You are here

Keresek Germicid (égőt) csövet (javítva). LEZÁRVA

46 posts / 0 new
Last post
cssztivi
cssztivi picture

Üdv mindenki.
Keresek 10cm hosszú, 4 tüske kivezetéses germicid égőt. Olyan mint egy halogén égő. Képet nem tudok, mert nincs nálam a készülék. Semmi felirat nincs rajta, de főleg a hossz a lényeg a beszerelési hely miatt.
https://jimogaoshou.en.made-in-china.com/productimage/zBwmpyLVnKha-2f1j0...
Na ezen a linken találtam hasonlót, de ez hidegkatódos, és ezért csak 2 kivezetéses. Felülről a második hasonlít legjobban.
Kérem, ha lehet ne ezt ragozzuk, mert szerintem már egyértelmű, hogy mit keresek.

Sikerült egy fényképet csinálnom mindenki megnyugtatására, és elnézést a kavarásért.

Köszönöm mindenkinek az érdeklődést problémám iránt, A megoldás látható, részemről LEZÁRTAM:
 

File attachment: 
Comments
lacoka
lacoka picture

https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_2020031715...
ilyen kis ügyből ilyen nagy dolgot kreálni ! nemrég egy egész fórum témát törölt valaki hasonló miatt

0

zsugori
zsugori picture
***

2

cssztivi
cssztivi picture

Köszönöm az embernek, aki keveset beszél, de sokat tud. Valószínű legközelebb a kérdésem neki fogom feltenni, és akkor nem kell magyarázkodni, és oktatásokon résztvenni. Ő kevésből is megérti,és a válasszal sem ZSUGORI mégha nem magyaros, nem szakmai, de magyar nyelven van írva. Nem az első eset.

3

cssztivi
cssztivi picture

Elnézést kérek. A topik azért lett ekkora, mert távoktatási fórumot csináltak belőle. Ha megnézed, van benne talán 4 érdemi hozzászólás.
Most már nyomon vagyok, csak a kereskedő még nem válaszolt. Sajnos az előző, is amit töröltek ,az is különböző fogalomzavarok miatt lett szét offolva.

Neked lehet hogy kis lépés, de az emberiségnek oriási. Főleg egy betegnek aki egy lakásba van zárva.

3

uniman
uniman picture
***

Gratulálok, telitalálat! : "Ultraviolet Germicidal Light " (1,355 Results) Szerintem topiknyitó egyetlenegy terméket keres, amit akár pár napon belül beszerelhet a készülékbe.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: hívtad valamelyik Osram forgalmazót?
Nem honlapon kell keresni, hanem elmondani, milyen kell.

Bálint

0

cssztivi
cssztivi picture

Zsugori linkjén találtam, és kértem árajánlatot.

0

uniman
uniman picture
***

Ha egyből fotóval indítasz százzal kevesebb hozzászólás születik! Bár a nyák miatt a keresett kisebb teljesítményű lehet, mint a 125/250 W-os higanygőzlámpákban rejtőző kisülőcső....
https://elektrotanya.com/comment/114391#comment-114391
 

 

1

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Igazságod vagyon, de mentségemre szolgáljon, mint ahogy írtam is, a gép nem  nálam volt, hanem tőlem 8 km-re a városban. Egy fotóért nem tudtam elszaladni, de így más intézni valóval együtt már sikerült. Egyébként köszönöm neked a talán egyetlen érdemi hozzászólást szószaporítás nélkül. Nem én fújtam fel a dolgot, gondoltam csak az szól hozzá aki tud valamiben segíteni, de itt távoktatás lett belőle, talán a vírus miatt?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: műtőhöz az OSRAM-tól rendeltek, hátha van nekik ekkora is

Bálint

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Ehhez mit szólsz:

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Megköszönöm, ha azt is elárulod, hogy hol van ilyen cucc, akkor talán megoldás is lesz. Végre egyet értünk.

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
talán bf8100-uvc vagy annak változata

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Ez tökéletes lenne, csak azt kéne tudni, hol lehet beszerezni.

0

uniman
uniman picture
***

Ez csak 1 W-os, az én 10 centisem meg 500 W-os, a régebbi, általam mutattott topikokban meg 5W-os is látható...ezért tisztázni kéne a teljesítményét a keresettnek. Az én U alakú germicid lámpáim pedig saccra 5W-osak. Ezeknek viszont speciális a színük, valamint ózont is termelnek. Vajon a kiégettnek milyen volt a "színe" ?

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Hát fogalmam nincs,mert semmi felirat rajta, nem láttam működni, és a teljesítmény sem mérhető.A készülék neve: Dr Frenkel,  PERLAMED9002. Nem találtam róla semmit ami előre visz. Zsugori fentebb írt egy linket. Ott kértem árajánlatot. Biztosan horror, mert nem merik kiírni.

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Kalex!
Noha nem engem kerdeztel, de ez csak csstivi igazat latszik alahuzni :-) -gondolom örülni fog, hogy sikerült megtalalnod amit megprobalt körbeirni! (mostman csak kapnia kellene egyet)
(Megdöbbentem 1-2 topik eltorzulasan az utobbi napokban- ha ez igy megy tovabb, akkor mire kitör a balhe itt nem lehet beolvasni sem majd nemhogy valamit kerni-nagyon kezdenek a "kollegak" elszallni :-(( )
Jobbat mindenkinek!

Kari

2

devailaci
devailaci picture

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Jujj!
A germicid világítótest az kisnyomású kisülőcső.
Azt, hogy milyen gázzal van töltve nem tudom, de igen erőteljes az UV sugárzása. Nem egészséges belenézni.

0

cssztivi
cssztivi picture

Ne haragudj, de ez mennyiben tartozik a topiknyitó cimemhez?

2

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Csak egy fogalom tisztázás.
Anno dolgoztam germicid "lámpával" Az Athenaeum nyomdában egy 4 Kw-s égővel volt megoldva a levilágítás.
Televolt az egész helyiség tiltó kapcsolókkal. Az égőt csak kívűről bezárt ajtóknál és üres-ember nélküli (súlyérzékelő volt a padlóban) helyiséggel lehetett üzembe helyezni.
Formára pont ügy nézett ki, mint egy nagyon túlméretezett, átlátszó higanygőz lámpa.
Csak kb 80 cm volt a hossza és nem edison foglalatos, hanem tüske lábú volt. A fojtója, mint egy 60-s évekbeli éjjeliszekrény.

2

Joe
Joe picture

Szia! Nem bántásiból. Már három féle elven működő világító test került szóba. Fémhalogén izzó,fénycső, higanygőz lámpa. Mind tud magas intenzitású UV-t kibocsájtani. Szerintem a germicid cső nevű eszköz, amire gondolsz az egy fénycső bevonat nélkül. Ha megnézed a környezetének áramköri kialakítását ez jön le belőle.

2

Joe
Joe picture

Szia!

Tehát fehér bevonat nélküli fénycsövet keresel.

 Eprom törléséhez?
 

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Mint írtam is ezen nem akarok rugózni, mert engem nem visz előre. Nem fénycső, nem eprom, ez egy levegő sterilizáló, de lehetne cipőfűzőszárító is ha ilyen van benne. Nem a készüléket kel buherálnom, hanem csak a csövet cserélni, ami nincs. Ehhez kérnék segítséget, hátha hever valahol egy fiókban, vagy valaki vet már valahol ilyet.
Köszi.

0

uniman
uniman picture
***

Képek azért akadnak a neten...a 4W-os lehetne a 100 mm-es. Én ilyennel irtom most a vírust!

1

Joe
Joe picture

Szia!

Amikor be van kapcsolva a munkavédelmi szemüveg használata kötelező!  A sárga tuti UV álló, a színe miatt de a tanúsítvány szerint a fer is jó a hegesztő segítőjének, nem fog begyulladni a szeme. (Kipróbáltam...)

Amikor az Afgán kontingenst oltották, az Eü személyzeten volt, a kollégámon, aki a kábelhálózaton dolgozott, nem. Estére szemklinika, egy hét otthon. A katonáknak azért nem kellett, mert rövid ideig tartózkodtak a területen, a kollégámmal, és a dokikkal ellentétben. Csak azt nem értem, hogy az oltást végző doki ,miért nem szólt rá a kollégámra? Estére úgy begyulladt  a szeme, mintha hegesztett volna...

0

cssztivi
cssztivi picture

Már ne haragudj, de Te is Kalex hibájába estél. Még egyszer leírom 10cm hosszúságú, a két végén van a kivezetés (2), és olyan mint egy 10 cm hosszú halogén égő. Ha ilyet találsz akkor megköszönöm. Ezt nem tudom a két végén beforrasztani, csak toldozgatással.Lehet hogy át kell alakítanom a panelt, amire fel van fogatva, mert olyat nem fogok találni. Ha találtam volna, nem lennék itt.
Köszi, megnéztem, a 115mm van hozzá legközelebb, talán az jó lenne, de a többinél nem nagyon találni méretet.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Már ne haragudj, de a pontatlanság hibájába estél. Meg se nézted a belinkelt oldalakat. A germicid lámpa nem hasonlít a halogén izzóhoz. Az bizony F cső! Jó lenne, ha pontosan fogalmaznál, mikor informàciót adsz. Mivel nincs nálad a cső, így az angyalok szárnyáról beszélgetünk. A belinkelt dolgok között volt egy 136mm-es is. Lehet, hogy olyat keresel.

https://www.ebay.com/itm/Cnlight-UV8-S212W12-4W-UV-sterilization-mite-killer-Dust-Mite-Controller-light/223332769017?hash=item33ffab9cf9:g:t3EAAOSwb~BbbpcY

Kalex

0

cssztivi
cssztivi picture

Bocsáss meg, nem germicid lámpa, nem fénycső hanem égő, de fentebb sikerült találnom hasonló képet. Kérem ahhoz igazodni. A lényeg, hogy hol tudok ilyet szerezni. De az is jó ha venni lehet valahol.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Hihetetlen vagy. Megtaláltad amit keresel: https://jimogaoshou.en.made-in-china.com/product/gSnxsuzbbjkP/China-Double-Ended-Ultraviolet-Germicidal-Lamp.html
De nem ezt, hanem egy egészen  mást linkeltél. A tárgy mibenlétéről nem érdemes vitatkoznod, mert germicid égő nincs!
Esetleg utána olvashatnál a témának. Az izzólámpa (égő) ugyanis izzik! A sugárzás hullámhossza egy kissé nagyobb, mint az UV (ultraviola) sugàrzásnak. Részemről lezártnak tekintem a témát.

Kalex
Ps. Ennyit még segítek: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Germicidal_lamp
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Germicid_l%C3%A1mp%C3%A1k

 

0

hcs
hcs picture

https://www.aliexpress.com/item/1000007073211.html
Akkor ez valamilyen keverék megoldás. Valószínűleg higany vagy deutérium van mellette a búrában. Vettem 2db-ot.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Itt valami nem stimmel. A halogén izzó két kivezetéses. A fénycső lehet 4 kivezetéses oldalanként 2-2, vagy kompakt formában a csapon 4 láb.
https://lumenet.hu/germicid-fenycso
https://daniella.hu/osram-germicid-uv-c-kompakt-fenycso-fertotleniteshez...

Kalex

0

Joe
Joe picture

Szia !

A germicid cső egy bevonat nélküli fénycső (A számára konkrétan nem emlékszem.) A halogén izzónak is magas az.UV tartalma, ezért használták napozáshoz. Én is panel fotózásához. Mondjuk igencsak melegszik.

Szerintem nem tudja elmondani, mit keres. Nekem van 20 W-os dermicid csövem. Az  4 kivezetéses a 20 Wos fénycső helyére jó..

1

cssztivi
cssztivi picture

Szia. 
Próbáld meg megnézni a linken amit legfelül betettem, mielött teljesen félreviszitek a dolgot. 
Ha tudsz segíteni, akkor továbbra is szívesen látlak, egyébként felesleges dolgokon nem rugózok tovább. Attól hogy Te még nem láttál ilyen csövet még létezik.Azért írtam hozzá hasonlóról, mert nincs fénykép róla. 

0

cssztivi
cssztivi picture

Bocsi én égőt írtam, nem fénycsövet. Talán az tévesztett meg, hogy a 2-2 tüske a két végén van, amit valóban nem írtam és egy 10cm hosszúságú halogén égőhöz hasonlít. Ezt a mérete miatt írtam Próbálok képet feltenni, de nem ma,mert nincs nálam a készülék. A neten nem találtam képet ilyenről, azért írtam le. A kivezetések ponthegesztése eloxidálódott, és amikor hozzá értem hogy kivegyem el is engedték az üvegen belül.és kijött 2 db.

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! A germicid égó egy közönséges fénycső, fényporréteg nélkül. Az üvege talán UV áteresztő anyag. A suliban rengeteg volt felszerelve, a Tungsram volt a szponzorunk.

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Annyiban közönséges, hogy kivitelre, működésre azonos, kivéve a gáztöltést, ami higanygőz. A higanygőz lámpáról szoktuk a külső fényporos burkot leütni, de most nem nekem kell, hanem javítani akarok, másnak,és ott nem buherálunk.

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! Azt mondtam hogy közönséges fénycső, és nem higanygőz lámpa. Pontosan úgy nézett ki, mint akármelyik fénycső, csak a fénypor nem volt az üveg belső felületére felvíve. Átlátszó volt. Működés közben kékes-lilás fénnyel világított.
 

1

hcs
hcs picture

Nem ilyet keresel véletlenül?
Erre gondoltam: https://www.aliexpress.com/item/32794562163.html

0

Joe
Joe picture

Szia!

Ez egy harmadik égő típus, ami be lett keverve. Ennek csak a belső része sugároz UV-t de nagyon széles spektrumot tud a mag, a rádiófreki tartományig leereszkedik a sávszélessége. 2,4 GHz-n biztos megy.

1

cssztivi
cssztivi picture

Elnézést. Próbáld meg újra elolvasni a válaszom, ami szerintem egyértelmű.

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet!

Az üvege kvarcüveg mert az átengedi a megfelelő hullámhosszú sugárzást. A sima üveg elnyeli az UV fényt.

3

Joe
Joe picture

Szia!

A kvarcüveg (anyáink kristályüvege) a teljes UV tartományt átengedi. A nátronüveg (közönsége ablaküveg) nem.  A "megfelelő hullámhosszú"-t teljs UV tartományra cserélném.
 

0

cssztivi
cssztivi picture

Köszönöm a kimerítő "tudományos" magyarázataidat, de ezekből egyet sem tudok a rossz cső helyébe rakni.

1

cssztivi
cssztivi picture

Ez igaz, erről megfeledkeztem.

0

Sponsored links