Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

BELMONT RADIO CORP. 630 SCH

AUDIO - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
78.6 KB
Page
2
Category
AUDIO
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar belmont manual?
Advertisements
Document preview [1st page]
BELMONT RADIO CORP. 630 SCH service manual (1st page)
Preview of BELMONT RADIO CORP. 630 SCH [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
BELMONT RADIO CORP. 630 SCH service manual (2nd page)
Preview of BELMONT RADIO CORP. 630 SCH [2nd page]
Click on the link for free download!
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    BELMONT RADIO CORP. 630
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant AUDIO forum topics:
Audio/SPDIF jel átvitele rádiófrekvencián... MEGOLDVA: Video Senderrel
Korábban már felmerült talán 2-3 éve a kérdés, akkor végül nem lett rá szükség, de most ismét aktuálissá vált. Kb. 80 méter távolságot kell áthidalnom kábel nélkül (víz felett) audio jellel, ahol a fizikai rálátás korlátozott. (Infra nem használható a napfény miatt sem és a rálátás hiánya miatt sem.) . A sima FM adó (transmitter) vagy kevés (10mW) és gagyi hangzású ehhez, vagy nagy teljesítményű (6W), ami már megfelelne, de ez a rádiós mikrofonokat is bezavarja a nagy teljesítménye miatt, tehát a standard analóg FM átvitel megbukott. Több helyen olvastam, hogy átlag "video sender" elég volt ahhoz, hogy a SPDIF kimenetet a sender video csatlakozójára kötve a receiver-en egy még működő SPDIF jel legyen, de ezt oszcilloszkóppal mérték és a küldött/fogadott hullámok sokat torzultak, noha a hang ennek ellenére hibátlan maradt. Gondolom ez a vevő korrekciós képességétől is függ. Bár ezek a régi videó senderek 20-30m-re adtak csupán (szobán belül)... a tesztelő egy 5,8GHz-es drónkamera adóját használta erre a célra. Neki a fizikai mozgás volt a problémája, mert a vevője mozgott... nekem nem mozogna, de előtte az emberek igen. Analóg jeles átvitel is megfelelne, csak ott nő az alapzaj, torzul a hang és az FM adás zavarja a mikrofonokat. (Mondjuk a mikrofonokat is használhatnám átvitelre, de 1 vevő van 4 mikrofonhoz és az a keverő mellett kell legyen és nem az erősítő mellett, tehát bár lenne megoldás, de ez is kilőve, hiszen saját rendeltetésére is kell használni... plusz itt is alapzajjal kellett volna számolni (meg átalakítással: line bemenet). Wifi/bluetooth átvitel nem opció, mert több ilyen eszköz van az adott helyen, így azok interferenciája megakasztaná a hangot. (2,4GHz teljesen kizárva.) Van bármi lehetőség, hogy ne kelljen 20eFt-ért (1,2GHz/1,3GHz/5,8GHz-es) audio sender-receiver párost venni, hanem olcsóbban is kivitelezhető? A videó sender-receiver páros pl. 15eFt-os összeg lenne "csak", de az csak képet sugároz és max monó hangot, tehát abban kizárólag a SPDIF megoldás létezne, ha a vevő tudja kezelni a torzult hullámokat (ami így lutri, hiszen vásárlás előtt nem tudom tesztelni). Profi eszköz kapható a célra 40-80eFt között, de 2 alkalomra kell, így nem kifizetődő. A késleltetés is szempont, hogy 40ms alatt legyen, hiszen mikrofonba is beszélnek és tudom milyen zavaró késve visszahallani az elmondott szöveget!
Sonos Play 1 hangfal javitasa
Sziasztok
Kerult hozzam egy Sonos Play 1 hangfal.
Szetszedve eleg ijeszto volt, viz folyt bele es ugy volt betaplalva halozati feszultseggel.
Ami biztos: a halozati biztositek (T2A) szakadt es felrobbant, azonkivul a Graetz hid ket diodaja zarlatos, az egyk AC bemenet a + al vezet rovidet, a masik a -al
Tekintve, hogy a viz vezetett, valoszinu egy ideig 230AC-t nyomott a kondira es a tapra.
A pufferkondi mintha kicsit pupos lenne, de nem biztos. 
Kiszaritottam, kicsereltem a nyilvanvaloan hibas alkatreszeket, meregettem benne, rovidzart vagy hibat keresve. Nem talaltam semmit, ezert betaplaltam.
A biztositekot rogton kivagta.
Ekkor megint a kondira iranyult a figyelmem, a chopper reszen nem lattam zarlatot.
A kondi 100uF/400V


Merve nekem nem tunik rossznak.
94.04uF
Vloss=1.9%
ESR=1.5Ohm


Keresgeljek tovabb? Nyilvan nincs itthon ilyen kondim, maskepp cserelnem.
Magnat 360 classic autóerősítő tápja nem indul el ,tilt
Sziasztok szert tettem a fent nevezett erősítőre a végfok és a táp közötti kábelek szét barmolva vissza forrasztgattam próba de csak elindul letilt pittyegés hallatszik a tápbólvan valakinek ötlete hol kezdjem?előre is köszönöm a segítségeket "FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím! A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet. A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."
Univox (Beag) PZS20 zónakapcsoló össze-vissza kapcsolgat
Sziasztok! Adott a címben szerepló zónakapcsoló. Hibája, hogy elkezd magától kapcsolgatni zónákat, vagy ha kiakarom venni az összes zónát, akkor 2-t bent hagy. Olyan mintha kontaktos lenne az egész. Forrhibát nem látok. Találkozott már valaki ilyen hibával? Kompresszorral kitakarítottam, de nem lett jobb. Esetleg kínáljam meg a nyomógombokat kontaktspray-vel? Csatoltam fotókat is.
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce