T370XW02 V5 t-con gamma korrektor jó, de a kép mosott maradt

Sziasztok!

Túl vagyok már néhány AS15 cserén, de most elakadtam. Hoztak egy Philips LCD tv-t, main hibával. Mivel ebből a típusból van kettő csere mainom, kicseréltem. A kép homogén szürke. Mértem a gamma feszültségeket, szinte az összes 7,5V-on állt - az AS15 izzott. Kicseréltem.
Lett kép, de olyan mint mikor gamma korrektor hibás. Mértem a vgamma feszültségeket, jónak tűnt. A biztonság kedvéért kicseréltem megint, a helyzet változatlan.
Gondoltam biztos a main az oka, beletettem a másik tartalék panelt, ugyanolyan maradt.
Új ötlet: a szervizbeállítások. Át tettem az eepromokat (nand flasht is), maradt ugyanaz.
Utánaolvastam a neten, a kijelző oldalsó COF mérőpontjait összemértem a kijelzőpanel pontjaival, minden rendben.
A vgamma feszültségek:
vgama22: 0,31V
vgama21: 0,52
vgama20: 2,43
vgama19: 3,10
vgama18: 3,54
vgama17: 4,02
vgama16: 4,36
vgama15: 4,65
vgama14: 4,82V
vgama13: 6,75V
vgama12: 6,86V
vgama11: 7,35V
vgama10: 7,49V
vgama09: 9,94V
vgama08: 10,18V
vgama07: 10,48V
vgama06: 10,82V
vgama05: 11,45V
vgama04: 12,33
vgama03: 13,53
vgama02: 15,33
vgama01: 15,42
Csináltam képeket is a jelenségről és a panelről is,a mérőpontok a jobb felső sarokban vannak. Áramfelvétel a 12V-os t-con tápon 250mA körül. AS15 hideg.
Olvastam hogy a 100nF kondik "szeretnek átvezetni", de mérésre mind jónak tűnik. LVDS kábelen minden csatornán van jel, jónak tűnik.
Sokan jártak már így ezzel a t-connal, de senki sem írta le a megoldást. Az elektroda.pl -en is sokat vacakoltak vele, de az eredmény nekem nem világos.

A tv típusa: Philips 37PFL5322/12 A Chassis:LC7.1E LA A kijelző típusa:AU Optronics T370XW02 V.5

Abban bizakodom, hogy a fórumtársak között valaki sikerrel járt ennek a hibának a javításával.
Előre is köszönöm!
Joco


CsatolmányMéret
DSC_0428.JPG300.91 KB
DSC_0430.JPG175.93 KB
DSC_0432.JPG176.83 KB
DSC_0433.JPG178.23 KB


Sponsored link

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Sponsored links
Sponsored links

Igen jól néztem és is a 3 és 4 képek színesek de negatívok, pontosabban a színek vannak rendben de a képtartalom átvált negatívba! ez 100% jelformátum hiba és jellemzően kijelző csere vagy main cserekor szokott előfordulni!
VAGY
ha amain-on szoftveres beállítás, esetleg maga a JEIDA kimenete elszáll!

2 beállítás lehet 0 volt vagy 3,3 volt!

Régebben másik kollégának ugyanebben a témában segítettem, s neki is sikerrel megjavult! Hogy mi az oka lehet könnyen előjön. lehet hogy soha!

1 hasonló esetbe futottam bele tavaly. A Sony szoftvert frissített, utána lett ilyen kép. Hogy mit csinált vagy mit sem a firmvare frissítése fog. sincs. A lényeg a LVDS 46 lábán volt a JEIDA bemenete és kinn volt rajta a 3,3 volt! Kapott egy testzárat a szürőkondinál és volalá megjavult!

Mivel tipikusan kijelző formátum meghajtásról van szó, ezért hardverspecifijus a kérdés!
Egyik kolléga már találkozott olyan esettel is hogy fogta magát a main és átváltott a másik formátumra egy firmware frissítést követően. ' hémí kínlódás után jött ő is rá mi lehet a gond!

azért alaposan át kell nézni a meghajtó vonalat mivel:

Ha main adja tápot, a testet nyilván nem szereti a belseje mert zárlatossá tehetjük a main chipet! rövidzárat (pl 3,3 voltot küldünk be a testtelt main tranyónak!!!)

vagy az sem lenne szerencsés ha pl megzárlatosodik a bemeneti szűrő smd kondi és az húzza le a testre a 3,3 voltot.
ez pedig kinyirhatja a t-con táp 3,3 voltos tápját rosszabb esetben. Én 2,2 kohmos ellenálláson szoktam ilyenkor tápot adni. Ha felmegy a fesz és megjön a kép a 1 volt utám marad az ellenállás!
fordítva is igaz ha volt táp kérdés lehúzza e teljesen. (hagyon kicsi az áramfelvétele, igy a fesz minden esetben leesik kivéve ha valahol zárlatos valami!

Szóval ha nincs táp kell neki ha van akkor el kell venni ilyen kép esetén és általában megjavul!