You are here

Toshiba 32AV934G kijelző típus választás szervíz menüben (Megoldva!)

12 posts / 0 new
Last post
romanz
romanz picture

Üdv kollégák!
A fenti TV-vel adódott problémám. Main board hibával került hozzám, nem kapcsolt be, több IC is fűtött benne, vavószínűleg túlfeszültséget kapottott. Rendeltem hozzá egy új panelt, nem kevés pénzért. Az új main teljesen megegyezik az eredetivel az utolsó számig. Az új panellal működik a készülék, de a kép a szivárvány színeiben pompázik. Régebben volt egy TV, aminél alaplapcsere után ugyan ilyen jelenség volt, ott a szervíz menüben kellett átállítani a kijelző típusát, és utána tökéletes lett. Ennél a TV-nél belépek a szervíz menübe, ami 3 oldalas, de ahol a kijelző típus van feltüntetve az első oldalon, az teljes egészében inaktív, és semmit nem lehet állítani. A harmadik oldalon lehet beállítani a készülék típusát, de az jó, és nem befolyásolja az előbbit. Tudja valaki, hogyan lehet átállítani a kijelző tíusát? Illetve megoldás lehet-e ha a régi panelból átrakom a flash memóriát? (igaz, akkor ugrott a garancia) Előre is köszönöm a válaszokat!
Zoli

Comments
peti368
peti368 picture

Szia!!

Próba factory reset ha flash csere segít akkor ez is.

0

romanz
romanz picture

Szia Peti!
A factory resetet próbáltam, az nem segített. Azért gondoltam az eredeti panel memóriáját beletenni, mert abban jó lehet a panel típus beállítása. (ha nem sérült a tartalom)
Köszi! Zoli

0

Lengyi
Lengyi picture
*****

Szia.
Mivel Toshiba nem gyakran fordul elő a műhelyben, nagy tapasztalatom nincs róla. Ennek ellenére ugyanebbe a hibába futottam bele. Villámcsapot, tápjavítás után maradt még 1 proci zárlat.

Volt a pincében kisebb, de ugyanezzel a Mainnal szerelt törött kijelzős. Panel csere:

SM. ben a helyzet u.a.
Eeprom csere nem hozott eredményt, de a flasht (U4403) átrakva minden beállítás maradt a régi.

0

megujulo
megujulo picture

Sziasztok!

Nekem is volt sony Bravia-nál ugyanez a hibajelenség!

A megoldás a szivárványos képre A JEIDA cvsatlakozó lábon rejlik!

A kijelzőket 2 féle meghajtó lvds formátummal szállítják
Azért hogy helyesen jelenjen meg a kép 2 féle eljárás ismert.

1. eljárás:
a tv fő main szerniz menüjében állítható a formátum (jeida vagy non jeida)
Ilyenkor egy áramkör (tranyó vagy fet esetleg közvetlen peociból vagy testelésre (GND) vagy tápra kapcsolja (kijelzőtől függöen +5 vagy +12 volt)

A szofrveres állítás ezt elvégzi! HA ez nem megoldható vagy nem állítható:

2. megoldás mechanikus!

ebben az esetben is 2 féle megoldás van:

1 az alaplapon közvetlen le van testelve vagy ellátva táppal egy leforrasztható jumperrel vagy smd rövidzárral a megfelelő feszültség! ez megy ki a JEIDA lábkiosztásra!

2. Magán a t-con on rögzitik egy ellenállással a test irányába ami tápfeszültséggel felhuzható!

Amire figyelni kell:

12 voltos kijelző esetében +5 volt nem kapcsolja fel a formátumot!
5 voltos kilejző esetében a 12 volt tönkre teszi a tcon BGA chipet!

Tehát ellenörizni kell a cserélt kijelző LVDS bemeneteit, hogy a gyártó hova osztja le a JEIDA lábkiosztást.(van olyan készülék ahol ki sem osztja az alaplap, mivel már magán a t-con panelen ezt beállítják)

Meg kell mérni a t-con ra érkező LVDS csatlakozóban a JEIDA lábon lévő feszültséget!. A t-con illetve kijelző katalógusokban ez az információ 99%-ban megtalálható
ha 0 volt vagy GNd akkor fel kell emelni a TCON-t megható tápfeszültségére (figyelni nincs e rövidzárva a bemenet a test irányába kapcsolva vagy a mainon vagy a t-con.on)
Ha tápfeszültség van rajta megkeresni a megszakitható pontot alaplapon vagy t-con.on és át kell kötni gnd-re!

Nem egyszer találkoztam olyan esettel hogy a OSD hibátlan volt kijelző csere után a kép pedig szivárványos!
Sok törött braviában cseréltem kijelzőt ahol nem egyszer előfordult ez a fajta probléma!
Remélem helyes infót tudtam szolgálni!
Üdv Attila

com bemeneti panelen van egy ilyen éáb

0

romanz
romanz picture

Szia!
Köszönöm ezt a szuper leírást! Annyira alapos volt, hogy minden teljesen világos lett elsőre. Letöltöttem a kijelző adatlapját, és a leírással együtt kiderült, hogy a T-con panel 9-es lábán lehet H illetve L vagy NC állapotba hozni. Ebben a TV-ben be sem volt kötve ez a láb. Tehát egy külön vezetékkel odavezettem kapcsolt 3,3V-ot és tökéletesen működik. Köszönöm a segítséget, nagyon hasznos volt!
Üdv! Zoli

0

agressiv
agressiv picture
*

"12 voltos kijelző esetében +5 volt nem kapcsolja fel a formátumot!"

Tökéletesen mindegy, hogy hány voltos a kijelző, a vezérlő IC kapja ezt a bemenetet és az 3.3V. Sok kijelzőt láttam már és eddig mindegyiken elég volt a 3.3V-os fesz a logikai magas szinthez. Ha 12V-ot kötsz a bemenetre magas szintnek, akkor ki is nyírod az IC-ét a kijelzőn.

0

megujulo
megujulo picture

Bocsi igazad van!

A JEIDA jelszint igazodik a LVDS jelszinthez és az tényleg 3,3 volt! Valóban még az 5 volt is kinyírhatja a chipet!

Nekem azért nem kapcsolt be mert volt egy ellenállás előtét és egy zener a t-con-on!

Ott az alaplap 12 voltot adott be a t-connnak, két ellenálláson keresztül és 5 volton nem volt csak 1,2 voltom. (funai gagyi TV lapja volt ami belement egy sony-ba) Ott még nem kapcsolt át!

0

agressiv
agressiv picture
*

A JEIDA nem egy jelszint, hanem az adat formátuma, az LVDS jelszintje sem 3.3V, ez a bemenet egy sima általában TTL bemenet az IC-én.

0

romanz
romanz picture

Szia Lengyi!
Pontosan ugyan ilyen képet ad nekem is. Megpróbáltam a flasht átrakni az eredeti panelról, de valószínűleg sérült a tartalom, mert be sem kapcsol vele. Esetleg van aki tudna írni nekem egy ilyet, helyes tartalommal? Üres IC-m van!
Köszi! Zoli

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Keress doksit a kijelzőhöz, ha álítható a formátum, akkor "mechanikusan" álítsd át és jó lesz. Ehez egy lábat kell általában alacsony, vagy magas szintre húzni.

0

romanz
romanz picture

Szia Agressiv!
Ez jó lehet, bár sosem csináltam ilyet. Ha megvannak a doksik és nem boldogulok vele, tudnál segíteni, hogy mit, hova kell kötni?
Köszi! Zoli

0

Sponsored links