You are here

Gorenje WD95140DE mosó - szárítógép E8 hibakód

Tisztelt Mesterek!

A fent említett mosó - szárító gép mosás közben, közvetlenül a centrifugázás előtt E8 hibakódot ír ki. Mit jelent a hibakód?
Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv.: B. Tibi

Comments
varga jano
varga jano picture
*****

Üdvözlöm !
Szerintem . Az E8 hibakód , a "centrifugálás sebességére nem pörgött fel a motor" hiba . Szerintem .
Üríteni , ürít a centrifugálás elött ? Megy a lúgszivattyú ? Tiszta a szűrője ? Nincs kosz a vizzszintszabályzó érzékelő csövében ? Nem lyukas ? Nem tört ki a cső az oldalán ?
Üdv Varga Jano

0

B.Tibi
B.Tibi picture

Üdvözlet!
A gép kiüríti a vizet, a vízszintszabályozó tiszta (a kapcsolóról lehúztam a csövet és át tudtam fújni a levegőt), a motor csatlakozóinál nem találtam érintkezési problémát, viszont a másik programnál centrifugáz. Az eepromon kívül lehet még más probléma?

Üdv.: B. Tibi

0

varga jano
varga jano picture
*****

Milyen eszközei vannak a javitáshoz ? Pl.fáziskeresö , próbalámpa , multiméter ,...

0

B.Tibi
B.Tibi picture

Én egy kisvárosi háztartási gépszerelő vagyok, de csak másodállásban űzöm. Nem javítottam direct drive-os mosó - szárítógépet "motor hibával" azért kértem az Önök segítségét. Az elektronikához nem értek. Vannak műszereim.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Az optocsatolót ellenőrizte?
Válasszuk kétté a problémát! Csere motor és/vagy csere panel ,van ? Esetleg helyi baráti kollégától kölcsönbe ? Egy próba erelyéig ?

0

B.Tibi
B.Tibi picture

Az optocsatoló a motor vékony vezetékes csatlakozója (gondolom ez az új fordulatszám érzékelő)? A csatlakozón nem láttam problémát, az optocsatolót nem tudom hogyan kell ellenőrizni. Sajnos próba alkatrészt nem tudok szerezni. A vezérlő elektronikát a gyártó gondosan kiöntötte valamilyen rugalmas anyaggal.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Az érzékelőben HALL generátor van .A kimenetén változik a fesz ahogy ,forog a dob .

0