You are here

Saeco Talea Giro hiba: az alsó és a felső piros led felváltva villog.(megoldva)

19 posts / 0 new
Last post
mpisti
mpisti picture

Szervusztok!
A címben szereplő kávéfőzőgép a fűtés és a zacctartály jelző ledjét felváltva villogtatja, Bekapcsolás után végigcsinálta a mosóprogramot, majd kigyulladt az üzemkész állapotot jelző zöld led. Majd a kávékészítés gombot megnyomva azonnal jelentkezik ez a hiba. Hiába a kikapcsolás majd 1 perc múlva történő újraindítás, a hiba újra előáll.Tisztelettel kérem a tapasztalt kollégákat, osszák meg velem hogy ilyenkor milyen hiba lehet, mivel a gyári leírásban csak annyi van hogy hívja a szakszervizt.

Comments
nagyis
nagyis picture

Szia!
Nekem egy garanciális Gaggia Brera van az szinte ugyanaz mint a Saeco.
A hiba ugyanez volt mint amit leírtál, a darálómotor kommutátorán egy rész huzalszakadás miatt nem érintkezett ha picit előrébb forgattam a motort a motor megindult működött is több kávét is ledarált de csak addig amig megint a hibás kommutátornál állt meg a forgórész. Motorcsere lett a vége.
 

0

mpisti
mpisti picture

Szia Nagyis!
Ott a pont. Nekem ugyan nem csak szálszakadás volt, hanem levált 4 kommutátorszelet és a motornak annyi. Mindenkinek köszönöm a segítő hozzászólásokat, egy motorcsere megoldja a problémát.
Köszönettel: mpisti

0

nagyis
nagyis picture

Jó hír hogy megtaláltuk a hibát, a rossz hogy elég drága, amikor kerestem 14 ezer körül láttam. Csere után be kell állítani az őrlési finomságot, találsz róla videót, Gaggiát biztosan láttam mert utánanéztem. Sok sikert 
Üdv  István

0

mpisti
mpisti picture

A motor nem probléma, mert az Odea-hoz korábban rendeltem egyet amikor az örlőmű eltört, így most felhasználtam az akkor feleslegessé vált motort .Az őrlési finomságot nem nehéz beállítani, ez már megtörtént.

0

poczferenc
poczferenc picture

Szia!
Előfordul hogy csak megszorul a daráló silányabb minőségű kávéban előfordulnak fadarabkák.
És azon csak a szétszedés segít.

0

mpisti
mpisti picture

Szia Ferenc!
Nem kell ahhoz silány kávé, a korábbi Odea Go őrlőművét minőségi kávéban levő bazalt(!) darab törte össze. 

0

nagyis
nagyis picture

Na ettől félek nagyon, előbb ki öntöm a kávét egy jénai tálkába átnézem és azután öntöm bele. A szervizben azt mondta egy "hozzáértő" hölgy aki átvette
zsíros volt a kávé ne vegyek csak drága import kávét. Egyébként  a beszélgetésünk szinte arról szólt ő részéről hogyan tudna valamit rám bizonyítani mit nem csináltam jól persze nem mondhattam meg neki hogy belenéztem és a motor tekercse szál szakadt. Sorolta hányszor lett vizkőtelenítve, kentem e a KP egységet, mivel mert a hozzá adott 1,5 gr már rég el kellett használnom stb stb stb. De jól feleltem és mélyen hallgattam hogy egy kicsit belenéztem felesleges törnie magát nem ezek okozták a hibát. Egyébként citromsavat oldok langyos vízbe 50 gr-ot és élelmiszer ipari szilikon zsirt használok kenni.

0

secondbolt
secondbolt picture

Szia!
Ha a tesztet rendben végigcsinálta és a kávéelvétel gomb megnyomása után jelentkezett a hiba, akkor ez darálómotor hiba, csere szükséges abban az esetben, ha a DC 230 voltot megkapja a motor.
Üdv:Zoli

1

mpisti
mpisti picture

Szia Zoli!
Valóban motorhiba volt, 4 kommutátorszelet kiszakadt. Még egyszer mindenkinek köszönöm a segítséget.

0

mpisti
mpisti picture

Köszönöm Zoli, ma délután  szétszedem és kiderül mi a gond. Első a kötelesség, s aztán a szórakozás, mármint szórakozásképpen a saját eszköz javítása. :)
 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Az SM a fetöltött rendezetlenek között van .

0

mpisti
mpisti picture

Köszönöm Janó, letöltöttem. Hamarosan átolvasom.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Habe es gerade gefunden: der Magnet in dem Bohnendeckel felthe! (fuer das Reed-Kontakt)

A szemeskávé tartály reed érzékelője hibás.

Kalex

0

mpisti
mpisti picture

Köszönöm Kalex!
Ellenőrizni fogom, és leírom mit tapasztaltam

0

varga jano
varga jano picture
*****

0

mpisti
mpisti picture

Sajnos nem segít, mert ezek csak robbantott rajzok. Nincs tapasztalatom háztartási gépek javításában de eldobni sem szeretném, ezért fordultam a kollégákhoz a tanyán, itt bizonyosan van olyan szaki akinek napi rutinfeladatot jelent egy ilyen hiba feltárása és talán megossza velem a tapasztalatait.  Súlyos tízezreket se költenék rá, mert már nem mai darab. Viszont gondoltam, megkérdezem a szakavatott kollégákat - így talán előbb eredményre jutok - mielőtt darabokra szedem és minden mérhető alkatrészt leellenőrzök.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Mondjuk , hogy NTC ,jó?
Mérd meg , hogy 4,6k az ellenállása 30fok-on ?

0

mpisti
mpisti picture

Köszönöm Janó, ellenőrizni fogom.

0

Sponsored links