You are here

Canon MF8360 CDN szkenner hiba

9 posts / 0 new
Last post
Égjáró
Égjáró picture

Sziasztok!

Nemrég vettem egy használt Canon MF8360 CDN multifunkciós nyomtatót. A PC-ről küldött doksit szépen kinyomtatja (színesben vagy fekete-fehérben is), de a szkennelés eredménye mindig egy üres lap lesz. A legújabb firmware van rajta (12.01), csináltam R-CON és factory resetet, kalibráltam a CIS modult (fehér szint beállítás), de nem segített.

Talán a CIS modul a hibás. Belenéztem a gépbe és kiderült, hogy a CIS modul típusa FK3-1887, viszont a neten fellelhető infók alapján a CIS típusa helyesen FM4-9076 kellene legyen. Talán ezt az eszközt valamikor már javították és akkor kerülhetett bele a FK3-1887.

Vajon a FK3-1887 jó ebbe a nyomtatóba?

Üdv:
Gábor

Comments
PushyG
PushyG picture

Üdv!

Ha a kalibrálás hiba nélkül lefutott, akkor gyanús, hogy csak beállítási hiba.
A készülék képes ADF-ből és üveglapról is szkennelni. A PC-re szkennelésnél meg kell adni, hogy mi a forrás. Nem lehet, hogy ADF-ből akarsz szkennelni, de üveglapra van állítva, vagy fordítva?

Gábor

Ui: Másolást próbáltad? Rendben van?

0

Égjáró
Égjáró picture

Szia Gábor!

Mindegy, hogyan szkennelek, papírra (copy), PC-re, üvegről, ADF-ből, mindenképp egy üres lapot kapok (üres papír vagy teljesen fehér kép). Ha PC-re szkennelek, akkor a készült kép összes pixelje 255,255,255. Próbáltam pdf, jpeg, tiff outputot is. Próbáltam a kontrasztot és gammát is állítani, de nem segített.

A kalibrálás hiba nélkül lefut, vagyis ezek (a service manual alapján):
-Color ACG Adjustment
-B&W ACG Adjustment
-CCD Reading Position Adjustment
-White Level Adjust (copyboard scanning)
-White Level Adjust BW (copyboard scanning)
-White Level Adjust (DF scanning)
-White Level Adjust BW (DF scanning)
Ezeknél a kalibrálásoknál vagy egy üres papírlapot, vagy semmilyen inputot sem kell használni. Talán azért sikeres a művelet, mert a SW azt várja, hogy 2555,255,255 értéket olvasson, ami talán teljesül is.

Az error logban azonban sincs semmi.

A factory reset után van egy másik kalibrálás, mikor először kinyomtat egy mintás lapot és azt kell beolvastatni. Ez a kalibrálás viszont sikertelen. Gondolom, hogy ezért, mert a szkennelés állandóan fehér színt olvas és a várt minta pedig nem észlelhető ebben.

Jó lenne tudni, hogy ez az FK3-1887 CIS kompatibilis-e ezzel a nyomtatóval.

Üdv, Gábor

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Amikor a készüléket bekapcsolod/áram alá helyezed, le kéne futnia egy inicializációnak. Ilyenkor a kocsit a tároló pozíció közelében oda vissza mozgatja és sorban begyújtja közben a színeket. Az üveg végében van egy referencia csík (fekete/fehér), ehhez kalibrálja magát. Ilyenkor látod a fényeket villódzni (sötétben kéne figyelni)?

Nem nagyon találtam infót ezekről a CIS modulokról, de ahol találat volt, ott egy lapon említik ezt a két modult. Ha egyformák is, és mégis ennyire különböző cikkszámon futnak, az jelentheti azt, hogy az egyik a másik váltó típusa. Ilyet akkor szokott csinálni a Canon, ha a leváltott alkatrészt kivonta (pl. hiba miatt) a forgalomból, és az újjal kell lecserélni.

Gábor
 

1

Égjáró
Égjáró picture

Szia Gábor!

Megnéztem sötétben. Mikor bekapcsolom, akkor valóban, kb. a csík alatt, egy rövid időre felvillan egy halvány fehér fény, majd a kocsi oda vissza mozog egyet, de nem gyújtja be a színeket külön.
Van egy service menu teszt funkció, amivel tesztelhetőek a színek. Ha ezt aktiválom, akkor felvillantja sorban az r-g-b színeket. Mindhárom szín tehát működik.

Közben mekérdeztem a magyar Canon támogatást a CIS kompatibilitásról és ezt a választ kaptam:
"...megerősítjük, hogy az i-SENSYS MF8360Cdn nyomtató CIS modulja az alábbi termékszámot hordozza: CONTACT IMAGE SENSOR ASS'Y – FM4-9076-000"
Sajnos egyelőre arra nem válaszoltak, hogy az FK3-1887 kompatibilis-e. Erre most konkrétan újra rákérdeztem.

Gábor

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Megpróbáltam beazonosítani az alkatrészeket, de nagyon úgy tűnik, más típus családhoz tartozik a kettő. Bár mindkettő 600dpi-s, lehet, hogy más a kimenetük, vagy más a lábkiosztásuk.

Gábor

1

Égjáró
Égjáró picture

Nagyon köszönöm a segítséget! Lehetséges, hogy aki előttem javította, rossz CIS-t tett bele :(
Gábor

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a szkenner  lámpa közben világít?  Látszik , hogy megy a híd?

Bálint

0

Égjáró
Égjáró picture

Szia Bálint!
Igen, a lámpa világít, megy a híd, kívülről minden normálisnak tűnik.
Gábor

0

Sponsored links