Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

Thank You!

BELMONT RADIO CORP. 571, SERIES A SCH

AUDIO - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
118.1 KB
Page
3
Category
AUDIO
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview [1st page]
BELMONT RADIO CORP. 571, SERIES A SCH service manual (1st page)
Preview of BELMONT RADIO CORP. 571, SERIES A SCH [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
BELMONT RADIO CORP. 571, SERIES A SCH service manual (2nd page)
Preview of BELMONT RADIO CORP. 571, SERIES A SCH [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    BELMONT RADIO CORP. SERIES 571
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant AUDIO forum topics:
Monitor Audio Bronz BRW-10 suberősítő tápvezérlő panelen mi leledzik?
Üdv Mindenki! Hozzám került a fent nevezett subláda azzal, hogy se nem villog, se nem berreg. Rövid vizsgálódás után arra következtetésre jutottam, hogy a feszültségszint választó kapcsolót valszeg 120 V-os állásban hagyva kapcsolták be, így a biztosíték kiégett, ami a kapcsolóüzemű (de lehet akár sima rezonáns) táp hibájára utalhat. Pákával indítva minden rendben lévőnek tűnik (zárlatmentes), de a két 220μF/200V-os primer puffer egyikén 250 V-ot mérek, míg a másikon 0 V van. Ez arra utal, hogy nincs vezérlés. A szekunder oldalról nincs semmilyen szabályozás visszavezetve a primerkörbe. A szekunder oldalon nem találtam zárlatos alkatrészt, ezért próbára ±20 V (puffrek értéke 4700μF/35V) kettős segédtáppal indítva jelenleg minden jónak tűnik. ...a D-osztályú végfokra még nem kötöttem terhelést. A powerboard-on van egy kis panel, ami ki van öntve valami üvegkeménységű fekete mocsokkal, ami alatt lehet többek között a vezérlő IC-is, mert a powerboard-on nincs semmi. A board szinte minden része össze van kenve fekete gumi szerű és egyéb ragacsos anyaggal, a csavarok a szokásos zöld műgyantával a rezgésmentesítés miatt. Próbáltam a csavarokat oldani, de sajnos még nem engednek. Mielőtt nekiállnék szétbarmolni, valakinek van ötlete arra, hogy a tápvezérlő panel alkatrészeihez hogyan tudnék majdan hozzáférni, illetve hol találhatok hozzá rajzot (a fórum keresője sajnos nem segített)? Köszi a segítséget!
Audio célra elektroncsövek kerestetnek
Sziasztok! :) Egy Hollandiában dolgozó ismerősöm számára keresek audio áramkörökben használható elektroncsöveket. Kérlek benneteket, hogy küldjetek címeket és elérhetőségeket (minél többet), ahol ilyeneket lehet vásárolni (akár nagyobb tételben is). Üdv: Fülesmester
S.O.S. rádió
Sziasztok! Egy asztali rádió hibája, hogy állandóan berreg AM-en és FM-en is.A hangerő szabályozható végfok lepróbálva,jó. Szétkaptam, TA8132AN AM/FM IF+MPX dekóder ic van benne.Ha a kerámiarezonátor meleg lábára teszem a csavarhúzót, akkor tisztán bejön a rádióadás AM-en is és FM-en is, természetesen akkor a másik rezonátorra teszem a csavarhúzót.Addig oké, hogy antennaként működik, de akkor miért nem recseg,berreg?És szerintetek mi lehet a hibája?Köszi.
Soundcraft MFXI8 zenekari keverő nem szól
Sziasztok! Hoztak javítani egy 2,5 éves Soundcraft MFXI8 keverőt. Természetesen már nem garanciás. A hibajelenség az, hogy bármelyik sávra dugok mikrofont, vagy vonal szintű jelet nem jön ki belőle hang se a masteren, se az auxon. Ha bekapcsolom a fantom tápot annak sem világít a ledje és az effekt részen sem világít semmi, csak a power led, a mute gombok ledjei, meg a solo. Sajnos rajzom nincs hozzá, de táp hibára gyanakszom, csak nem tudom, hogy mekkora feszültségeket kellene mérnem. A tápról egy 6 eres lapos kábel csatlakozik a panelra, ezen csak a test és 2 ér között tudok mérni +28, illetve -28V-ot, de gyanítom, hogy itt lennie kellene még más feszültségnek is. Azt nem tudom, hogy segéd táp van-e valahol még külön, de a táppanelről jövő vezetéken, csak ezeket a feszültségeket mérem. A tápon forr hibát nem látok, tranyók, diódák, ellenállások jónak tűnnek. Próbáljak meg egy újrakondizást? Bár mivel 2 éves múlt, meg nem egy gagyi cucc, így nem gondolnám, hogy kondi baj. A legrosszabb az, hogy rajz híján azt sem tudom milyen feszkókat kellene keresnem.
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce