You are here

LG E2342T LED monitor rozsaszines tonusu

3 posts / 0 new
Last post
Janos.ro
Janos.ro picture

Sziasztok
A cegunknel van egy ilyen LG 2342T LED monitor es egy ideje eleg zavaroan rozsaszines tonusu. Lorulbelul olyan a kepe mint amikor a CCFL csoves hattervilagitasban gyengulnek ki a csovek.
Probaltam mindenfele szinbeallitast (hideg, meleg, custom), de semmilyen uzemmodban nem kielegito a kep.
Probaltam gyari visszaallitast.
Jelenleg 50-50-50 az RGB komponensek aranya, de nem nagyon volt jobb maskepp sem.
A csatolt kepen a bal oldali egy laptop sajat LCD-je es mellette osszehasonlitaskeppen a kulso monitor. Latszik, hogy a feher nem feher, hanem rozsaszin.
Van valakinek otlete? En LED kijelzoknel nem talalkoztam ilyen hibaval. Javithato? Esetleg szerviz-menubol allithato? Vagy ez a kijelzo gyengulese? Egy eleg modern 23 collos full-HD monitor, nem szeretnek lemondani rola.

Minden jot,

Janos

File attachment: 
Comments
img
img picture

Szervusz!

 

Ezt a monitort konkrétan nem ismerem, de az eltemetése előtt még megpróbálkoznék egy szervizmenüből színhelyesre kalibrálással: RGB L.E.D. világításnál lehetséges, hogy nem egyszerre öregednek a színek és ebből adódóan elcsúszik a színcsatornák együtt futása, W.L.E.D. háttérvilágításnál pedig a nem kompatibilis koloriméter rózsaszínbe / bíborba / zöldbe húzza a végeredményt, ha a L.E.D.-ek spektrális tartományának éppen a nem megfelelő részén kezdik el a gaint tekergetni (pontosabban nem tudom elmondani, mert minden monitor más ilyen szempontból, így egyedileg kell kitapasztalni, hogy annál éppen mi az optimális a három színcsatorna együttfutására nézve). Tipp: ne valamelyik Spyderrel kalibráld, hanem minimum Colormunki Display / i1 Display Pro-val (ugyanaz a hardver, csak az utóbbi nincs szoftveresen lebutítva sebességben, így a leggyorsabb a piacon)! Nem kell konkrétan bekalibrálni, de a színcsatornák együtt futásának a beállításához jó segítség. Remélem, segítettem. :)

0

Vote up!

You voted ‘up’

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Nagy valószínűséggel digitális lap hibás, vagy annak a digitális átalakító része, nem javítható, cserélni kell a panelt.
László

0

Vote up!

You voted ‘up’