You are here

Miele Novotronic T277C szárítógép bizonytalan működés

8 posts / 0 new
Last post
gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Sziasztok!

Miele Novotronic T277C szárítógép bizonytalan működés.

Mikor hozzám került, folyamatosan csak nullát mutatott a kijelző és nem tudtam elindítani. Vezérlő elektronikát kivettem, volt 2db olyan kondenzátor aminek forrasztási hibás volt a lába. Akkor már kicseréltem az összes kondenzátort a panelen. Újra próba, de valami még mindig nem stimmelt. Kb. ötödik start gomb nyomásra indult el a gép, de pár másod perc múlva le is állt, semmi nem világított, csak a start gomb ledje villogott, mint még mielőtt indítottam volna a gépet. Többszöri próbálkozásra elindult, nedvességet mért, fűtést is bekapcsolta, de egyszer csak megint megállt. Van amikor nedvesség mérés után kiírja a szárítási időt, de nem csinál semmit a gép csak számolja vissza az időt. ha ilyenkor rányomok a start-ra akkor pörget párat de újból leáll. Elég idegesítő hogy szinte minden alkalommal mást csinál. Elkezdtem méregetni. 6V-os relék vannak benne, de csak 3,4V-ot mérek rajtuk és néha mintha ingadozna. Szerintem ez elég kevés. Próba képen kiszedtem a reléket, kipróbálgattam, és más sorrendbe tettem vissza, gondolván ha azok közül hibás valamelyik akkor valami változik, de semmi.  Készenléti táp pufferon (2200uf/25V) nyugalmi állapotban 15V, elindítva a gépet 14V körüli értéket. Előlapi panelra 5V megy. Fűtőszál kapcsoló relére is 3,4V megy. Panelon nem látok forrasztási hibát, kondikat ugye cseréltem. 

Szerintetek?

Videó a hibáról:
https://www.youtube.com/watch?v=rYJHJdZhEfk
https://www.youtube.com/watch?v=D13Sb62jxYI

Üdv.: G.
 

Comments
Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Az a 3,4 volt nagyon gyanús. Ha jól látom sima táp van benne. A relék egyen feszt kapnak? Ha igen a táp a hibás. Ha váltóról mennek, azt mérted?

0

gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Szia!

Egyen feszről mennek.

Üdv.: G.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Külső (labor) tápról megtáplálva is csinálja ?

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
Lehetne a NYÁk másik oldaláról egy FOTÓT kapni ?

0

gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Szia!

Csatoltam

Köszi

Üdv.: G.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Te jó isten!
Szólj egy forrasztó operátornak, hogy rendesen forraszon át mindent, szedje le a felesleges ónt és utána mossa tisztára a lapot.
Ha esetleg mégis meg tudod csinálni te is, hát állj neki!
De szerintem ezt te már egyszer "megcsináltad"
Inkább bízd szakemberre!

0

gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Szia!

Ezeken már túl vagyok, csak a kép előtte készült, hogy minél előbb tudjam küldeni Jano kérésére. Máskor majd külön ezekért is elnézést kérek...

Üdv.: G.

0