TV Beko K1 saszi táp javitása C643 hiányzik, C647 értéke menyire kritikus?

Üdv Mindenkinek!Egy kis tanácsra lenne szükségem ujra. Hoztak egy Beko k1 saszival szerelt tv-t, amelynek a tápjában a rajz szerinti T609 FQPF3N60FP helyett K3562 volt beépitve,ez drót lett minden irányban.Ilyen fetem nincsen 2SK2750 -el szeretném kiváltani de ebben van dioda is D-S közt, ez jelenthet e problémát ??? ez lenne az elsö kérdés. A második:A C643 -1nF/1kV kondi hiányzik az alaplapon a fetröl. a tv böl , a rajzon viszont szerepel most akkor potoljam e vagy sem????, kinézetre ugy látszik hogy gyárilag sem volt benne...
Harmadik kérdésem: A rajz szerinti C647 pozicioszámu SMD kondinak kritikus e az értéke mert ki akartam forrasztani hogy megmérjem és a csipeszböl "kiugrott" és nyoma veszett Szomorú igy nem tudom hogy a rajz szerinti 10 nF értékü volt e vagy sem....???? Betettem a K2750 , Ugy folytatnám a hibakeresést hogy teszek a sortápra müterhelésként 40 w égöt, az optot rövidrezárom,K-E KÖZÉ Potmétert , átmértem a primer oldalon mindent de a feten kivül csak a R635 2.7 ohmos ellenállást találtam szakadtnak.Ennek a helyére betennék egy 100 wattos égöt, "katasztrofa" megelözés szempontjábol cseréltem a C629 -470P/2kV , és a C627-33N/630V kondikat annak ellenére hogy nem találtam hibásnak ..és igy probálnám inditani ha jováhagyjátok a müveletet , a táp ICE1QS01 IC -vel van kivitelezve, ezt nem cserétem mert ilyenem nincsen egyelöre de nem mértem zárlatot rajta ,igy probálnék egyet vele ...Elöre is köszönöm az észrevételeket, üdv dddemeter.


CsatolmányMéret
BEKO__K1.pdf751.63 KB

További tartalmak

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Üdv Mester.Megmértem készenlétben a puffer feszültséget 320 voltol lassan emelkedik 370 voltig ,majd elkezd csökkeni viszafele... Ha bekapcsolom a tv-t akkor a terheléstöl függöen leesik a feszültség 200 volt környékére .A tv hátlapján 65watt fogyasztás van feltüntetve, viszont esetemben a tv csak akkor fogyaszt annyit ha tulnyomoan sötét "képtartalom" van a képernyön , a kontraszt ,fényerö féllállásban van ,Minden más esetben meghaladja a felvett teljesitmény ezt az értéket. A 200 wattos izzö izzoszála halványan világit de ahogy megnö az áramfelvétel ugy növekszik a fényereje , nem is merem kivenni az égöt a biztositék helyéröl.Hogyan tudnám eldönteni hogy tápegységhiba ez , vagy a tulterhelés a többi fokozatokban...? Gondoltam a tápot ujra leválasztanám és mekkora égövel kell terheljem hogy a sorvég normális terhelését szimuláljam? Mert igy égövel ha a felvett áram normális értékü , gondolom akkor a hiba a többi fokozatokban lehet.Cseréltem puffer kondit is a biztonság kedvéért de a helyzet változatlan.Mértem oszciloszkoppal is a pufferen 20 volt "hullámosságot" találtam AC ben.Nem is tudom elképzelni hova növekedne az áramfelvétel ha feltekerném a fényeröt és kontrasztot maxra.A csatolmányban emlitett párhuzamos kondik közül az egyiket ha felemelem akkor is megmérem a feszültséget és az áramfelvételt...de nem tudom már mit gyanusitsak ebben a bestiában , Viszont észrevettem hogy a sorvégfok tranzisztor anyira meleg hogy a kezem nem tudom rajta tartani a hütöbordán annak ellenére hogy elég méretes bordája van...üdv dddemeter!

Sponsored links
Sponsored links