You are here

Digi TV vételi probléma

12 posts / 0 new
Last post
Harley-D
Harley-D picture

vadmalacka varga jano ne szóljon hozzá!

Üdvözlök mindenkit
Nem találtam jobb helyet a bajomnak bocsánat.
A problémám az hogy időnként megszűnik az adás és "nem támogatott üzemmód" szöveg fogad. Pár hónapja van ez a szolgáltatás HDMI csatlakozással. A kérdésem, a tv betegszik vagy a szolgáltató kütyüje, a csatlakozást még nem néztem de mint említettem pár hónapos
Tiszteletem.

Comments
Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Ezt az "adás" részt kéne pontosítani... Műholdas? Kábeles? A TV fogadja a beltéri jelét, csak nem jelenik meg a csatorna képe? A menüjét be tudod hozni? Látszik az infó sáv? Ha a TV írja a hibát, akkor nem. Anno a szerelőjük mondta, hogy a Digis HD műholdas beltérik háklisak a HDMI kimeneten. Vannak TV-k amik nem szeretik (???), főleg a drágábbaknál jelentkezik az összeférhetetlenség.

0

Harley-D
Harley-D picture

Szia. Kábelen jön és ilyenkor a beltérit mintha nem érzékelné. Nyomkodhatom a távját a tévé nem reagál, amikor bejön a kép akkor más csatornán van. Ha a beltérit kikapcsolom akkor azt írja nincs jel, amikor bekapcsolom akkor meg az említett szöveget.
T...

0

Inhouse
Inhouse picture
*

A kábeles box-ról nem beszélt, passz. Ha más eszközt dugsz rá, azzal megy a TV HDMI-je? Esetleg próbáld meg egy másik (más gyártmányú) kábellel...

0

mosomedve
mosomedve picture

Sajnos nálunk is előfordul hasonló jelenség, ami egyértelműen a szolgáltatói hibára utal. Ráadásul nálunk több gyártójú tévék vannak és mindegyiken hasonló jelenség fodul elő. Ráadásul csak egy két csatornára vonatkozik ilyenkor, a többi tovább müködik rendben. Gyanitom, hogy ilyenkor a mikrohullámú láncban van valami átviteli hiba, amit a a hálozatba kerülve a tévé hibának azonosit.
László

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Írj a digi honlapján található hibabejelentőre, a számlán lévő ügyfélszámot add meg. Nekem eddig csak pozitív tapasztalatom van velük, a hibabejelentő oldalukra hamarabb reagálnak, mint ahogy a telefont felveszik. Esetleg csatolj fényképet a hibáról.

0

Harley-D
Harley-D picture

Szia. Fölös a kép mert két szóban leírom. Kék háttér, bal fölsőben a HDMI felirat, középen az idézett szöveg. Pár napja csinálja és arra gondoltam hogy én hibázok, mert csak a tv van kikapcsolva elalvással és reggelente gondolkozott pár percig, hogy beinduljon-e, de már néha nappal üzem közben is szórakozik. Megnézem azért a csatlakozásokat hátha, és ha nem változik akkor megfogadom a tanácsod. Köszönöm.
T...
 

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Nemrég volt hasonló jelenség egy ismerősnél, ott Box csere oldotta meg. SCART-ról OK volt, mert ott nem futkároznak a digitális azonosító jelek. HDMI-vel pedig HDCP azonosítási gondja adódot valamiért.

0

Harley-D
Harley-D picture

Itt köszönöm meg mindenkinek a segítséget, és még egy érdekesség. Mint mondtam csak a tv van éjszakánként kikapcsolva, és amikor bekapcsolom reggel a tv-t és bejön az adás, pár percig a box nem reagál a távirányítóra. Négy hónapja van a digi bekötve és azóta a box nem volt kikapcsolva, gondolom ez nem lehet ok. Most még nem dühítő a probléma, ha sűrűsödik akkor megkeresem a szolgáltatót.
Üdv mindenkinek.
T...

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Egy dolgot megpróbálnék, hátha ...

Kapcsold ki legalább fél percre a box-ot és a Modemet is! Majd indítsd újra.

1

AzzA
AzzA picture
*

15 éve nincs kikapcsolva :)
Azt viszont tudni kell, hogy van egy box mennyiség, és azt forgatják az előfizetők közt.
Ha valaki kap egy beltérit, az nagy eséllyel már éveket futott máshol, tehát a 4 hónapja csak nálad van.

0

AzzA
AzzA picture
*

Ez a szöveg99%-bvan akkor van ha a HDMI jel (felbontást) a display nem tudja.
Ez lehet a TV, vagy a digibox problémája is.Valamelyiket ki kellene váltanod egy időre. 

0

Sponsored links