You are here

KCC-2 és hasonló barna kondenzátorok milyenek?

27 posts / 0 new
Last post
formasu
formasu picture
*

Sziasztok!

Nem tudok rájönni, hogy a KCC-2/500 V /560 pF és az ehhez hasonló barna színű orosz téglalap alakú, két végén jön ki a két lába, ezek milyen gyártástechnikájúak? Lehet kerámia?

Köszi: formasu

Comments
kozak_g
kozak_g picture

Közben kiderült a "titok". Átnéztem ugyan is a nem kis készletemet.
A KCC jelzésűek magyar, Remix gyártmányok ezüstszürke festékkel szitázott felirattal. Ömlesztve tárolva sajnos le tud róla kopni a felirat részlegesen vagy akár teljesen is. Az orosz (SZU) gyártásúak kivétel nélkül belesajtolt feliratokkal rendelkeznek.
Erről ennyit...

0

formasu
formasu picture
*

Igen ez lehet. Nem sajtolt a felirat, és könnyen le is kopik. Tehát: Remix gyártmányú, ezüst-csillám kondi.

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Szia!
A jutubin nézegetem glasslinger néven alkotó szoknyás bácsit, és a múlt század eleji lámpás rádiók hangolt köreibe mindig ilyeneket keresgél a restauráláshoz. Ott szines pöttyökkel feliratozták az amerikai kondenzátorokat. Junosztokból is emlékszem rájuk, nem csak Elektron718-ból. Amit most méregettem, nekem is értéktartónak mutatkozik.
üdv.
T

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Van nekem is néhány darab talán fekete tokozású, és színes pöttyökkel van jelölve. Akkor ez is ezüst-csillám kondi lesz.

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
elektroncso.hu -ról
Ezüst-csillám kondenzátor

A silver mica vagy ezüst-csillám kondenzátorok meglehetősen régi konstrukciók. Előállításuk a csillám lemezek kb. 0,02mm vastagságú felhasításával kezdődik. A csillámlapokat tisztítás és méretre vágás után, vagy fém ezüst felgőzölögtetésével, vagy ezüst bevonatú rézfóliával látják el. Az előbbi ad jobb kivitelt, a második eljárást csak nagyobb áramok esetén alakítják ki. Az elkészült kondenzátort, azután vagy műanyagba sajtolják, vagy kerámia zománccal látják el. A kivezetései többnyire ezüstözött réz. Alacsony hőmérséklet koeficienssel rendelkezik, nagy az élettartam pontossága, és kicsik a veszteségei. Leginkább csak kis értékben fordul elő pF-os nagyságrendtől pár nF-ig. Felhasználásuk különböző nagyfrekvenciás áramkörökben, tipikusan rádiók hangoló körében szokásos. Hang szempontjából csak egy típus jó hangú (képen) az összes többi kifejezetten árt a hangnak.
 

1

formasu
formasu picture
*

Szia!

Köszönöm ezt is!  Az már egyértelmű, hogy ezek ezüst-csillám, vagy silver-mica kondenzátorok. Volt egy hozzászólás, hogy KCC kondenzátor nincs, nem létezik. /Igaz én sem találtam róluk adatokat/  Az enyémek KCC-01 és KCC-02 felirattal vannak, ez biztos, és adatot róluk mégsem találni.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Ha military-ként keresed?

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Azt hogyan kell csinálni?

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Amit a böngészésről tudok,azt a zsugoritól tanultam.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Ezek, mint előttem már leírták, ezüsttel gőzölt fegyverzetű csillám kondenzátorok, bakelitbe öntve. Nagyon jó minőségűek, stabilak. Ne válj meg tőlük semmi pénzért. Létezik amerikai változatban is. Olyan is van, amit viaszba mártanak ("szappan-kondi").

Üdv, lcsaszar

1

kozak_g
kozak_g picture

KCC-2  "Ilyen állat már pedig nincsen!"  /öreg székely a zsiráfra/
KCO-2  olyan van. Ezen az orosz múzeum oldalon ott lenne ha létezne. KCO-t keresd a bal oldalon.
http://www.155la3.ru/passiv.htm
Egyébként a "robbanós" tévékben is voltak ilyenek, abból az időkből maradhatott készleten nálad. Csillám kondi ezüst fegyverzettel.
NEM KIDOBNI !!!
 

1

formasu
formasu picture
*

Szia!

Igen az ezüstös fegyverzet OK lehet, mert amit széttörtem, ott is középen egy fényes "lapkát" láttam.

Van több darab belőle, és mindre KCC-1, vagy KCC-2 van írva, és a 60-as években gyártották. /Legalábbis így olvastam/

Szerk Akkor ezek valami hamis után gyártottak lehetnek a 60-as évekből, mert nem írtam el! Mind, többféle érték is KCC-nek van írva, és nem KCO-nak. Biztosan nem olvastam rosszul! Én sem találok KCC jelölésű kondikat a Neten. Akkor ez most mi lehet?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:idézet,
 

Az rfparts -nál sokféle nagyteljesítményű csillám van. Rendelhetsz akár 1-2 db-ot is, csak az összértéknek kell min. 25 dollárnak lenni. Persze a minimális posta 30 dolcsi még hozzá. De 1-2 dollár egy kondi. Hamar megvan a minimális összeg. Lassúak, de megbízhatóak, a cuccost biztosítással küldik, azért olyan drága.

 

De a régi orosz rádiókban valóban vannak jó KCC-1 és KCC-2 csillámkondik. Vagy fiókokban a magyar megfelelőik. Kis barna téglácskák.
-------------------------
https://www.ha5kdr.hu/uploads/2018/12/UM2.pdf

Bálint

 

2

formasu
formasu picture
*

Szia Bálint!

Köszi, nem akarok vásárolni, nekem van belőlük több értékből is, és adatokat kerestem róluk, de nem találtam, és még most sem találok...A KCO-ról van adat, de a KCC-ről nem találok, kivétel amit belinkeltél, de ott is csak megemlítik a KCC kondenzátort..

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Azert az oroszok sem minden katonai doksit tettek mèg közze, de a Balint linkelte anyag-a Te fizikai peldanyaiddal- egyertelmü bizonyitek a letezesükröl_ ez nem elég a rajuk nyomtatott adatokkal? _azokat sztem jol fejtetted meg.
Különben meg tenylegesen az orosz oldalakat kellene kotorni, dehat asszem ezekröl ennyi eleg info is lehet...
Mondjuk alternativ megoldas lenne az 5KDR-nel megkeresni a cikkeik irojat_jo aktiv kapcsolataik vannak a sereg megfelelö helyeivel; ha ott sincs adatlap-aligha lesz megtalalhato.
Kari

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Úgy tűnik, hogy elég lesz az infó. Úgy értékelem, hogy a KCC-01, és a KCC-02 adataiban, talán minőségében is megfelelhet a KCO-01, és KCO-02-nek. 

0

varga jano
varga jano picture
*****

yes

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: lehet, hogy orosz oldalon kellene keresni

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: csillám-ezüst kondenzátorra tippelek,de ha sok van, lehetne felbontani is

Bálint

0

formasu
formasu picture
*

Szia Bálint!

Széttörtem egyet, és a közepén egy lapkát látok, valami fényeset is, és erre van "ráöntve a barna anyag. Az biztos, hogy nem "tekert" az anyaga. Ha tényleg csillám-ezüst kondenzátorok ezek /nem találok semmit róla a Neten, még az eladók alkatrészei között sem találok ilyet, vagy rosszul keresek.../ akkor milyen minőségi, és esetleg milyen árkategóriába sorolhatóak ezek? 

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Siver mica/vagy siman Mica = ezek voltak tulajdonkeppen az "ös csip" kondik! :-)
Ugy 50 eve minden RF teljesitmeny elektronikaban, RF/HV/ nagy stabilitast igenylö helyekre ezeket alkalmaztak...
Fentiek miatt a katonai ketyerekben böven talalhattuk valamely valtozatait.
Gyula eBay-linkjeben egyebkent egyertelmüen olvashato:

Structurally capacitors KSO are a set of metallic foil with insulating gaskets mica pressed into the plastic casing. Such a construction has sufficient mechanical strength.Designed to operate in AC, DC and pulsating currents.

Azaz; a KSO kondik szerkezetileg egy sor femfoliabol es csillam szigetelö lapkakbol allnak, miketmüanyag hazba sajtoltak, azaz körejük müanyag tokozast preseltek-ennyi. Szilard mechanikai konstrukciot eredmenyezve...
Ez a felepites egyebkent nemely belsöt latva eleg jol nyomon is követhetö.
Kari

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ruszki RH- URH rádióadók nagyfrekis részében láttam ilyeneket
R-105, R-109,  R-118, R120, és az FMV R-400- ban,

Bálint

0

gyula.maestro
gyula.maestro picture

Szia!

Ezen az oldalon írnak pár mondatot róla (silver mica kondenzátor):
http://www.elektroncso.hu/cikkek/alkatreszek.php

https://www.ebay.com/itm/560-pF-250-V-10-LOT-20-MICA-SILVER-PLATED-RUSSI...

Üdv.:
Gyula

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
Nem ilyen? kco
 

1

formasu
formasu picture
*

Szia!

Olyan, mint a megnyitott képeken az első KCO-k, de a kezemben lévőn KCC-C2/ 500 V van ráírva, és 66,5 a másik oldalára: 560 pF +_ 5%.Ez lehet, hogy még 1966-ban készült? Nézem az eBay árakat ezekről, és nem győzök csodálkozni...

Valahol olvastam most, hogy értékállóak, pontosak...

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok!
Az iparban,anno,időzítónek ajánlották. A tervezők nem szerették.

0

Sponsored links