Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

BELMONT RADIO CORP. 550 SCH

AUDIO - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
132.7 KB
Page
3
Category
AUDIO
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar belmont manual?
Advertisements
Document preview [1st page]
BELMONT RADIO CORP. 550 SCH service manual (1st page)
Preview of BELMONT RADIO CORP. 550 SCH [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
BELMONT RADIO CORP. 550 SCH service manual (2nd page)
Preview of BELMONT RADIO CORP. 550 SCH [2nd page]
Click on the link for free download!
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    BELMONT RADIO CORP. 550
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant AUDIO forum topics:
Audison SRX-1 D-class Half-Bridge Optocsatolóval, a High side nem kap tápot MEGOLDVA!
Sziasztok! Nehéz probléma előtt állok , (ha valaki tud jobb címet írjon!) Egy lényegesen jobb cím: Audison SRX-1 D oszt. erősítő egyik optómeghajtója nem kap tápfeszültséget. Esetleg ki is javíthatod! A helye pedig az erősítők között lenne! Csatolmányban van az említett problémám. Van 2x75V om . PWM bemenettel kell hajtani . A proméma az hogy a fet drivert két opto hajtja fél hídba .(csatolmányba) A -HVDC oldalárol az alsó optocsatolónak megvan a VCC je ezzel nincs gond. A fölsőnél a Vee a helyén van egy 4.7Ohmos ellenállással sorbakötve (nincs a rajzon) de a tápja egyáltalán nem található. Ez az alapja egy Audison SRX-1d nek (D-osztály) HCPL-3180 az aoptocsatolóm , a meghajtó ic ami megoldja a hajtást egy LM319 . Az lenne a feladat , mivel nem találom 4 nap óta azt a tápot csak -0.12V van , az összes smd-t átnéztem , de nem. Fotót tudok készíteni az erősítőröl . ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kiegészítem! Felraktam az adott panelt , korábban már volt róla szó. A vezérlő panel lábkiosztása ha az optos oldalt nézzük lent van az egyes 1 -HDVC 2 nem tudni (Erröl írok még) 3 bemenet PWM már 4 Alsó optó kiement 5 -HDVC összekötve az 1 el 6 +táp (erröl írok még) 7 Fölső optó táp + 8 fölső optó kimenet 9 fölső optó negatív ami sorba van kötve egy 4.7Ohmos ellenállással a kimenetre(még a folytó tekercs előtt) 10 NC -Az a kérdés , hogy a bemeneti részen eléggé érdekes dolgot fedeztem fel. az egy tranzisztor lábaival kapcsolatos és ez most megakaszt. Ha az LM219 es ic-s képet nézzük akkor a tranzisztor bal fölső lába a bemenetre (3) , a jobb fölső (2) itt nincs semmi feszültség a gnd-hez képest , a maradék lába az ic bemenetére ezzel nem is lenne gond , amikor nem volt benn a tranyó a bemenetet egy kondival leválasztva pwm jelet bekötve jól működött , az egyik optó kapta a jelet a másik is. Most hogy bekerült egy tranyó , szép négyszög helyett (5. kép) az 6. képen látható jel van, ezáltal az optok sem vezérelnek. - +táp , ez az alsó optó tápja -HDVC hez képest. Egy zeneres megoldással egy tranyó hajtja , de mivel smd volt sem felirat csak zárlatos zener volt. Mekkorát tegyek be ? Az opto rajza szerint 10-20 v között jól érzi magát , a két 10uf 25v os kondi meg meghatározza a maxot . Most 15V on van , Vcc-2 V elvileg a kiement ilyenkor. Mivel ilyen ronda a jel nem kapcsolgat az alsó fet rendesen , a felső opto csak 3.6v ot kap és a kimenet a folytó tekercs után a 7. képen látható , persze a freki látható csak hiányzik a másik fet a produkcióba. A lesatírozott tranyón 4E felirat látható semmi más. Sajna az eredeti eltört egy smd lista szerint akár pnp tranyó is lehet , raktam bele egy BTA56 ot sot 23 ba.
Yamaha AX-450 táptrafó...értékek megvannak. Tekercselni vagy meglévő feszültségeit csökkenteni?
Sziasztok! Kaptam egy gányolt erőlködőt,először beakartam dobni a többi lom közé...de miután kicsit megvizsgáltam és kiderült a panelja sértetlen,végfokok eredetiek és hibátlanok úgy döntöttem helyre pofozom.Hangerő gombja hiányzik de van esztergám, meg képem az eredetiről ez nem probléma,még a venti lyukat kell szépen eltüntetni a hátuljáról.Lesz vele pár óra munka de imkább mint hogy hulladékként végezze. A legnagyobb gond hogy valami "mester" belefabrikált 2 db kisebb toroid trafót(OLP 3D817)+ventillátort mellé(gondolta a kis trafók majd bírják árammal ezt az erősítőt ha hűti őket)amik szépen primer zárlatosak is lettek.Kerestem neten de sehol nem találok róla rajzot(tanyán sem) hogy milyen feszültségeket szolgáltathatott eredetileg.Ránézésre 2 szimmetrikus tápfeszültségről üzemel.2db 3300Mf 25V és 2db 8200Mf 63V pufferrel.Gondoltam megkínálom +-15V és +-42v-al,de ha esetleg valaki ismeri a gyárit maradnék az eredeti értékeknél. Hátha valaki tudna segíteni.Köszönöm. Üdv!
Technics SL-PD867 bekapcsolás után 10 percig nem olvassa a lemezt
Üdvözletem.

A cím alapján i s említett lejátszó CD lejátszó zaklat engem :D Olyan történik vele, hogy bekapcsolom berakom a CD-ket ( eredeti, írott az lényegtelen ) felismeri, hogy ott van/vannak de egyiket sem tudja kiolvasni. Na most, bekapcsolás után ha várok egy 10-15 percet akkor beolvassa CD-t és a lejátszása is akadálymentesen megy.

Mivel technikai dokumentációt rá nem találtam így fejből átnéztem, de semmi rendetlenséget nem találtam. Kondik jók, bár volt 3 darab picit rosszabb de határértéken belüli ESR eredménnyel, de azokat lecseréltem újakra. Sajnos az eredményen nem változtatott semmit. A hiba megmaradt. Nem tudom van e valakinek valami ötlete, vagy tapasztalat e hibák terén. Előre is köszönöm a segítségeket.

Laci....
Denon PMA-425
Sziasztok! Ezzel az erősítővel az a problémám, hogy halkan szól, de nagyobb hangerőnél kikapcsol a relé és villog a piros led. A végfokot átmértem az rendben van, ezután átkötve a relét rendesen szól, akár teljes hangerőn is, de kikötve újra kikapcsol. Mi lehet a gond, a relét behúzó tranzisztor is jó?
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce