You are here

Candy EVOH970NA1T-84 hőszivattyús szárítógép nem szárít(LEZÁRVA)

3 posts / 0 new
Last post
Ladakolyok
Ladakolyok picture

Sziasztok!

Lenne egy kis gondom a címbeli géppel.
A program végigmegy, de a ruhák vizesek maradnak benne.
A próba közben volt egy kis motorkondenzátor hibája is (a dobmozgató motor kondenzátora 7uF helyett 2.76uF-os értékű volt), de azt már kicseréltem, viszont az eredeti hiba megmaradt.
A gondom a gép konstrukciója, merthogy ennek más márkájú szárítókkal ellentétben(pl.: Electrolux) a kasztnija egyben van, tehát nem lehet az oldalát megbontani, csak az eleje levehető és az egész kasztni egyben.
Így szétszedett állapotban viszont nem tudom próbálni, hogy a kalorikus rész jól működik-e.
A kondenzátorcseréhez is szét kellett teljesen szednem.
Az egyedüli rész amihez hozzáfértem(de ehhez sem működés közben), az a kompresszor alja (a gép alja felől van egy nyílás amin csak a kompresszor feneke látszik ki).
Maga a kompresszor forró volt, viszont működés közben egy kicsit zörög, nem olyan csendes mint kellene.
Tehát működés közben nem férek hozzá a kalorikus rendszer többi eleméhez(szívó, nyomóoldali csőrendszer).
Tehát a kérdésem az lenne, hogy javított-e már közületek valaki Candy hőszivattyús szárítót kalorikusan és ha igen hogyan csinálta?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv: Ladakölyök

A gépet a tulajjal elvitettem szerelőhöz, aki a kalorikus rész működését le tudja ellenőrizni és meg is tudja javítani. Részemről a topikot lezártnak tekintem. Köszönöm kisandras79-nek a segítséget.
Üdv: Ladakölyök

Comments
kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia!
Eleje le,dob ki,majd direktbe indítsd el a kompresszort.Ha az elpár nem kezd el intenzíven hűlni ,illetve a nyomóoldal melegedni,akkor valószínű gázhiányos.Rendszer megbont,szívóoldalra egy töltőszelep és jöhet a nyomáspróba,ha megvan a lyuk,akkor ismét egy nyomáspróba.Ezek után fel lehet tölteni a rendszert hűtőközeggel.Rohadék egy konstrukció ,utálom .
Üdv:András.

0

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Köszi a segítséget.
A hűtős végzettségem megvan, de sajnos az ehhez szükséges eszközöknek még híján vagyok pillanatnyilag, de az instrukcióidat követve legalább azt meg tudom állapítani, hogy a nyomóoldal melegszik-e és az elpár hűl-e rendesen.
Üdv: Ladakölyök

0