You are here

Hogyan tovább ?A WIN7 64bit után ? Kérem szépen,hogy Mindenki szóljon hozzá,akinek véleménye van erről !-Egyelőre még várok

76 posts / 0 new
Last post
varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
Köztudott,hogy a win7 támogatását az MS 2020.01.15-el megszünteti .
Hogyan tovább ? WIN10 a megoldás ? Vagy WIN8.1-re váltsak ? Vagy maradjak a WIN7 64bit-nél ? OP rendszer helyett a vírus védelemre költsék ?
Kinek mi a megoldása a helyzetre ?
Kérem szépen Mindeki véleményét ,aki hozzá akar szólni !
Nagyon szépen  köszönöm a vélményed elöre is !
varga jano
Köszönöm mindenkinek aki segìtett .

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Áhh, dehogy agresszív :)

File csatolás: 

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: win7 van fent. A defrender ugyanúgy elég hozzá, mint a win10-hez? 

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! A Defender egy régebbi változata fut rajta, azzal nem volt jó a tapasztalatom, a 8.1-en. A WIN10-en egy teljesen új verzió fut. A kezelő felülete is teljesen más, csak a gépházból érhető el. Állítólag ezt a változat csak a WIN10-en használható. Az op.rendszer szerves része.Még nem volt virusfertőzés mióta ez megy. Ha másik keresőt teszel fel, automatikusan leáll.
Csaba

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Úgy tűnik, hogy nem:

https://www.microsoft.com/security/blog/2013/11/14/windows-defender-and-microsoft-security-essentials-which-one-do-i-need/

Windows 7-en csak spyware ellen véd.

Üdv, lcsaszar

0

BlackForce
BlackForce picture

Van egy Dell  latitude d620 régi laptopom amin még ma is WinXP fut bizonyos felhasználó programok miatt.Gond nélkül műkszik.
Az itthoni meg az irodai gépemen Win7 fut (problémamantesen).A támogatás megszűnésével nagyjából semmi sem fog változni.
Mint ahogy mások is irják,ijesztgetés és biznis a nagy felhajtás lényege.Aki nagyon akar az be is fog kukkantani a gépembe.
Fontos dolgokat USB-n,meg külső merevlemezen (amit időnként kapcsolok a gépre és mentek dolgokat),meg papiron tárolok.
Informatika ide vagy oda,a papir 50 év mulva is az marad ha az irás esetleg meg is fakul (tovább meg nem is érdekel,mivel már a lemezem B felét hallgatom),de a vinyó nagy kérdés meddig húzza.
Szerintem ameddig nem hajt rá valakit a kényszer,addig nincs miért oprendszert váltania,de ez csak EGY vélemény a sok közül.

 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Köszönöm .

0

pcman
pcman picture

Üvd Janó,
A válaszomat, véleményemet két oldalról tudom megfogalmazni neked:
1. Nem lesz világ vége a támogatás megszűnésétől. Biztonsági rések mindig vannak,és mindig ezek előtt járnak akik ezt ki akarják használni.Ha sikerül nekik és kiderül jon a frissítés és az 1000 féle védelmi szoftver. Üzlet  az egész világ. 
Én konkrétan rendszergazda vagyok és nálunk még tobb gépen is XP fut. Elegendő-csak ezért.
A WIN7-et a legtobben úgy fogadták korábban mint most a WIN10-et. A szokás nagy úr.
2. A korral haladni kell valamilyen szinten, lépést úgy sem lehet tartani főleg informatikában.
    Ha érzel indíttatást a dolog felé, kell egy WIN10. Mondhatom nem rossz, bár a 7-et én is jobban szeretem.
    Berakhatsz egy plusz tárolót és azon mehet a 10.Biztosan neked is megvannak a programok amiket rendszeresen használsz és kellenek.
    Ha win10 alatt is megy mindegyik, átállhatsz teljesen, de legalább mindenképp kipróbálhatod és akkor tudod igazán eldonteni 7 vagy 10
A WIN10 persze szereti ha jó vas van alatta.
Remélem valamit segített a véleményem, ha osztod azért, ha nem akkor azért

Üdv

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Pcman !
Nagyon szépen köszönöm a véleményed .
Üdv Jano

0

Slaci
Slaci picture

OFF
Kedves Janó, kérdésedtől független, de megtennéd, hogy javítod a címet?

https://helyesiras.blog.hu/2007/04/04/egyenlore_vs_egyenlore

Köszönöm, jó éjszakát!
Laci
ON

 

1

varga jano
varga jano picture
*****

Köszönöm.

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! Mindenképpen a WIN10. Eddig ez a legstabilabb op rendszer, és lehet a frissítéshez ingyen letölteni.

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Azért a Win10 is megéri a pénzét. Épp most kellett újraindítanom (amúgy 5 perccel bekapcsolás után) mert semmi nem működött: egér mozog, start menü működik, de bármire kattintottam nem indult el, nem reagált, HDD nem teker... Nem először fordult elő ilyen és a legviccesebb ebben az, hogy még a feladatkezelőt sem lehet elindítani ilyenkor.
A másik kedvenc, hogy anyukám laptopján nem működik az egér görgetés bizonyos windowsba beépített alkalmazásokban (pl. Edge, beállítások, fájl kezelő), viszont a nem MS alkalmazásokban meg működik (pl. Total Commander, Firefox, stb.), ilyen probléma utoljára a Windows 95-ben volt, az ember azt gondolná, hogy előrefelé haladunk...

Egyébként meg minden hónapban jelennek meg újabb biztonsági frissítések a Win 10-hez is, olyan még sose volt, hogy valamit ne találtak volna. Ezen a logikán elindulva a Windows 10-nek is végtelen sok sebezhetősége van, így hát teljesen mindegy, hogy van-e frissítés az adott oprendszerhez vagy sem, mindig van olyan sebezhetőség amiről a nagyközönség nem tud.

1

formasu
formasu picture
*

Szia!

Én továbbra is a Win 10/64-et használom, de vannak ellenvetéseim is, amiket lehet, hogy a régebbiek is csináltak, csak nem tűnt fel ennyire :

- szinte mindent tud, és naplóz is rólad, hol vagy, mik a szokásaid, mit nézegetsz a gépeden, milyen pártállású vagy, stb. 

- a másik, hogy főleg éjszakára ki kell kapcsolnom /nem hagyhatom "alvón"/ mert ha alvón hagyom, akkor reggelre szinte mindig be van kapcsolva a gép. Már amire gondoltam, mindent kikapcsoltam rajta, és mégis... Nem tudom, hogy milyen szándékkal kapcsolja be /esetleg valaki?/ a gép magát, de nem vagyok a gép mellett. Bármit meg tudnak nézni a gépen is...

0

agressiv
agressiv picture
*

"- szinte mindent tud, és naplóz is rólad, hol vagy, mik a szokásaid, mit nézegetsz a gépeden, milyen pártállású vagy, stb.  "

Ez inkább netes hisztéria, már első megjelenéskor kikényszerítették a microsofttól, hogy telepítés után eldönthesd, mit engedsz neki. A facebook, de még a google kereső is sokkal átfogóbban profilozza az felhasználókat (akár még a tanya alatt futó google ads rendszer is), mint a microsoft, az összes lehetséges adatgyűjtés engedélyezése mellett.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Nincsenek titkaim.smiley

0

uniman
uniman picture
***

Hello Jano!
De azért az unoká(i)d fotóit nem szívesen látnád viszont bizonyos elferdült felfogású idegenek körében...!? 
Valamint, mások is megoszhatták veled a titkaikat...egy email cím, telefonszám, lakcím is ilyen "titok"... 
Mindegyik windowsban ezernyi hiba van, volt és lesz...ez tény! 

1

bluemoon
bluemoon picture

Szevaz,

lassan azzal vakítják a társadalmat, hogy teljesen normális a privát életedben való turkálás és a szokásaid lefigyelése és ami a legnevetségessebb, hogy pont ezzel akarják elhitetni veled ez a te privát életed megvédése érdekében történik-  Manapság már minden úgy kezdődik, hogy regisztrász, bármilyen esetröl van szó. Van ahol még a fizetőkártyád adatait is kikérik (alma iFelhő) és esküdnek, hogy nem fognak visszaélni az vele. 
Ha valaki a számítógépek megszállotja volt, hangsúly a VOLT, akkor önmagamra gondolok, még 1983-tol (ide nem számítom bele az egyetemen az informatika tantárgyat ahol az algoritmusokat, meg persze a fortrant tanúltuk anélkűl, hogy számítógépet láttunk volna, de sebaj, hasznos volt). 
Az XP volt a legklasszabb op renszdszer de a W7 is bejött, habár ma sem értem miért kellett összevissza kavarni a beállításokat. Ami egyszerűen faképnél hagyott az a W8 volt (még B. Gatest is, akit kirúgtak saját cégéböl, és ott űlt a gép előtt a W8 install után és nem értette mi az, hogy most update órákon át). Csak néztem mi si van a képernyőn, hol a taskbar, meg honnen tudom melyik aplikációk futnak stb. Szerencsére elfelejtették eltüntetni az Alt+F4-et és a taskmanagerböl ki tudtam iktatni. Rögvest format, W7 install vissza. Ngy volt az öröm amikor megjelent a W10, ne tuti, hogy nagyjavítás történt. Sajnos pofáraesés, továbra is update, meg biztonsági foltozás meg ...., na format és vissza a W7.
Egy operációs rendszernek a gép hardware és a software kapcsolatát kell, hogy biztosítsa nem pedig azzal foglakozzon, hogy folyamatossan az internetre pakolgassa a dolgaimat, szokásaimat. Ha eppen valaki azt szeretné, hogy nyilt legyen a világháló felé akkor töltssön le olyan aplikációkat amelyek ezt lehetővé teszik. Mindenki aki fent van az arcbook-on attol tart, hogy feltörik a fiókját, meg a cukrosbácsi zsoldosai letöltik és eladják az adatait, azon rinyálnak, hogy baj van. Akkor mi az öregördögöt keresnek ott. De nem, maradnak, kétségbe esnek ha feltörik és mindig más a hibás.
A microsoft "biztonsági" frissítései 1 fillért nem érnek, a legtöbb esetben vagy valamit elcsesznek a gépen, lelassítják, vagy semmi haszon belőlük. 
Röviden, maradok  W7 mellett és azok a programok amelyeket használok azok szépen futnak rajta. Ha netán letiltják a nettet akkor Linux.
További szép napot

3

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Uniman !
Két féle internetező van .
Ember és gazember .
Ja,és rosszindulat ellen nem véd semmi.
Szerintem .wink
U.I.
Apropó,titok . ,Ami titok volt az "átkosban" , az maradjon titok ma is . Szerintem .smiley

0

Jaca
Jaca picture
****

És mit is tudnak meg rólunk? Mármint ami miatt aggódnunk kellene. Mert a bankkártyaadatainkat nem ők fogják ellopni, vagy felhasználni. Olyanról sem hallottam, hogy kiszált volna a szoftverrendőrség a google az MS vagy az FB adatai alapján. 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Biosban tiltsd le a Wake-on.LAN funkciót. Az egér is be tudja kapcsolni.

0

formasu
formasu picture
*

Szia Jaca!

Ezen már régen túl vagyok!  Amiket eddig hallottam /lehet, hogy nem mindent/ letiltottam, és mégis újra indul a gépem! Például ma reggel 9 óra körül "alvóra tettem" és most ebéd után látom, hogy megy a gép, de a monitor sötét, és az egér mozgatásával kivilágosodik a monitor, és a gépet valami ??? bekapcsolta. Rohadtul zavar.... Nem látok új frissítést sem, ami esetleg újra indíthatta a gépet.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
https://support.microsoft.com/hu-hu/help/2642531
Ha már ők írták, adjanak is tanácsot!

1

uniman
uniman picture
***

a frissítéshez ingyen letölteni

Sosem kellett a windows-ok frissítéseiért fizetni!...vagy rosszul tudnám? cool

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Uniman !
Most,hogy változás van a win7 ms támogatásában .
Cégek vehetnek tovâbbi támogatást .
(Vehetnek .)

0

kipcsak
kipcsak picture

https://24.hu/tech/2020/01/15/windows-10-microsoft-frissites-kulcs/
Lehet erre gondolt csak rosszul fogalmazott.

0

Jaca
Jaca picture
****

0

csakyt
csakyt picture

Sziasztok.
Olvasva az itteni hozzászólásokat én nem igazán tudok, abban a tekintetben hozzá szólni, hogy mit érdemes használni. Használtam már minden windows verziót, de bevallom, nem tudom eldönteni melyik is jó. Sajnos a régi verziók nem minden esetben használhatóak, mert ha azt használom, bizonyos dolgok már nem működnek. Ha az újat használom, akkor meg a régi dolgok nem működnek. Amúgy a win 10-et szeretném, mert gyor és kényelmes. Viszont utálom az erőszakosságát, hogy ha tetszik ha nem, frissít magától, és ezt nem lehet letiltani. Volt már úgy, hogy egy hosszú levél írása alatt egyszerűen újra indult a frissítés végett és vagy 1 órán keresztűl frissített.  Én mindig újra telepítem ha frissít, mert a frissítés után csak rosszabb lesz mindig a gépem. Viszont említettétek a Linux-ot. Gondoltam letöltöm most, de nem tudom letölteni sehonnan. Tud ebben valaki valamit mondani?
 Tibi

0

agressiv
agressiv picture
*

Azért a frissítés már rég nem úgy működik hogy kapásból újraindítja, miközben dolgozol. A windows 10-ben épp a frissítés az, ami egyáltalán nem zavar, észre sem veszem általában.

1

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Például: https://into.hu/termek/linux-mint
vagy http://ubuntu.hu/letoltes

Mindegy melyiket választod. Mind tud magyarul, a kezelése hasonlít a winre. Könnyű megszokni.

Kalex

1

SzBálint
SzBálint picture
****

0

Jaca
Jaca picture
****

Kész, nekem megállt a win7.

Ja, nem, bocs, csak lemerült az egérben az elem laugh

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Jácint !
Te milyen gépet használsz a "tanyázáshoz " ?

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Számítót :)  Egyik pentium D 3GHz, a másik egy AMD-s HP pavilion G6.
 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
Köszönöm szépen az eddigi véleményeket .
Tisztán látszik , hogy a win7 vagy win10 nem egy lefutott téma .  De , az is ,hogy ezt a kérdést ,rajtam kívűl , szinte , már mindenki eldöntötte . smiley

0

Glain
Glain picture

A windows maga a vírus még is sokan virusírtót telepítenek rá, szellemifogyatékosoknak szánt támogatásai miatt nincs az az erőforrás amit előbb utóbb ne emésztene fel.
Én mégis szeretem, haladni kell a korral.
Rakni kell mindent a felhőbe és nem esik zokon a váltás :)
Én imádom a win10-et, mindent autómatikusan megcsinál.
néha támogatni kell, de álltalában jól működik :)
Gépigénye:
i3 3.gen vagy újabb/jobb, SSD, 4gb rammal el döcög ha valamit futtatni is akarunk 8gb.
HDD re vagy gyengébb procira mindennapos használat melett megse szabad próbálni fel rakni mert csak winfos lessz belőle Mindennapos használat melett.
Számomra nincs nem meg oldható vagy nagyon problémás nyűgje (I5 6500+8GBRAM+SSD)
szemetel az biztos és folyamatosan használja autómatikusan generált szemétjeit, amég bírja a hardware addig elszemetelget magának, minél nagyobb a hardware annál elégedetteb leszel vele, így lett kitalálva :)
a prémium kategóriának valahogy prémiumnak kell maradnia.
A win7 is ilyen volt, gyenge gépeinkre nem mertük fel rakni mert tudtuk hogy gyenge lessz most mégis a legjobb lett.
a win10 nem rontja el a gépet a gép rontja el a win10 - et!

0

lacoka
lacoka picture

Szia
Ha neked a WIN7 megfelel ismered működik miért kellene lecserélni újabbra és ezzel az összes eddig használt programodat újra telepíteni ?
A támogatás megszüntetése ha jól tudom csak biztonsági hiba javítások
A pc e nélkül is fog továbbra is működni csak egy víruskereső kell mellé ez lehet az ingyenes Avast Antivírus is
Nekem már több mint 10 éve Windows XP fut a gépemen amire nekem kell arra tökéletesen megfelel akkor miért cseréljem le újabbra ?
Ráadásul az újabb Windows-ra már nekem a gépet is cserélni kellene

1

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Sokat gondolkodtam, hogy hozzászóljak-e, nem akarok cunamit indítani...

Nagyon sokáig ragaszkodtam az XP-hez, van még olyan gépem, amin az fut, sőt W98-as ős laptopom is van, mert a párhuzamos portos PC szkópom ezeken fut. Igaz, mióta van kézi (DS212), azóta nem is nagyon vettem elő... na mindegy...
Akkor voltam kénytelen elereszteni a mindennapi használatból, amikor a böngészőgyártók is abbahagyták a támogatást, és már nem lehetett telepíteni alá normális böngészőt. Sajnos sok olyan funkció jelenik meg az oldalakon, amiket régi böngészőkkel meg sem lehet nyitni. A nyomtatóm cseréjekor sem volt már XP driver hozzá, ez is belevert egy hatalmas szöget a koporsójába.
Win7 van, majd az összes gépünkön. A lányom laptopján Win10 van gyárilag, de amit szenved vele, az kriminális. A munkahelyemen is Win10-es gépek vannak Office365-tel. Halálos kombináció.
Nem vagyok hajlandó befeküdni az MS-nek, pedig van legális Win10-m is. Néha berakom a vinyóját, hogy frissitse magát, aztán rakom is vissza a Win7-est. Utánam ne kémkedjen, de persze tudom, hogy ezt csinálja az android is, meg talán már a Win7 is fel van okosítva.
Addig marad, amíg nem szembesülök ugyanazzal az ellehetetlenítéssel, mint az XP-nél. De akkor már Linux lesz az utódja. Direkt olyan nyomtatót választottam, hogy Linux kompatibilis legyen. Amúgy is használok Linux-ot egy ideje, és a office csomagom is a StarOffice5.2-től fogva folyamatosan követi az ingyenes vonalat (OpenOffice/LibreOffice). Sokkal jobban szeretem ezeket, mint az MS termékeit. Csak hát a kompatibilitás...
Rengeteg bosszúságot okoz a Win10 az erőszakosságával. 1-1 komolyabb frissítésnél az a minimum, hogy kitakarít minden egyéni beállítást, kitakarít mindent, ami szerinte nem legális (időnként még saját magát is), Komoly, helyreállíthatatlan adatvesztéseket okoznak ezek a frissítések, és ráadásul kiszámíthatatlan körben.
A cégnél, két ugyanolyan build számú Win10/Office365 páros, két különböző (márkás) hardveren képtelen ugyanúgy viselkedni. Az egyiken gond nélkül fut, a másikon memória túlcsordulást generál, és kifagy.
Nekem ez nem hiányzik itthon, marad, amíg lehet a Win7...

Gábor

4

Oszi11
Oszi11 picture

Szia!

Én is sokáig használtam egy dual-core-os gépet, de meg kell mondanom a Win10 nem való rá. Működni fog de még SSD-vel se az igazi. Persze ennek az volt az oka hogy csak sata2-es vezérlő volt benne. Sajnos az AMD Radeon HD5450-hez se volt túl optimális a driver a Win10 mindig frissíteni akarta de nem volt kompatibilis a driver. Végül is működött de kompromisszumokkal. Én Linuxot tettem rá azzal nem volt baj. Ha nincs különleges Windowst igénylő  programod jó alternatíva.  Internetezésre videózásra zene hallgatásra, illetve irodai gépnek jó. Sok programnak van alternatívája ingyenesen, csak a Szoftverkezelőben kell kiválasztani. Ha csak használni szeretnéd én a Linux Mintet ajánlanám. Erre a gépre a MATE verzió lenne jó. Le lehet tölteni az iso fájlt amit kiírva egy DVD-re ki lehet próbálni telepítés nélkül. A telepítője is Windows jellegű pár kérdés meg a Következő gomb. Tud magyarul. A Start menüje valahol az XP és a Win7 között van. Itt lehet olvasgatni  róla. A telepítőt innen érdemes letölteni! Ha nem is telepíted, de egy próbát megér csak hogy legyen összehasonlítási alap. A telepített rendszer természetesen gyorsabb mint a próba mert a DVD lassú de a menüket és egy két programot meg lehet nézni.
A Windows 10-hez érdemes lenne fejleszteni a gépet. Tudom, hogy ez azt jelenti, hogy a házon kívül szinte mindent ki kell cserélni, de egy mai gép még ha nem is a csúcs processzor pl egy AMD Athlon 3000G vagy  AMD Athlon 200G integrált grafikus vezérlővel akkora teljesítménynövekedést jelent  a Dual-Core-hoz képest, hogy a Win10 egészen kellemesé válik.
Nehéz tanácsot adni, mert mindenkinek másra kell a számítógép. Mint említették érdemes mondjuk egy 256GB-s SSD venni, az azért segít. Gondolom a te alaplapodon is SATA2-es vezérlő van ahhoz az olcsóbb SSD-k is jók mert nem kell a nagy sebesség. Fel kell telepíteni a jelenlegi rendszer mellé a Windows 10-et vagy a Linuxot kipróbálni melyik mit nyújt és ha nem jó akkor szétnézni gyorsabb számítógép után.

Üdvözlettel,
           Oszi

1

lacik20
lacik20 picture

Szia Oszi11.
Linux melyik verzióját ajánlod?
A szokásos Linux Mint vagy Linux Mint Debian Edition.
Gépem AMD Athlon X2 Dual Core 3250e 1.5 GHz,4,00 GB ram.

Köszönettel.:László

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia László!

Ez a gép is olyan erős kb. mint a régi gépem  Erre igazából a Mate verzió a megfelelő! Van az XCFE ami kevesebb memóriához való inkább, de ezt azért szokni kell. A Cinnamon inkább egy mai géphez való jobb videókártyával.
A jelenlegi gépem AMD Ryzen 2200G integrált videókártyával. Ez jól működik a 19.3 Linux Minttel, de a videó lefagyott így az AMD 19.10-es vga driver és egy régebbi 4.15-ös kernelt kellett telepíteni hogy stabil legyen. Én azt tapasztaltam, hogy AMD vga egy kicsit kényes illetve a bluetooth vezérlők se mindig úgy működnek ahogy kellene. Ezekhez sok tanács van a neten, így nehéz megtalálni a jó megoldást. Az Inteles cuccokkal nem tapasztaltam annyi gixert, de a régi hardverek többnyire jól mennek. (pl: a Sound Blaster Live 5.1  hibátlanul működik pedig Windows 7-hez se adtak ki drivert)
Ezt ajánlom a legfrissebb verziót válaszd mert ehhez érkezik a legtöbb frissítés és persze a szoftverek is frissebbek. Ha Ubuntut szeretnél annál csak LTS verziót használd különben félévente újra kell telepíteni.

A Debiános verziók inkább szerverekbe valók mert lassan változnak a verziók így ritkán kell telepíteni, de egy kis gyakorlat kell hozzá mert egy kicsit nyers és nem túl felhasználóbarát, de stabil és kevés szoftvert rak fel az elején így jobban testre szabható. Én nem  kezdenék Debiánnal! Jó de még belövi az ember az kín egy kicsit. 
A Linux Mint az Ubuntu, csak a felület más és ki van egészítve egy két programmal amitől szerintem használhatóbb lesz, de minden működik ami az Ubuntun működik!

Üdv,
   Oszi

0

lacik20
lacik20 picture

Köszönöm.

0

uniman
uniman picture
***

Oszi linkjét ez van: Linux Mint 19.3, codename "Tricia" . De neki Intel gépe lehet, nem amd procis. De telepítsd fel egy pendrájvra....és máris kipróbálhatod.
De itt windowsról értekezünk....a Linux-os
 topik arrébb van, ezt inkább ott kéne tárgyalni ..vagy nem !?

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Uniman !
Neked igazad van a Linuxot illetően . Erre van egy kiváló topik .
Viszont bennem fel sem merült , hogy Ubuntura váltsak . Érdekes felvetés . El kell gondolkoznom ezen is .

0

uniman
uniman picture
***

Ha csak a neten kutakodsz, meg néha kinyomtatsz ezt azt, az win nélkül is megoldható. Én alig várom, hogy az utolsó win is eltűnjön...pedig még a Windows Chicago is fel volt telepítve a PC-mre.. 

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Szia Janó!
A megoldás nálam egy új  oprendszerre mindig másik merevlemez. Nem keverem-kavarom össze. Ameddig a vas elviszi, marad, ha kinőtte a sok frissítés miatt, akkor a gép félre kerül, ám a párhuzamos port megszűnte miatt van w2000-es egy öreg Compaq gépen 128 megával. De van 386-os gépem is az ISA buszos epromégetőhöz. Annak ugyan figyelnem kell a merevlemezét, mert hosszabb állás után nem mindig akar felbootolni, de 21V-os epromot nem tud az újabb eprommer megírni.
92 óta csak a 286-os gépet szanáltam, de az a kifolyt akkutól menthetetlenné vált.
Én nem upgradelném a helyedben, hanem vennék egy 128 gigás SSD-t és arra húznám fel a win10-et, Aztán amikor már minden jól működik,és megszoktad, akkor vagy megszűnteted a régit, vagy megtartod.
Viszont az install idejére mindenképp levenném a win7-es wincsit, hogy nem bonyolítsam a telepítést.

üdv.
T.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Szerintem,jókat mondasz .
Sajnos a pc a fiam irósztalán van . "Albérlőként"
Már jóval ritkábban használom,mint tavaly .
A win10, az ssd-n,kiút a helyzetből .
Köszönöm szépen a tippet .

0

uniman
uniman picture
***

Hello Jano!
Én semmit sem fogok tenni! Továbbra is a win7-et fogom használni, ugyanúgy, mint ezidáig, mint a megjelenésekor (2009. október 22) !
Nem is veszek majd erről a tényről tudomást...sőt alig várom, hogy az utolsó windows (W10) is eltűnjön a számítógépekről, mert hamarosan ez is el fog jönni (mondá a próféta).

Én a win7-et feltelepítése után sosem frissítgettem, csak egyszerűen használom. Ezidáig a frissítések hiánya  semmilyen kár, hátrányt nem okozott (vagy csak nem vettem észre)... A számítógép védelmét másképpen oldom meg...

Persze van W10-esem is egy tabletten...de az annyira buta (a W10 !), hogy képtelen felfogni, hogy a gép 1 Gb belső RAM-jába már nem fér el semmiféle frissítés, hanem állandóan letölti azokat, aztán telepítés közben közli, hogy "nincs elég memória"...

Üdv. Uniman  

 

7

varga jano
varga jano picture
*****

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Win10? Én karácsonykor szántam rá magam a telepítésre. Igaz jelenleg mindkét op rendszer (7 és 10) fent van a gépen, hogy legyem időm megszokni és telepítgetni azokat a programokat, amiket használok. Eddig nem ütköztem problémába és kezdem megszokni.
Üdv, Z.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
úVan véleményem, igen.
Ez:
Vihar egy tál lencsében..

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Mosószaki !
Ez szürke szinű . Csak az androidos mobilon nincs szürke lehetőség .
Addig amíg használom a ponny prog programozót ,még van rá igény-de  már nem sokáig-addig marad a win7 . Ez sacc per kábé még ez év vége .

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Igen szürke.
De ez nem!
Mert egy operációs rendszerről beszélünk..
Az OP azért van, hogy ne gépi kódban vagy assemblyben keljen a hardverhez fordulnunk.
Nem azért van az OP, hogy áradozzunk és csodáljuk, vagy a szolgái legyünk.
Az OP-nek kellene minket szolgálni, de immár teljesen elfajult a helyzet.
Tiszta South Park.
Immár mi borulunk térdre a mind újabb és újabb OP rendszerek előtt, noha csak és kizárólag a hardverhez való hozzáférés miatt találták ki.
De azóta telerakták mindenféle faszsággal...  Viselkedj! Lehet, hogy a szó csúnya, de találó! Pont a winhez illő!
 

5

formasu
formasu picture
*

Szia Janó!

A vejem sem akarta a Win10-et, de két éve feltettem neki, és megbarátkozott vele. Ha rám hallgatsz nyugodtan használhatnád Te is a Win10-et, ha a géped engedi, akkor a 64 bitest. Én nem költenék rá a helyedben a vírusirtóra sem, feleslegesnek tartom. Hívj fel és megbeszéljük, segítek is ha kell.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Köszönöm.

0

honoriscausa
honoriscausa picture

Kedves varga jano!
Sajnos a legfontosabbat nem írtad, hogy milyen processzor és ram van a gépedben. De ha a win7 gurul rajta, akkor nagy valószínűséggel a win10 is megy. 4Gb-ram-nál már mehet a 64bit, alatta a 32bit-es verzió. Ráadásul nem kell költened a vírusirtóra, mert a beépített Defender tökéletesen teszi a dolgát. Szerintem a fejlődés iránya a win10 felé mutat és nem visszafelé.  Kivételt képez az az eset, ha olyan speciális programod van, ami csak a régi op.rendszeren képes futni.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Igen . Lehet a gépre win10-et feltenni .
De ehhez,majd szólnom kell a fiamnak .
Én nem tudom megcsinálni  .
U.I.
Pentium Dual Core 2,5GHz
RAM 4GB

0

agressiv
agressiv picture
*

A 8.1-es windows-al ne kínozd magad, inkább a 10-et használd. Lassabb gépeknél ki kell pucolni az erőforrászabáló felesleges alkalmazásokat, de egyébként semmi gond nincs a 10-el, a Windows 7 sokkal bugosabb. Régebbi spec hardverekkel lehetnek gondok, de olykor el kell engedni néhány 10-20 éves cuccnak a kezét. Aztán olyan is van, hogy utoljára XP alatt működő digitalizálót sikerült a windows 10-en életre kelteni.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Köszönöm.

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Nincs pánik, mert olvastam, hogy a gugli króm, vagy a ferifox, most nem tudom biztosan, de tovább viszi a frissítéseket.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Lehet fizetős frissítést vásárolni hozzá . A jövő évig . Céges kapcsolattal rendelkezőknek . Most , egy féléve, már kikapcsoltam a "frissítést ." Helyette . Fizetős vírusvédelmet vettem rá . Magán célra van kizárólag használva azóta .

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Az attól függ, mire használod.  Ha kell a win7 mondjuk programozókhoz, cél hw, stb, maradjon. Mellé egy ubuntu. Netezni, mindenre jó. Már rég nem kell linuxbuzerátornak lenni hozzá. Meg kell szokni, de minden van hozzá, elmegy minden vason. Stabil. Van olyan gépem, ami 7/24-ben meg,. Több, mint 6 év az uptime. Csak azért nem restartolom el, mert kíváncsi vagyok, mit bír.

Amíg lehet, kerüld a win10-et...

Hidd el megszokod a linuxot, nem fog hiányozni, max amut írtam, programozókhoz.  

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Mindigéhes !
Az ubuntut ismerem . CD-re kiírtam . Tartalék levelező prog .
A 16Gb pendrive "gyorsítónak" van a gépbe dugva.
4Gb-ot használ a gép belőle .
Bankos,német,gép. Használtan vettem .
Megy .
Az egész HD 250Gb. Fejlesztés nincs a tervek között . Nyugdìjasok vagyunk a feleségemmel .
Már más a legfontosabb nálam . Nem az ,hogy a "hármas szaltó" után megugorjam.a "négyes szaltót" .
Köszönöm szépen a támogatásodat .
 

0

Jaca
Jaca picture
****

Az alábbi képet most lőttem a gépemről.

A frissítés múlt héten jött, csak még lusta voltam újraindítani.

File csatolás: 

0

Slaci
Slaci picture

Sziasztok, csatlakozom! Saját tapasztalat, hogy mind a mai napig érkeznek KRITIKUS frissítések még XP-hez, Windows 2003 szerverhez is! Valószínűleg a Windows 7 esetében sem lesz másként. Mindenesetre figyeljük a februári frissítőkeddet! Ami megszűnik, az a VÁLLALATI TÁMOGATÁS, tehát holnaputántól hiába keressük a Microsoftot Windows 7 problémával, NEM FOG SEGÍTENI. Nem tudok visszaemlékezni olyan esetre, amikor a munkáltatóm a Microsofthoz fordult volna Windows 7 problémával kapcsolatban, sőt Windows 3.1 óta egyik M$ operációs operációs rendszerrel kapcsolatban sem... Szóval enélkül lehet élni, legalább is szerintem.
Másrészről a Windows 10 nem csak 64 bitben  létezik, van 32 bites is, szóval ha valaki még 16 bites programok használatára kényszerül, azt natívan, Windows 10 alatt is megteheti, nem kell virtuális gépekkel szenvedni...
De ez csak mellékszál, a lényeg, hogy MINDENKI NYUGODJON MEG! :)

Jó éjszakát!
Laci

 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Köszönöm.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Azt is érdemes megnézni, milyen perifériák vannak a géphez, nyomtató, stb, támogatja-e azokat is a Win10. Sokan úgy jártak, hogy frissítsünk, mert lehet, aztán rakás egyéb dolguk megállt nyomtató, scanner, nem volt hozzá már Win10 driver, cserélhették le azokat is, ha a win10-hez ragaszkodnak. 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Nincs már nyomtatóm . A scanner valahol még megvan . 10 éve nem láttam .(Még olyan "görgetős" a scannerünk.)
 

0

Szadista
Szadista picture

Sziasztok.

Na szóval én magán véleményem !!!!

Win7 64 Marad csak !! alatta (mellette) Van egy Linux mint (ha esetleg valami rosszalkodna )
Indoklás:
Régi megszokott dolgaim tökéletesen működnek,amire használom a gépet arra jó 100% a Win7.

Na meg a Win10 -nek van rengeteg nem publikált (reklámozott ) hibája.

Üdvözlettel :Laci

0

varga jano
varga jano picture
*****

Köszönöm.

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia Janó!
Előre szólok, hogy nem vagyok nagyon jártas a dologban.Egy közel húsz éves gépem volt karácsony előtt Win7 OP rendszerrel, már nagyon elavult volt,videókat alig-alig lehetett nézni rajta Youtube-on . Kaptam egy kicsit komolyabb gépet a Jézuskától, amire szintén Win7 -et akartam telepíteni.Úgy voltam vele ez bevállt ,nem akarok változtatni,nem szeretem az új ,jól bevállt dolgokat lecserélni.Rábeszéltek a Win 10 -re.Nem csalódtam benne, nem szabad lett volna félni tőle.
Tehát szerintem ,ha a géped a követelményeknek megfelel,akkor csak bátran.Védelemnek a Defender alapból rajta van ,azt mondták annak elég kell lenni.
Üdv:András.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia András !
Köszönöm szépen a véleményed .
A win10 nem ismeretlen a számomra . A lányomék gépén az van . Amikor vidéken náluk vagyok ,azzal netezek . Sajnos csak plussz költéssel lehetne a gépemre feltenni a win10-et . Lehetne .
Most az unokám mindent beelőz . Talán egyszer egy uraságtól levetett gépet kapok valakitől . Majd arra feltetetem a fiammal a win10-et .

0

varga jano
varga jano picture
*****

Köszönöm.

0

Gabor2
Gabor2 picture

Üdv.
Nálam az összes gépen mindenhol win8.1-van.64-bit+32bit is
Tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Volt fent 10-is , az első frissítésig ..., aztán belassult.
A 8.1-azóta is hasít.
Nálam az xp-után ez lett a befutó.
A 7-es sem igazán jött be, a sok frissítésével.
De tudom sokan utálják  8-at pedig jó..

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Érdekes, nálam a win7 csak pár napig frissített aktívan, igaz, beállítottam, hogy én döntöm el, mikor telepítsen. SSD-n hamar lefutott a frissítés.

0

Johy
Johy picture

itt aztán belenyúltál a méhkasba kinek a pap kinek a papné
mind 2 OP rendszer jó én 7 párti vagyok kevesebb a sallang és nem annyira Net függő de win 10 modernebb és az is nagyon jó én is azt tudom javasolni dual rendszer 2 winyo vagy SSD és választható boot majd te eldöntöd melyik jön be jobban neked

0

Sponsored links