Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

BELMONT RADIO CORP. 7D22 SCH

AUDIO - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
124.5 KB
Page
3
Category
AUDIO
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar belmont manual?
Advertisements
Document preview [1st page]
BELMONT RADIO CORP. 7D22 SCH service manual (1st page)
Preview of BELMONT RADIO CORP. 7D22 SCH [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
BELMONT RADIO CORP. 7D22 SCH service manual (2nd page)
Preview of BELMONT RADIO CORP. 7D22 SCH [2nd page]
Click on the link for free download!
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    BELMONT RADIO CORP. 7D22 22
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant AUDIO forum topics:
Yamaha rx-v477 házimozi erősítő, processzor nem indul
Kedves Kollégák!

A címben szereplő erősítő TMPM362F10FG processzora nem működik, 3,3V os tápfeszültsége rendben van de sajnos hidegen 8ohm al terheli valami.
Nem kezdtem még keresgélni a terhelés forrását mivel elég kicsik a forrasztások, de nagy valószínüséggel a processzor okozhatja. 
Kérdésem, hogy lehet-e üres processzorral cerélni? Pl: aliexpressről.

Üdv: S. István
Egy ismeretlen verziójú BEAG AET-250 aminek jó a hangja? Hihetetlen de igaz!!!
Kedves Tanyalakók! A fent említett erősítőt kb. egy éve kaptam ajándékba. Az erősítőt azon apropóból vettem elő, hogy sikerült a Vakerán vennem egy HFM-ReVox A77 RIAA korrektor panelt. Gondoltam meghallgatom, hogy miért voltak úgy elájulva tőle annak idején a tisztelt HFM munkatársai. Erre a legalkalmasabbnak a jó öreg AET-250 lett kiszemelve, mivel ebbe könnyű szerrel bele tudom fabrikálni pár másodperc alatt - gondoltam -, hiszen hely van benne, a szükséges tápfesz is rendelkezésre áll és innen már akármilyen másik erősítőn keresztül is meg tudom hallgatni. Az első meglepetés akkor ért, amikor leemeltem a fedelét. Nem is lesz olyan nagyon könnyű beletenni azt az ormótlan nagy panelt. De sebaj kiveszem a bal végfokot és mindjárt lesz helyem! Amikor elkezdtem a végfokot, elkezdtem nézegetni, hogy ez meg kiféle-miféle szerkezet, hiszen az AET-250-et nem ilyen végfokkal ismerem. Hol van ebből a jellegzetes KY dióda? Hiszen ez az eredeti végfok különös ismertetőjegye, no persze az iszonyatos hangját nem is említve. De biztos már hülyülök, vagy rosszul emlékszem. Elővettem a '79-es RT évkönyvet, a szerint sem stimmelt a panel. Letöltöttem a gépkönyvét minden fellelhető forrásból, hátha volt több verzió is. Úgy sem stimmelt. De a vezetékek forrasztásai a másik oldalon is igencsak gyárinak tűntek. Ezzel félre is tettem és beleeszkabáltam a ReVox korrektort. Nos én nem ájultam el tőle (szerintem a Yamaha AX500 saját korrektora nagyságrendekkel szebben szól). Egyszer rászántam magam és lerajzoltam. Utána rögtön láttam, hogy ez a végfok nem is olyan típusidegen 90%-ban megegyezik a még jobban ismert AET-453 végfokjával. Ez csupán pár dologban tér el: 1. Más a negatív visszacsatoló lánc 2. Nincsen benne semilyen védelem sem (de a panelon sincsen helye!!!) 3. A meghajtó tranzisztorok nem a jól ismert BC300-301-303 sorozat, hanem a Siemens BC141-161 párosa A végtranzisztorai Fairchild gyártmányú 2N3055-7 típusok, ami kísértetiesen hasonlít a régi Motorola vagy Tesla alukupakos családjára. Mivel a kíváncsiság nagy úr, ezért nagy levegőt vettem és elkezdtem rendberakni az erősítőt. Az elektrolit kondenzátorok 1975-76-ban készültek. Természetesen ezeket kicseréltem mind.A potmétereket kipucoltam és ezközöltem rajta 1-2 kisebb finomítást is, de erre most nem térek ki. Az eredmény egész meghökkentő lett: BEAG erősítőt én még így szólni nem hallottam, pedig 1-2 típus már árment a kezeim között, sőt rendelkezem is pár típussal. Erre már azt lehet mondani, hogy egészen hallgatható kis masina! Az lenne a kérdésem, hogy találkozott már valaki ilyen masinával, vagy tud valamit a történetéről? Most egy hétig kórházban voltam ezért volt időm megrajzolni számítógépen is az erősítő kapcsrajzát. Természetesen csak az egyik oldalt rajzoltam meg! A RIAA korrektor, előerősítő megegyezik a klasszikus AET-250-nel, de a vége inkább az AET-453-mal mutat szoros rokonságot! Jó csemegézést! Felraktam a módosított verziót is!
LC 78212 vagy LC 7822N ? Sony str de-135
A segítségeteket szeretném kérni. Van nálam egy SONY erősítő amiben tönkrement a bemenetén lávő kapcsoló ic(LC78212). Az üzletben csak LC7822N -t tudnak beszerezni.Elméletileg ugyanaz ,de gyakorlatban helyettesíthető-e egyik a másikkal. Előre is köszönöm! drobi Sziasztok. Megjött az IC LC7822. Beépítettem az erősítő üzemel, csak mindegy hogy mit választok vagy hova dugom a bemeneti csatlakozót mindég ugyanaz szól. Mint ha ott sem lenne a kapcsoló ic.Ha váltok másik készülékre egy pillanatra megtorpan a hang , mint mikor normálisan üzemel a készülék ,de változás nincs.Volt-e már valakinek hasonló esete. (Azt nem írtam le ,hogy amikor elhozták a CD bemeneten elvolt füstölve az ellenállás és a kondenzátor .Az IC pedig szét volt repedve.(Biztosan azért nem üzemelt mert kijött belőle a füst!) Ötlet?
Schneider Team 642 CD-SL búgás
Sziasztok ! A fent emlitett hifi a következőt produkálja: a hálozatra csatlakozáskor a hangfalak égtelen hangon búgnak,nem lehet bekapcsolni.Kicseréltem a 2 db tápkondit (3300uf,63v),majd cseréltem egy stk 4182II tipusu végfokot. Úgy nézett ki minden oké,most viszont a trafó 220v felöli biztijét nyomja el ha csatlakoztatom a hálózatra,várom az ötleteket,előre is köszi.
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce