You are here

Orion T32-DLED háttérvilágítás LED

16 posts / 0 new
Last post
newservice
newservice picture

Sziasztok!

Címben szereplő tv-hez keresek LED háttér javításához.3 sorban, soronként 10 LED található benne. Csatoltam képet, ez alapján neten találtam, csak olyan helyet nem, ahonnan rendelhető lenne. 
Előre is köszönöm a segítséget.

Matyi

File attachment: 
Comments
djhalasi
djhalasi picture

0

lacoka
lacoka picture

Szia
A ledeket könnyű kicserélni én ezért nem cserélném ki az egész csíkot de ez a te döntésed lesz
1 led cseréje 5 percen belül megoldható utána már csak a prizmát kell vissza ragasztani

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
Néhány totál kép segítene (?) Szerintem .

0

mosomedve
mosomedve picture

Sajnos nem jó feliratot fényképeztél hozzá. kellene a kijelző típusa!

0

newservice
newservice picture

Jó reggelt!
Ilyen feliratokat találtam:

Köszönöm

Matyi

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

0

mosomedve
mosomedve picture

Látszik hogy nem értesz hozzás. Ezen képek egyike sem tartalmazza a kijelzö konkrét tipusát, azon kívül,hogy Sharp.

0

newservice
newservice picture

Hát köszi a segítséget. Ha egyszer nincs más rajta. Akkor inkább ne szólj a témához. Lehet, hogy nem értek hozzá annyira mint te, de nem is fogom megítélni, mert nem ismerelek, ahogy te sem engem.

0

mosomedve
mosomedve picture

Ne haragudj, nem akartalak megsérteni, de én még nem találkoztam olyan készülékkel, aminek a kijelzője valamilyen formában ne lett volna felcímkézve vagy valamilyen utalás a kijelző típusára. F-Yoci csatolt képe sajnos tényleg nem tartalmaz olyan információt a led csík, amire valójában rá lehetne keresni az interneten. A 10 ledes csík pedig nem sűrűn fordul elő a gyakorlatban.
Szerintem próbáld ezt megrendelni vagy hasonlót: https://www.ebay.co.uk/itm/3X-BACKLIGHT-SEIKI-SE32HY01UK-TF315D10-ZC17F-...
László

0

newservice
newservice picture

ok ok, rendben Urak. Mindenkinek köszönöm, hogy szánt rá időt. Tényleg egy gagyi az egész. nincs is elkülöníthető kijelző. Az alu "teknő" gyakorlatilag a tv hátulja, le van festve feketére. Megnézem a linkeket és kitalálok valamit.

0

mosomedve
mosomedve picture

OK! Most, hogy megírtad, hogy a kijelző hátulja maga a készülék hátulja is egyben, most már tudom, hogy melyik fajta Orionról van szó. (Ez a megoldás szerepel Philips készülékeknél is.) Azoknál csak törött kijelzőből kiépített led csíkokat tudtam cserélni. Akkor én sem találtam hozzárendelhető LED csíkokat.
László

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Szia!  Mosomedvének ilyen a stílusa, ne vedd magadra, segíteni szeretne. Viszont tényleg nem raktál fel még értékelhető képeket, amiből kiderülhet melyiket is keresed a több 10 féle kínai ledsor változat közül, amit ezekbe a 32 collos gagyi kínai készülékekbe tettek . Sokkal bonyolultabb a dolog, mint képzeled. A ledsorokon is szoktak más azonosító számok lenni ezen kívül, ahogy Janó írta teljes fotók is segíthetnének a ledsorokról, komplett háttérvilágításról, készülék hátlapcímkéjéről, stb.  Néha a main panel papírcímkéjén is rajta van a kijelző típusa. Hány voltosak a ledek benne, hogy vannak kötve, ebből is több variáció van... A teljes sor sorosan, vagy akár 5-5 led sorosan és egy csíkon belül ezek le vannak párhuzamosítva, és így 15V-os egy sor.  Minél több infót adsz, annál előbb tudnánk segíteni.  PL:

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Közben találtam egy képet a komplett háttérről, valóban úgytűnik, hogy nincs semmi más azonosító a ledsorokon (ez már annyira Low Cost verzió): https://i.ebayimg.com/images/g/bCkAAOSw7k9dlfx3/s-l1600.jpg

0

newservice
newservice picture

Szia. Lefotózom azt is akkor. Köszönöm....

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

LED-em lenne hozzá.
Ha érdekel, keress a vadmalacka@gmail.com  -on

0

Sponsored links