You are here

Orion 3,5 kW klímaberendezés véletlenszerűen kikapcsol

13 posts / 0 new
Last post
nyaki
nyaki picture

Üdv Mindenki!
Hozzám került a fenti berendezés Vestel02-c gyártmányú panelja azzal a hibával, hogy bekapcsolás után véletlenszerűen kikapcsolgat, azaz önállósítja magát, amit hangos sípolással jelez. A kikapcsolás után ismételten bekapcsolható és hűt is rendesen a véletlen idejű kikapcsolásig.
A panel tápja jó, szkóppal nézve sem mutat szűretlenséget. A panelon nincs semmilyen forrasztási hiba, amelyek kétségesnek tűntek, azokat átforrasztottam. Egyébként a panel teljesen por mentes, szinte újszerűnek hat. A motorkondi is tökéletes állapotban van. Mivel az állítólagos helyszíni mérések minden külső alkatelemet hibátlannak mutattak (egyenlőre kénytelen vagyok elhinni) és a panelon nem találtam hibásnak tűnő alkatrészt sem, így csupán erre a lapra koncentrálva, egyenlőre kontrollerhibát sejtek, de nem tudom, hogy mit is vizsgáljak rajta és hogyan. A mikrokontroller típusa MC68HC908SR12C, a hozzátartozó eeprom ATMEL226 93C46.

Valaki találkozott már hasonló hibával?

Köszi

File attachment: 
Comments
Laci54
Laci54 picture

Szia!
Igen találkoztam a hibával.ugyan ilyen készülékem üzemel már 2005 aug.14-töl.Csak hütés üzemmódban kapcsolgat ki.van mikor napokig rendesen megy.Mivel akkor akciósan olcsó volt úgy gondoltam ez bele fér.nagyon nem zavart.ettől eltekintve azóta is üzemel.
További szép hűvösebb napokat kívánok! Üdvözlettel Laci.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Cseréld ki benne a nyomógombot, és a pici kerámia tárcsakondenzátorokat, amik nem tápot szűrnek.Van, amelyik másodlagos órajelet állít elő a procnak.  Nemrég volt nálam egy hasonló, ami össze vissza ment, ha épp volt kedve elindulni, akkor meg lassan ment. Aztán lehet még valamelyik szenzor fáradása is hibaok.
Üdv: Jácint

0

nyaki
nyaki picture

Üdv!
A nyomógombot is jól megvizslattam és jónak ítéltetett.
A kerámiakondikat kicserélem, hátha.
A C14 és C15 rezgőköri kondik milyen értékűek lehetnek?
Köszi

0

agressiv
agressiv picture
*

Gyakran mértem már teljersen jónak gombokat, amik mégis megőrjítették a készüléket, a cseréjükkel pedig elmúlt a jelenség. Ha ebben az esetben a gomb a ki-be kapcsolást intézi, akkor pláne cserélném gondolkodás nélkül.

Látom írja közben valaki, hogy nála kvázi üzemszerű az ilyen hektikus működés, szóval mérésektől függetlenül cserélném az összes kis elkót és kerámiakondit is a tápfeszeken.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Hiába fogod a fejedet! Jónak mérte, hát, akkor jó.Persze próbára, akár ki is vehetné.... De jónak mérte.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Hagyományos trafós tápja van. Ha nem brummos, akkor jó.  Ami nálam volt az se volt mai darab, hibátlan elkókkal.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Ahogy Kari írja, 22-33pf. Esetleg az adatlap ajánlását megnézheted. 

0

nyaki
nyaki picture

Üdv!
Jelentem 33pF-osak és tökéletesek. Közben cseréltem 4 darab 100nF-osat is, mert beépítve gyanúsan viselkedtek, bár kivéve már jónak mutatkoztak.
Köszi

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Nyaki!
Ha CMOS inverteres: gondolom 22-33pF lesz a megfelelö...
Kari

0

nyaki
nyaki picture

Üdv!
Egyenlőre a kondicseréket megejtettem, talán hétvégén lesz a beröffentése. Kíváncsian várom a fejleményt. Mindenesetre a helyszínen én is meg fogom vizslatni a berendezésen található összes érzékelőt és a vezetékezését.
Ideiglenesen kivettem a mikrokapcsolót.
Köszi

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: semmi felirat nincs rajtuk?

Bálint

 

0

nyaki
nyaki picture

Üdv!
Sajnos semmi.

0

Sponsored links