You are here

JVC LT-39VU72A készüléken csak csíkok vannak.

3 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture

Sziasztok!
Ezen a készüléken semmi képtartalom nincs, csak csíkok vízszintes/függőleges irányban. T-con táp (rt6923) forr, ha lekötöm a kijelzőt akkor viszont nem. Létezik, hogy zárlatos a kijelző??? Nekem még ilyet egy sem produkált, tapasztaltabbak véleményére lennek kíváncsi.
Köszönettel: Kiss Z.

Comments
yohnsee
yohnsee picture

Ahogy mosomedve írta, úgy behatárolható a problémás oldal. Ha megvan, és esetleg az oldalsó COF-ok fizikailag fólián vannak, nem pedig rágőzölve a panelra, akkor még menthető. Le kell szedni a rossz oldalon a komplett fóliasort, a másik oldalival elmegy. Igaz fele lesz a képfrissítés, de sok TV-ről olvastam, hogy így kapott még egy esélyt, és évek óta üzemel. 
A fentieket csakis legeslegvégső esetre írtam, nehogy valaki ezt olvasva elkezdje eszetlenül letépkedni a fóliát a kijelzőről! Ez a folyamat visszafordíthatatlan, hacsak nincs hozzá géped. 
Üdv: János 

0

Vote up!

You voted ‘up’

mosomedve
mosomedve picture

Szia Zoli!
Igen létezik ilyen hiba. A kijelző működés közben beindítja a cofokon levő IC-ket és akkor záródnak azok a tápvonalak, amiket egyébként kikapcsolt állapotban jónak mérsz. Javaslom, hogy egyenként tedd vissza a kijelzőre menő LVDS kábeleket és közben mérni kell valamelyik segéd tápot. Ha megmarad akkor az az oldal jó. Akkor dugd be a másik felét is és kiderül melyik oldalon is van a hiba.
László

0

Vote up!

You voted ‘up’