You are here

Távirányítók...Keresem / Kínálom / Információ. "újratöltve-reloaded"

20 posts / 0 new
Last post
uniman
uniman picture
***

Hello.
Az az ötletem támadt, hogy legyen egy, a távirányítók számára fenntartott hely a Tanyán, ahol az infravörös (de akár RF is) távvezérlőkkel kapcsolatban "értekezhetnénk".
Legyen az akár keresés, eladás, vagy bármilyen hasznos hozzászólás e témában. Így egy helyen lesz megtalálható minden info, nem kell sok-sok oldalt átnézni, ha keresünk valamit.

Comments
yomanda2
yomanda2 picture

Sziasztok!
Én egy TEAC PD-700M, 6 lemezes, magazinos CD játszóhoz keresek távirányítót. Távirányító típusa: Teac RC-330.
 

File csatolás: 

0

uniman
uniman picture
***

Exitec két gombos távírányítójához keresnék olcsón üres házat, de elég lenne csak az alsó műanyag házrésze.
Köszönöm: Uniman

File csatolás: 

1

jakyg
jakyg picture

Sziasztok!

Én egy ORTON AX-C305 nevű DVB beltéri egységhez keresnék távirányítót.

0

uniman
uniman picture
***

Hello!

Cambridge Audio DVD99 készülékemhez továbbra is keresnék  egy hozzávaló távirányítót. Redmi 3s telefonommal sikerült pár lejátszással kapcsolatos funkciót vezérelni, de a lényegeseket nem (menü, hangerő, setup). Csehországban  már ugyan találtam...de
Meg tudná valaki nézni, hogy az USB-s távirányítók adatbázisában van-e hozzá való kódlista?....köszönöm.

Meg aztán ezt sem sikerült mind a mai napig beszerezni:  M.N.C Hurricane V1200

Üdv.: Uniman

0

hifista
hifista picture

Helló!
Konkrétan DVD 99 nincs, de összekotortam pár egyéb CA DVD kódlistát, de egy része LIRC, másik része meg PRONTO, így át kell konvertálnom, az meg időbe telik.
Amint jutok valamire jelentkezem.
Hifista.

0

uniman
uniman picture
***

Szia! Köszönöm. A DVD-98, DVD-86, DVD-89 100%-osan kompatibilis...egyenlőre keresek tovább eredetit, vagy 100%-os utángyártottat...

0

gergosz0
gergosz0 picture

Sziasztok !

Samsung távvezérlőt keresek, RS 1200a erősítőhöz.
Üdv.
gergosz0

File csatolás: 

0

Inhouse
Inhouse picture

Sziasztok!

Panasonic SA-EN35-höz keresek távirányítót.
 

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Nekem van egy Pana SA-PM25-höz való jó távirányítóm. 

A távirányítóra ez van írva: RAK-SC981WK

Nem néztem utána, de ha gondolod nézd meg valahol, hátha viszi a tiédet...

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Köszi! Elsőre nagyon nem olyan és a funkciók is eltérnek. Lehet el is írtam, és nem SA-EN35, hanem 25... A fene egye ezeket a japánokat, hogy ennyit variálnak. Közben beugrott az isteni szikra, hogy az USB-s tanítható távirányítómon is van keresés... :) Ráengedem és ha talál valamit, akkor azon a nyomon elindulok.
Egyébként univerzálissal találtam olyan kódot, ahol reagált, de csak kiírta, hogy Remote1. Elvileg 2 fajtát tud és lehet váltani, de nem is értem...
MEGOLDVA! Na, volt már egy hasonló keresésem...éjszakába nyúlós. Ez is ilyen lett, de 98%-ban sikerült minden gombot megtalálni. Össze is tudom pakolni egy URC009-be, 4-5 Panasonic, Technics és "Charger" típusból. :) A lényeg, hogy az előlapról kikapcsolhatatlan EQ beállítást sikerült kilőnöm! :)
Stimmel az SA-EN25, de hogy ezek vagy letagadják, vagy több variáció volt belőle...aaahhh... Jó éjszakát!
Közben a fő használatban levő URC009 program léptetés és hangerő gombja megadta magát. Bár nem tudom most hirtelen, hogy mikortól megy, de napi használatban elég sokat. Gumipogácsákkal és F.B.S-el feljavítva, mint az új! Meg a Spal AS90-es riasztó távirányítói is megkapták a magukét.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Technika LCD22-244 (X216/54F-GB-HCU-EU) készülékhez keresek távirányítót.
Telefonról (IR - ZaZa remote) a Technika vagy Technica típusokkal nem megy, ám a Konka TV Wide típus tökéletes hozzá... igaz, ez így kevés, hiszen pontos Konka típus nem derül ki belőle, hogy ahhoz vegyek valahonnan. Több (3db) univerzális távirányítóval is próbálkoztam a teljes kódkészletüket végigjátszva, de mindössze 1 esetében értem el, hogy a 6-os gombbal ki/be lehet kapcsolni, így vettem egy "Learning" azaz tanítható távirányítót, de buta maradt. Ezt a típust nem tudja másolni, míg mást ugyanarról a telefonról tanítva igen.
A fő probléma az, hogy soha nem volt hozzá eredeti távirányító, mert hibás készülékként jutottam hozzá, amin 1 kondicsere segített, ám azóta is csak telefonnal tudom távirányítani (amiben hiányoznak pl. a TXT színgombjai, így csatornasorrendet és sokminden mást se tudok állítani).
6e Ft feletti áron lehet hozzá utángyártottat kapni, ám ha maga a készülék ingyen volt (70Ft volt az alkatrész), akkor nem dobnék ki 6e-t csak egy távirányítóért.
Akinek esetleg van hibás készüléke megmaradt távirányítóval, vagy netán van univerzális, ami tudná ezt, attól ésszerű árért megvásárolnám, vagy a tanítható, univerzális távirányítók valamelyikét adnám cserébe.

​Budapest környéke előnyben.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Egyszer én is megküzdöttem egy TV távirányítóért, le is írtam, csak be kéne linkelni, ha nem veszett volna el az előző topic...amit azóta sem értek, hiszen ilyen rendszereknél vannak biztonsági mentések is, nem?
Szóval adott egy USB-ről programozható távirányító, eddig URC-009 néven futott, egy programmal. Az egyetlen univerzális távirányítóval fellelt élő gombot beviszed a rendszerbe és olyan feltöltötteket keresel, amikben ez a kódsor fellelhető. Nekem így sikerült a futottak még TV funkcióinak a zömét fellelnem, jópár db eltérő készüléken szétszórva talált gomb kódokkal.
 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Hello!

Néztem, kifutott, de nem is ez a gond, hanem hogy 3e Ft volt, amíg kapható volt. 4-5-ért már kapok utángyártottat, talán 3-ért is ha sokat keresgélek, amit programozni sem kell... de pont ez a lényeg, hogy ennyit nem kívánok szánni a dologra.
Kíváncsiságból telepítettem, új adatbázissal és csak LCD22-208E típus van a 244 helyett, így ez is csak 1 próbálkozás lenne a többi univerzális mellett, mert nem garantált, hogy ha nincs a listában, akkor mégis jó.
Mellesleg amelyiken a 6-os gomb a bekapcsoló, eszerint az is ismeri a kódot, mégsem az összeset.

0

Inhouse
Inhouse picture

Ezt a linket találtam, hogy megmutassam, de 1500Ft körül volt anno egyébként. Nippurnak van hasonló távja programmal. Megoldásként írtam, további tippem nincs.

0

Inhouse
Inhouse picture

Az eredeti topic teljesen odalett?

0

uniman
uniman picture
***

Igen...az nyomtalanul eltűnt. sad A háttérben UFO-tevékenység feltételezhető...smiley

0

Inhouse
Inhouse picture

Az admin sem találja? :o

0

varga jano
varga jano picture
*****

Előre bocsánatot kérek a h...e kérdésért!
Miért adnak a készülékekhez,...árusítanak,...keresnek...ilyen sokféle távirányítót?
A Kerekes utcában pl. közel 600 tétel valamilyen távirányító.
Ha humorizálni akarnék,akkor azt mondanám,hogy mert" a kutya megette?"
Ugyanakkor bizonyos alkatrészek pl. kapcsoló,nem kapható.

0

uniman
uniman picture
***

Ezt M.N.C Hurricane V1200 autós erősítő távirányítóját továbbra is keresem ...eredménytelenül.
Ennek a távirányítónak az a "specialitása", hogy nem infra, hanem rádiófrekvenciás.

IR/RF univerzális távirányítókkal is tennék egy próbát...

 

0

Sponsored links