You are here

Ki hogy magyarázza el az ügyfélnek, hogy mi a hiba??

54 posts / 0 new
Last post
vadmalacka
vadmalacka picture
*

Sziasztok! 
Mindig gondba vagyok, ha kérdezi az üf, hogy mi a hiba mit kellet cserélni. Pl. ki hogy ad be egy gamma hibát , vagy egy t-con cserét, vagy egy mosógépnél ha pl. a tachokörben cserélni kell valami, vagy hogy mért megy tönkre a csúcsra járatot ledháttér   stb? 

Kösz

Comments
Mosószaki
Mosószaki picture

Helló!
Pont fordított sorrendben szoktam.
Hibamegállapítás/állapotfelmérés után vázolom a javítás nagyságrendi költségét. 
Ha rábólint, akkor hibafeltárás. (Elég jól elszoktam találni előre, tehát utólag 20 ból csak egy esetben kell módosítani)
Majd javítás, tisztítás, tesztelés és a tulajnak átadás.
Mindig megkérdezem, hogy igényt tart-e a rossz alkatrészre/alkatrészekre. tíz-ből kilenc nem.
Ezek után papírozás és a tiszteled díj átvétele.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Érdekes dolog történt pár napja ügyféllel, ezért érdeklődöm... Whirlpool szárító gép, hőszivattyús, rendszere eldugulva sok szösztől, ezért nem szárít rendesen, mivel garanciális, kihívják a szerelőt, aki beszállítja a műhelybe, mert totál szét kell kapni hozzá, hogy kitisztítsa a belső, hőcserélő-levegő rendszert, ami nem kis meló, és jócskán jár kosszal is. Ti hogy végeznétek a javítást, tesztelést, főként egy szárítót hazaszállítás előtt? Mert egy mosógépet többnyire ruha nélkül azért lehet... Benedvesített ruhát, törölközőt szoktunk bele tenni, amit másik gépekbe is már folyamatosan mosva voltak, tehát elvileg tiszták, és hadd menjen... A szerelő ezt meg is tette, a gép jó volt, hazavitte ügyfélnek... Az ügyvéd  Dr ügyfél pár mondatnyi , hibaok megkérdezése után után nem volt hajlandó átvenni, mivel, ő nem tudhatja, milyen, honnan származó ócska, koszos, bármilyen más mocskos gépbe is már beletett, kitudja milyen állapotú ruhákkal volt letesztelve, nem lett utána az egész rendszere átfertőtlenítve, emiatt ő ezt a gépet nem kéri, mert nem fogja beletenni a saját ruháit... A kolléga köpni-nyelni nem tudott, 30 év alatt még ilyen nem volt, utána már bármit mondhatott, nem fogadta el az üf a gépet, a cseréjéhez ragaszkodik, mivel ez már soha nem lesz tiszta, baktérium mentes...
Hogyan lehetett volna alaposan kitisztítani, hogy megfelejen egy ilyen mindenbebeleköt ügyfélnek?  Gondoltunk végső munkafolyamatként az autóklímához-belsőtérhez használatos ózonos tiszítítástra, elvileg az minden baktériumot elpusztít, sterilizál... De lehet, hogy ezt az ügyfél előtt, a hazaszállítás után lehetne csak megtenni, hogy saját maga lássa, és elhiggye, hogy tiszta, és fertőtlenített a gépe.

Szóval ez egy elég kirívó, és ritka eset, de csak óvatosan, főkén manapság a koronavírusos időben, mit, hogyan tálalunk az ügyfélnek, visszaélhet vele...

2

agressiv
agressiv picture
*

Az ilye ügyféllel nem kell foglalkozni, mert egy idióta és semmi olyat nem tudsz tenni, ami megfelelne neki. Ott kel hagyni a francba az ilyeneket..

0

SebajTóbiás
SebajTóbiás picture
****

Szia!

Igen aki "HÜLYE" az hülye.
Na de mi van fordított esetben az ótvar trutyis gépekkel amibe bele nyúlkál az ember nap mint nap?
 

1

varga jano
varga jano picture
*****

Szia F-Yoci !
Nálunk a protokol az ilyenre az , hogy ,ha az ügyfél nem fizet .A gép a raktárba kerül . Fél év után , ha nem jön érte .Akkor értékesíthető .
Nálunk kiszálláskor a bevizsgálás ingyenes . Ezt követi egy árajánlat . Ha elfogadja az árajánlatot,akkor ezt a javítás követi .Ha nem fogadja el .Akkor a kiszállási díjat fizeti .

2

F-Yoci
F-Yoci picture

Ezt nem igazn értem. Leirtál egy általános eljárást, amt minden szaki általában igy csinál. De egy garos gépnél alapbol nem fizet javitásér,  és hogy tartasz vissza egy garos gépet? Amugy meg kifizetné, ha bebizonyitodd, hogy tiszta baktériummentes gépet kap vissza. 

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Amugy meg kifizetné, ha bebizonyitodd, hogy tiszta baktériummentes gépet kap vissza

Ezzel az a gond, hogy neked nem kell bizonyítanod az ügyfél felé. Pont elegendő, ha adsz egy nyilatkozatot, miszerint a javítás a gyártó által adott javítási metódus alapján történt. Ezután, ha nem akarja átvenni, az az ő problémája. Mivel a szervizzel nem áll jogi kapcsolatban, így a forgalmazóhoz mehet. Te félreteszed a gépet, és tájékoztatod a forgalmazót az eseményről. Ennyi.

Kalex

1

F-Yoci
F-Yoci picture

Szerencsére a forgalmazó megoldotta a dolgot, kapott egy újat. Viszont erre a szitura azt mondta egy másik kolléga, hogy akkor az üf is bizonyítsa be, hogy javítás előtt kifertőtlenítette a gépet, mert ő sem tudhatja, milyen ruhákat tett bele a gépbe a tulaj, és addig nem áll neki javítani, amig nem biztonságos, csak ha baktériummentes :)

3

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
A  "fertőtlenítse ki!" Felszólítàsra a márka és a szerviz közötti szerződés az iránymutató .Ha fizetnie kell,akkor a szerviz polgàri peres úton érvényesítse a követelését . Ha valamilyen hasfájása van az ügyfélnek,"steril gépet akar". Akkor a kereskedőhöz forduljon,ahol vette,oda vigye vissza . Kérhet cserét,pénz vissza fizetést... Kérni lehet ...Ha ügyvéd , perelje be a márkát ,hogy "nem steril gépet kapott" vissza szervizből . Perelni lehet...A bíróság számára az eredeti user manual a mérvadó. Ha ott a gyártó leírta,hogy milyen hibákért felel .Továbbá , hogy "sterizálja javítás utàn" a gépet...Ki tudja ? Lehet , hogy egy újabb macska mikróban," per születik belőle ???

0

F-Yoci
F-Yoci picture

És pl te kis magánvállalkozo szerviz révén simán, belemennél egy ilyen összevissza pereskedésbe... 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Ha te egyszemélyed vállalkozást üzemeltetsz...Nem kivánod érvényesíteni a játandósàgodat...
Akkor lenyeled a munkadíjad+többi költség .Vissza szolgáltatod az ügyvédúr tulajdonát . A moblodon megjelölöd a szàmàt egy 'Ne vedd fel" felirattal , ...stb

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Janókám, itt nem fizetős munkáról van szó! Elnézted a helyzetet.

Kalex

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
"...a cseréjéhez ragaszkodik..."
Bocs ! Akkor benéztem .
Ha márka fizeti az indok nélkül  újra cserélt gépet...
Bocs ! Akkor a vállalat farag rá .
Ha a márka a szerelővel fizetteti az új gépet , az indokolatlan cserét .
Bocs!  Akkor a szerelő farag rá .
Ha az ügyvéd úr pénzt ajánl , hogy selejtezze le a szerelő a gépet .
Bocs ! Akkor a jogász diploma ugrik .
De , lehet , hogy tévedek .
Akkor , bocs !

 

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Helló!
Ez egy nagyon fura helyzet.

Az a szerelő az szerződött szerviz a garanciális javítási szolgáltatásokra?
Ha igen, akkor biztos, hogy megvan a forgatókönyv az ügyfél által visszautasított gépek kezelésére.
Amennyiben maga a javítás szakszerűen a szerződésben és a jogszabályokban rendelt módon lett csinálva, akkor azt a megrendelőnek (garanciális javítási szolgáltatás megrendelőjének) ki kell fizetnie.
Az, hogy az ügyfél olyan okra hivatkozva tagadja meg a gép átvételét, amelyre a szerviz nem, hogy nincs felkészülve, de szerződés sem kötelezi, az nem lehet egy jogalap a javítás díjának a nemkifizetésére.

Tehát első pont a szerződés és a vonatkozó jogszabályok átnézése/átnézetése. Második a fogyasztóvédelemtől segítség/állásfoglalás kérése.
Ellentétben a közhiedelemmel a fogyasztóvédelem a szolgáltatást nyújtónak is segít.

Majd írd le a fejleményeket!

0

Kari
Kari picture
*****

Szia-sztok!
Nem ismerem a konkret szerzödesi viszonyokat (sem), de gyanitom, hogy ez a hepciaskodo ügyved nem közölte a gep beadasakor, hogy mit var el!
A vegen sima kenyszerhelyzet ele allitas meg nem hinnem, hogy ezen jogviszonyban helyes volt reszeröl...
Talan valaki kiismeri magat ebben is itt a Tanyan?
Kari

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! A teljesen apró részleteket nem ismerem a történetben, utólag, átgondolva már biztos máshogy intézné a kolléga is, de ilyenre nem lehet felkészülni, amikor hazaszállítva ilyen kész tények elé állítanak, ami még sosem volt... A forgalmazó Whilpool szerencsére normális volt, márkavédelemből lecserélte neki a gépet, kapott egy újat.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Mindenesetre tanulságos volt a probléma felvetés!
Ha ilyenbe belefutok, már nem nézek ki a fejemből. Legalább nem ér meglepetés.

0

proba
proba picture

Gondolom, ez az ügyfél kb mikor bevitte cserélni akart. Ha nem ebbe, akkor abba kötött volna bele, hogy nincs felsőfokú diplomája a legutolsó alkalmazottnak a műhelyben, ezért nem szakszerű a javítás.

0

nayan
nayan picture

Sziasztok! Szerintem az ügyfeleket a tudásuk szerinti szinten kell tájékoztatni a javításról, én főként az alap dolgokat szoktam leírni, megmondani. Pl tápegység és végfok javítása, végtranzisztorok cseréje stb. Konkrét kérdésre azért pontosabban válaszolok. 15 cserélt alkatrésznél azért listát nem írok, csak darabszámot. Az ügyfél azért jogosan várja el a korrekt tájékoztatást, szeretné ő is érezni, hogy nem verték át a pénzéért. Mi is így vagyunk, amikor elmegyünk autószerelőhöz, vagy bárki más szakemberhez, nekünk is jó a a megfelelő szakmai tájékoztatás. Sajnos a bizalmatlanság az ügyfelek részéről nem alaptalan. Több "kolléga" volt, akinél minden video és TV javításnál processzort kellett elég sok pénzért cserélni. A proci csere azt jelentette, hogy az alkatrész lábát összegyantázta, mintha ki lett volna forrasztva, viszont az alkatrész koszos volt, lábai eloxidálódva, így amikor hozzám hozták javítani, megmutattam, hogy miért fizettek más sok ezret, sajnos ennek nem örült senki sem, mert a készülékét nem javították meg.

Nekem inkább az a gondom, hogy a valódi hibák megismeréséhez az ügyfelet valóságosan ki kell faggatni, mint egy nyomozó, keresztkérdéseket kell feltenni, hogy megtudjam, ki nyúlt bele, előttem hányan próbálták javítani, ki csinálta a barkácsolásokat stb, mert ezeket nem akarják velem közölni a javítás előtt.

0

proba
proba picture

Amúgy sem árt a felhasználót körbe kérdezni, sokszor majdhogynem a konkrét hibát is megmondja. Kedvencem a nulla kommunikáció. Bevittem a telefonom  garanciába javíttatni  a szolgáltatóhoz. Szervízből egy komplett GSM mérési jegyzőkönyvet kaptam, ami szerint minden rendben van. ( háromszor egymás után)  Mikor a fogyasztóvédelmen keresztül küldtem ( mert a garancia papírba nem voltak hajlandók pecsételni) , akkor végre elolvasták a hiba jelenséget , hogy 1 nap nyugalom után totálisan lefagy, és kicserélték. 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia  Nayan!
Nem dicsekednek vele,hogy elötted hány szerelőnél volt .Ezért mi fényképezünk . Javítás elött és javítás után . Amennyiben látja,hogy az az állítàsa,hogy "még nem volt kint senki". Az az  állítása megdőlt . Akkor már mondja ,hogy " két különböző ember is próbálta javítani ."

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia Janó!

Ezt a fényképezős akciót nem értem. A kuncsaft leül míg ti szétszeditek a gépet és fényképet csináltok róla. Ha igen akkor minek a fénykép, ha nem így van mivel bizonyítod, hogy mikor melyik gép beléről készült a kép? Azért aki régóta foglalkozik ilyennel ismeri az embereket. Pár kérdés után el lehet dönteni, hogy mire számíthatsz. Ha látom, hogy gyanús egyszerűen elküldöm , hogy nincs cuccom hozzá, illetve nehezen tudom beszerezni, vagy volt már olyan amikor azt mondtam, hogy nem, nem ismerem a gépet. Minap hoztak egy Grundig videót, "biztos" csak koszos a fej. Felajánlottam, hogy ingyen segítek megtakarítani, vagy 10 ezer forint, elvitte. Kb 1 hét múlva jött vissza vele, mégis meg kéne nézni.

0

proba
proba picture

Garanciális elutasításban kaptam már olyan durván törött panelról képet indoklásként, ami az adott szerkezetben nem is létezett soha...

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Stevepapa !
Bocsánat ! Ha nem bízik a szervizben . Hogy az árajánlatra ott hagyja amit javíttatni akar . Ha nem bízik a szerelőben . Pedig ő hívta ki a gép javításához  . No , akkor viszontlátásra !

0

hjozsefgosfa
hjozsefgosfa picture

Szia!

Csak néhány gondolat a teljesség igénye nélkül.
Az ügyfél jogosan várja el tőlünk, hogy bizonyos céljainak elérésében az általunk vállalt szolgáltatások nyújtásával segítsük őt. Munkánk része az információadás is. Ha közlünk valamit, olyan fogalmakat kell használni, amelyeket az ügyfél feltehetően ismer. Ha pl. szakkifejezésekkel dobálózunk, azt az ügyfél lekezelő, fölényes magatartásnak is tekintheti. Kommunikációnk során vezethetünk be az ügyfél számára új fogalmakat, de akkor azokat definiálnunk kell. Nem illik azonban az ügyfelet "dolgoztatni" a sok technikai részlet megmagyarázásával.
Az ügyfél sem mindig jól kérdez, hiszen egy igazán hasznos szakmai kérdés megfogalmazásához is szükséges az adott területen legalább valamilyen fokú jártasság. Ezért a kérdés szó szerinti megválaszolása mellett vagy helyett inkább mutassunk irányt, emeljük ki a lényeget!

1

zgyula
zgyula picture

Szia !
Meg szoktam kérdezni hogy ha megmutatom miket cseréltem, fogja tudni mik azok? 

5

kipcsak
kipcsak picture

Fölösleges! Jön a javítandó tárgy, a gazda mond valamit és előtte megnézem az igazát.  Közben értékelem a tárgyat és jó szakember már tudja mi lehet a hiba, és a a tárgy és a javítás negatív akkor elmondom. Becslés az a neve amiről beszélek. Ha akkor is adja a munkát akkor az első felmérés után megint elmondom a hibát és a várható költséget, és ha marad a cucc akkor ha kéri papírokkal bizonyítom.
A lényeg, nem egy emberen kell meggazdagodni,

2

kipcsak
kipcsak picture

Már nyitáskor olvastam és mondtam magamban majd húsz szólás után mondok véleményt.
Eljött, és még az se lett tisztázva hogy vállalkozóként vagy garázs-varázs aknából történik a javítás. Persze valójában mindegy, mert a "ki hogy magyarázza" nem történhet, meg mert a vevő úgyse érti.
Melyikre vagy kíváncsi, a számlásra vagy a család ne haljon éhen változatra?

2

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Mivel megkérdeztél, melyikre vagyok kíváncsi, had válaszoljak ismét.( mert próbáltam válaszolni, de a modi engem kitörölt, téged nem)
TŐLED EGYIK VÁLTOZATRA SEM VAGYOK KÍVÁNCSI.. ember

Nem kellene élezned a feszültséget. A modi nem téged törölt ki, hanem a válaszod, mivel átcsúszott a kötekedés kategóriájába. A következőnél neked is kijár a pihenő!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
A kiszerelt alkatrész csomagban történő visszaadása a korrekt eljárás, mint azt már más is jelezte. A hiba mikéntjének, javítási metódusának leírása, már kimeríti a szakvélemény terjedelmét. Ezért aztán azt illő díjazás fejében hajlandó vagyok elkészíteni, a szerzői jogok fenntartása mellett. ( A te szellemi terméked!).
Nem fogja kérni.

Kalex

7

agressiv
agressiv picture
*

Ezért aztán azt illő díjazás fejében hajlandó vagyok elkészíteni, a szerzői jogok fenntartása mellett.

Faluhelyen tuti furcsán néznek, ha hasonló csúnya szavakkal fogalmazod meg. :)

2

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Nézni lehet, de nekem ez a bevett gyakorlatom. Bár mostanában már az ipari elektronikában utazom, amíg működtettem a híradástechnikai műhelyem (Pesten és vidéken is), ez volt a gyakorlat. Járt nálam a fogyasztóvédelem is, de mivel a dokumentációk, papírok rendben voltak, így sok sikert kívánt és elment.

Kalex

1

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
Mindenkinek köszi a választ.

0

proba
proba picture

Nem tudom, abszolut korrekt válasz, minden készülék visszaadásnál mellékelve kis tasakban a hibás alkatrész. Amúgy meg valami érthető nyelvre lefordítva processzor, kijelző vezérlő , led, tápegység, fordulatszám szabályzó..... Akkor a tulaj is büszke mert megértette, el tudja mondani, hogy mi volt a baja, te meg nem terheled magad felesleges dolgokkal. Az hogy kondenzátor, ellenállás, ic, t-con  úgysem értik, akár az orvos latin nyelvű diagnosztikáját. Mennyivel szebb ha kijövet azt mondhatom influenzás vagyok, mint hogy  Orthomyxoviridae  vírus fertőzött meg.

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: meg a postaköltség 3 különböző helyről
Ez sokszor igaz is, ritka, hogy az utcában van 4-5 alkatrészbolt

Bálint

1

csakyt
csakyt picture

Szia
Nem szabad ezzel olyan sokat foglalkozni. Egyszerűen és a legrövidebben elmondod, hogy ebben, vagy abban a panelban cseréltem  ezt, vagy azt. Nem kell típust mondani. Pl; ic, dióda, kondenzátor, ellenállás , stb csere volt. Úgy sem érti. Azért vitte oda hozzád mert ő nem érti ezeket. Nem szabad okosnak lenni.  Én soha nem mondtam nagy hangzatos szavakat. Esetleg a számlára ráírhatod a típus számot, hogy ha akar, akkor nyugodtan utána tudjon nézni. Úgy sem az alkatrész ár a lényeg, hanem a tudás.
 Tibi

4

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Egyszerű.  Meg kell mondani neki, mit cseréltél. Ha műszaki ember, akkor még esetleg érti is...de legtöbbször az a válasz tapasztalatom szerint, hogy "ja, én nem értek ám hozzá, csak kérdeztem" Gond csak akkor van, ha az üf. tudálékos, okoskodó, de valójában abszolúte járatlan a témában. Akkor a dezintegrációs alternátor kvintoszcillációs guberátorát cseréltem.
Tehát nem kell ebből gondot csinálni. 

4

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
Tehát mondjam el neki, hogy pl, a T-con panelen gamma hiba miatt cseréltem a As15  chippet...ennyi? Mert ilyenkor nagyon hülyén tudnak nézni.... 

1

agressiv
agressiv picture
*

Gammakorrektor IC cserénél én azt mondtam, hogy az az alkatrész lett cserélve, ami a világosságot szabályozza. Egyszerű full konyhanyelven, olykor hétköznapi hasonlattal, ha nagyon kíváncsi volt.

1

varga jano
varga jano picture
*****

Neeem. Panel felújító javítása volt . Ennyi és ennyiért .(Ahhoz voltaképpen semmi köze,hogy milyen típusú IC-t cseréltél és az  új vagy bontott? Meghogy hol,mennyiért vetted.) Ez a te szakmai titkod . Ha szeded az almát az almafádról .Amit a te kertedben,te ültettél és ápoltál .Akkor a piacon a vevődet az érdekli,hogy mibe kerül egy kiló almád .Azt látja,hogy szép nagy,egészséges . Kedvező az ára .Ezért megveszi .Szerintem.

2

janyka30
janyka30 picture

Ennyi... Mosógép.. Panel, motor, szivattyú, fűtőbetét, csapágy hiba. Tv pl.... Kijző, panel, háttérvilágítás és így tovább. Soha nem volt ezzel gondom, szerencsére jobban érdekli és örül neki mikor közlöm vele, hogy összeállt a gép lehet jönni érte. Nekem ez a véleményem. 

0

Jaca
Jaca picture
****

Hali.
IC-t kellett cserélni a panelen, mert melegedik, és időnként tönkremegy.
Vagy elégett egy ellenállás mert zárlatos lett a motor/csatlakozó/bármi.
Apró alkatrésznél hangsúlyozni kell, hogy sokat kerested :)
A legrosszabb, mikor úgy hozzák, hogy kapcsolót kell benne cserélni, mert csak 15-ödjére lehet bekapcsolni. 20 év alatt kétszer cseréltem bekapcsoló gombot...

5

kallospeter
kallospeter picture

Szevasztok!!

Nekem mar hoztak olyan radiot ( a '80-as evek elejen ) hogy csereljek benne skalamutatot mert "nem fogja a hullamokat". Ezt a tanacsot a szomszed adtta aki esztergalyos de "nagyon ert a radiokhoz meg a TV-khez".
Peter

4

kipcsak
kipcsak picture

Szia.
A másik véglet, nekem meg olyan jól sikerült elmagyaráznom a hibát, hogy nem sokra rá a konkurensem lett.  Ebben a kérdésben nem lehet jó választ adni, jól kell dolgozni és akkor mindenki boldog.

0

sandor58
sandor58 picture
*****

Sziasztok! Aktív koromban behoztak egy tvét....jó kedvemben voltam,és vmi ismerettségre hivatkozott.Lényeg:csak a kapcsoló rossz.Ott hagytam 2 kapcsolóval és egy forrasztópákával.Azóta én minden szemét vagyok,hogy 1 kapcsolót se tudok kicserélni(majd 30 éves történet) :d
Üdv sanyi

3

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet!

"csak a kapcsoló rossz"

Ilyen hiba esetén a készülékben a káván, a villásdugón és az adattáblán kívül mindent cserélni kell. De a kollégák is tudnak hibamegállapítást adni. Pl.: se-se hiba, mikor megkérdeztem, hogy mire gondol akkor azt mondta, hogy se kép se hang. Ja, egy motor fordulatszám vezérlő panelről volt szó, amin se vizuális se audio  kimenet nem volt található.

Visszatérve a kérdésre: az adott fokozat javítása egyszerűen leírva. Például: T-con esetén kijelző maghajtó panel javítás, vagy csere, tápegység javítás, hangfokozat, vevőegység (tuner), háttérvilágítás.  Egyébként, integrált áramkör cserénél van olyan kérdés, hogy miért ilyen drága ez a kis vacak meg mért drága a cseréje? Smd alkatrésznél ilyenkor megmondom, hogy mérje meg a lábtávolságot, olyankor rájönnek a feladat nagyságára. 

2

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Illetve:
- Ez és ez a baja, de neked ez 5 perc, javítsd már meg, csak ki kell cserélni...filléres alkatrész!
- Akkor miért nem csináltad meg?
- ...ööö, nincs pákám!
:)

5

Attee
Attee picture
*

Csak a biztosíték rossz... Ismerős szöveg...:)

Meg az, hogy "kicseréltem a biztosítékot, de megint kiment, ezért tettem bele egy csavart, erre levágta a kismegszakítót" (megtörtént sztori...tán nem is egyszer...)
Kedvencem még a "Ez neked öt perc megcsinálni..."

3

Jaca
Jaca picture
****

Diákként melóztam egy kis PC-s bizományiban. Behoztak egy számítógépet, hogy leverte az autómatát. Mind az ötször!

1

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Ok, tehát körbe írjam a dolgot... IC, tranzisztor,  ellenállás kondenzátor,  max. ennyi. T-con, main board, COF chip, tacho generátor, Spi flash tartalom, LVDS kábel, LED driver kerülendő szavak...értem. 

0

agressiv
agressiv picture
*

Igen, ha nagyon kvíáncsiskodik, mondd el neki, hogy pontosan mit cseréltél és akkor azt mondja, hogy őőő oké. :D

1

Attee
Attee picture
*

Kábé. Ha nagyon érdeklődik, mondhatod neki, hogy tápegységben, vagy a mainboardon, stb.  volt a hiba...esetleg firmware hiba. Az esetek többségében fogalma sincs róla, mi fán terem...
 

1

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Vadmalacka !
Mit mondjunk ?
Az az ügyfél személyétől függ .
(Családtag,barát,jó szomszéd,ismerős, az utcáról bejött ügyfél...)
A munkadíj is ettől függ.(alkatrészár+rezsiórabér)xszorzó.
Pl. már ketten is tettek rajta javítási kisérletet. Tapasztalatom szerint ilyenkor 2X,3X több ideig tart a javítás . Szerintem .

3

Sponsored links