You are here

Elektrabregenz (Beko) TKF8362A hőszivattyús szárítógép szivattyúzási hiba (megoldva)

3 posts / 0 new
Last post
gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Sziasztok!
Elektrabregenz (Beko) TKF8362A hőszivattyús szárítógép szivattyúzási hibával küzdök. A gép rendesen elindul, kompresszor bekapcsol, gyűlik alul a víz, de nem nyomja fel a tartályba. A "vészjelző hungarocel" úszó bekapcsolja a "tartály tele" kapcsolót és a gép leáll. Gondoltam rossz a szivattyú mert hangja is volt a program elején, ezért cseréltem. Csövet is megtisztítottam (nem volt koszos amúgy). Teszt után a hiba ugyan az. Ami az érdekes, hogy mikor a "tartály tele" miatt leáll a gép, és rányomok újra 2-szer a startra, akkor elindítja a szivattyút és szépen fel is nyomja a vizet a tartályba, de amint újra megtelik alul, újra le áll a gép és újra el kell játszani a 2-szer start-ot, hogy felnyomja a tartályba. Kerestem valami vízszint szabályozót a gépben hátha az a hibás, de nem találok, valószínűleg nincs is. Gondolom valami megadott időszakonként kellene bekapcsolnia a szivattyúnak, de ezt nem teszi.

Szerintetek?

Köszi előre is a segítségeket.

Üdv.: G.

Megoldás: Szia!
Nem az eredeti "hungarocell úszó" volt a gépbe és amint kicsit több víz volt alul, bekapcsolta a vészkapcsolót még mielőtt felnyomta volna a vizet a tartályba.

Üdv.: G.

Comments
dankasan
dankasan picture

Szia!
Próbalámpát nem tettél rá,hogy kap-e áramot vagy mindíg vagy időközönként...? Van olyan is amelyikben állandóan megy a szivattú...

0

gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Szia!
Köszi a  a tippet, kiderült hogy nem az eredeti "hungarocell úszó" volt a gépbe és amint kicsit több víz volt alul, bekapcsolta a vészkapcsolót.

Üdv.: G.

0