You are here

Siemens C44-10 ruhaszárítógép megáll

9 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Üdv. mindenkinek .Bekapcsolás-start elindúl forog , fűt és 1-2 perc után megáll egy pillanatra újra indül ,de már lekapcsolt fűtéssel , meg 1-2 percig forog azt leáll és elkezd villogni a start gomb led-je mint ha befejezte volna a szárítást és újra indítani már  csak úgy lehet hogy kikapcs. újra prog. választás és start . A fűtőszál , klixon jó ,  panelon a fűtőkörben 3 db 9V/15A relét cseréltem , de a helyzet változatlan , hiba kód nincs .
Valami ötlet ?

Comments
noPope
noPope picture

Üdv!
20 perces meleg levegős szárítóprogramon is leáll?
Ha ne, nedvesség érzékelők alapos tisztítása.
Ha igen, TNY266PN + elkók csere megoldja.

File csatolás: 

0

ityvity
ityvity picture
*

Üdv. Igen a 20 perces meleg levegős programon is indulás után kikapcsolta a fűtést és pár perc után megállt a szárító.
10/400 uf puffer elkó csere után jó lett ( esr 6 ohm volt , az új 0,7).
Nagyon szépen köszönöm a hozzáoszlást , nagy segítség volt .

0

noPope
noPope picture

Szívesen! 
örülök hogy sikerült

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Vizes ruhával próbálod, vagy üresen?

0

ityvity
ityvity picture
*

Vizesen , de pont úgy működik mint ha nem volna benne ruha , most így jut jutott eszembe hogy megnézem , hogy figyeli a ruha nedvességet , lehet hogy ott lesz a megoldás .

0

Phedra
Phedra picture

Szia Mérd ki a fűtőszál hőmérséklet érzékelőt! Megmértem egyet 28-26kOhm körül kell lennie. Nekem mikor ez szakadt volt akkor csinált ilyet!

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , jó hideg van nálam és 28 kohm , van egy másik ntc is elől a szöszmőt szűrő mellet az 16 koohm . Nos ez egy alsó tartályos gép és nincs lent szivattyú meg szint érzékelő , de valahova oda le a párakondenzátor mögé megy két vezeték amin szakadást mérek , kibontani nem egyszerű , mert ahhoz ki kell venni a dobot . Arra gondolok , hogy ez lesz a nedvesség mérő és az nem mér , vagy olyan infót ad mint ha száraz lenne a ruha , azt azért áll le a fűtéssel pár perc után . Hibát nem jelez , de próbáltam generálni azt húzgáltam le a csatlakozókat (hóérzékelők , fűtőszál ) és azokra hibajelzéssel reagált (behalter villogott ) az elektronika .

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Mielőtt kibontod, csupaszold meg a lemenő vezetéket. és tegyél be egy változtatható ellenállást. Ezzel ki tudod próbálni, hogy érdemes-e kibontanod.
Kalex

0

Sponsored links