You are here

Siemens mosógép teleszkóp gond.

5 posts / 0 new
Last post
MZperX
MZperX picture

Üdv' mindenkinek.
Adva vannak azon gépek, amikben felül nem kiszedhető a teleszkóp és azt a szar lapos izét tették bele. 
Lehet azt a lapos fajtát kapni valahol? Valaki állítólag látott javítókitet amiben csak a két lapos műanyag és a filcek vannak.
Eddig én is szereztem bontásból jó állapotú betétet, kihúztam a műanyagot, megpucoltam, majd bő zsírral visszaszuszakoltam cserélt filcekkel vagy miaszösszel.. De fogynak a készletek.
Netán tudja valaki, miféle anyag az a betét? Mert ha sikerülne venni egy fél négyzetmétert az sokáig elég lenne.

Comments
Botesz
Botesz picture

Van hozzá javítókitt.Kifúrod a régit meg kifűrészeled. adnak hozzá csavart, spec. anyát, meg lengéscsillapítót.A gond az hogy 13e Ft + áfa darabja és kettő kell. Így néz ki: http://www.alkatreszbolt.hu/mosogep-alkatresz/mosogep-lengescsillapito/mosogep-lengescsillapito-siemens-bosch-448032-lengescsillapito-1db.html A linkelt még drágább.

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'. Ezt ismerem. Az àr még hagyján de maga a csere sem kis attrakció. Nos pont ehelyett keresek alternatívát.

0

hjozsefgosfa
hjozsefgosfa picture

Szia!

Amit alább írtam, ahhoz nem kell az üstről leszedni a lengéscsillapítót. Helyszínen elvégezhető. A gépet oldalra fordítod (a gép alá, illetve az üst és a burkolat közé teszel pl. egy darab hungarocellt, hogy ne sérüljön), 13-as kulccsal meglazítod a csavarokat, kihúzod a lengéscsillapítóból a belső részt, a régi anyagot eltávolítod, begyömöszölöd az újakat, s összerakod. Kb. 1000 Ft anyagköltség.

0

hjozsefgosfa
hjozsefgosfa picture

Szia!

Van olyan gép, amiből csak az üst szétszedésével vehető ki a lengéscsillapító. Ezt nem akarjuk. Ezeknél a lapos lengéscsillapítóknál szoktam azt csinálni, hogy 1 db Energomat fékgyűrűt elvágok 4 egyforma karikára, egy lengéscsillapítóba teszek 2 db-ot, szilikonzsírral. Jobbat nem tudok.

0