You are here

Az ASUS P5G41T-MLX2/GB alaplap menyire kompatibilis a Gigabyt GA-G41MT-D3V-vel

9 posts / 0 new
Last post
sánta jozsef
sánta jozsef picture

A problémám a következő volna adott egy Asus p5g41t-mlx2/gb alaplap aminek a proceszorját (cpu) ki cseréltül, úgy hogy az alaplapon lévő foglalatot át alakítottuk egy intel xeon e5440 cpu befogadására, a gép működött is szépen. A gép  Asus p5g41t-mlx2/gb alaplapja megsérült szállítás közben a cpu foglalatában lévő  tüske sora megsérült de annyira,hogy javítani már nem érdemes, és így az alaplap használhatatlanná vált. Be szereztünk egy másik alaplapot, Typ: Gigabyt GA-G41MT-D3V ennek a cpu foglalatát is átalakitotuk úgy ,hogy a E5440 cpu be tudja fogadni a foglalat.
Az volna a kérdésem hogy a két alaplap kompatibilis egymással? mivel a gigabyt alaplapba a E5440 cpu be kapcsolást követően nem ad képet vga keresztül a monitornak, van benne az alaplapba egy RAM-is 4GB DDR3 1333 DIMM CL9.
Ebe a dologba kérném a segítségeteket, előre is köszönöm a válaszokat.

Comments
gabor54
gabor54 picture

0

uniman
uniman picture
***

Na fussunk neki mégegyszer!!!
Kezd úgy, hogy van egy Intel Xeon E5440 procid...és van hozzá egy alaplap, melynek ismertek a támogatott processzorai . Látod köztük a procidat ?
Nem?  sad Akkor mi a kérdés? 

0

sánta jozsef
sánta jozsef picture

így van intel Xeon E5440 proci.

0

uniman
uniman picture
***

Azt a régi alaplap sem támogatta...hivatalosan.
Én elsőként egy olyan procival tesztelgetném az alaplapot, amelyet hivataloson is támogat...utána jöhetne a "sufnituning".

0

sánta jozsef
sánta jozsef picture

A gigabyt alaplap ki lett probálva a vásárlás hejszinén a  támogatott procival és müködött a monitoron be jött a Bios,A gigabyt alaplapon lévő proci foglalata átalakitás után be lett rakva a xeon proci az alaplapba be kapcsolás követöen nem ad képet a vga a monitorra. Az a kérdésem hogy az asus alaplapból kivett E5440 proci ami ebben az alaplapban müködött mindadig még a sérülés be nem következet.Kompatibilis-e a gigabyt alaplap az asus alaplappal.. Ennyi a kérdésem.

0

thomas123
thomas123 picture

Mi az, hogy egy alaplap kompatibilis-e? Hogy lenne az? Teljesen más driverek kellenek a két alaplaphoz gondolom, de ezt a Windows valószínű megoldaná a Win7-től felfelé automatikusan. Az XP-nél kékhalál lenne, ha el is indulna. Itt a gond, hogy a Gigabyte alaplap nem ismeri a procidat. Erre csak a hackelt bios a megoldás, ha egyáltalán lehet. Szerintem.

0

sánta jozsef
sánta jozsef picture

A két alaplap cpu foglalatában elhelyezkedő tüskesor 775db áll. Akkor Így teszem fel a kérdést ,hogy ha a két alaplapban lévő cpu foglalatba ugyanannyi db számú tüske és a tüskék elhelyezkedése is azonos az  E5440 intel xeon cpu müködhet-e a Gigabyt GA-G41MT-D3V alaplapba.
Köszönöm előre is a választ.

0

pika75
pika75 picture

Szia. Tehat: a 775-os foglalatu alaplapok nem baratkoznak szivesen a 771-es procikkal. Elsore kell egy atalakito ize, ami neked megvan, de amennyire en tudom, ebbe a baratkozasba beleszol az eszaki hid is. Ha utanaolvasol a neten, talalsz egy rakas infot errol a tuningrol, es talan van egy lista is, hogy milyen lapkakeszlettel szerelt alaplapokat lehet megbaratkoztatni a 771-es procikkal. A te esetedben ha nincs kep, nem beszelhetunk arrol, hogy a rendszer elindult. Ha van sipolas, az mar eletjel, abbol mar lehet kovetkeztetni valamire. De amig az alaplap nem szereti a procidat, nem is fog elindulni. Erdelkodj olyan helyeken, ahol 771-es procikat kinalnak eladasra atalakitoval egyutt, es kerdezd meg, hogy a Gigabyte alaplapod fog menni valamelyik xeon procival? Na sok sikert. Udv.

0

Sponsored links