You are here

F200 4,3 collos 1080P digitális 8 mm-es boroscope kamera hiba.

33 posts / 0 new
Last post
Billentyűs
Billentyűs picture

   Üdvözlöm a T. fórumos Kollégákat!
Novemberben rendeltem a Banggood áruházból a fenti készüléket. Miután megérkezett ki akartam próbálni, de nem lehetett bekapcsolni. Arra gondoltam, az akkumulátor nincs feltöltve, azért nem jelenik meg kép. Mivel el voltam foglalva más dolgokkal, félre tettem. Most szükségem lenne a készülékre, ezért elővettem. Feltettem töltőre, utána próbáltam bekapcsolni, de ugyanúgy semmire nem reagál. Csatlakoztattam a számítógépen USB-re. Ekkor ért a meglepetés, a kijelző közepén 1 egy hatalmas fekete folt, a világos rész is bizonytalanul fehér, csíkos. Szétszedtem a megjelenítőt. Sajnos a töltő IC után semmit nem lehet mérni, az a rész működik csak. Föltételezem, szállítás során érte tekintélyes ütés a kijelzőt, talán még a NYÁK panel is elrepedhetett, azért nem jelenik meg kép az épnek látszó részen. Mivel úgy tűnik nem igen javítható, megpróbáltam a FULL HD  kamerát életre kelteni, hogy telefonon, tableten megjeleníthessem a képet, videót. Próbáltam androidon OTG kábelen keresztül appokat indítani, de az volt az eredmény, nem csatlakozott kamera. Próbáltam számítógéphez is csatlakoztatni, ott sem sok sikerrel. A 8 led világít, fényerőt lehet szabályozni, de ennyi. Ellenállást mértem web kamera és ezen kamera esetén. Nem szakadt a vezeték, mindkettő M ohm nagyságrendű. Elképzelhető, nem találtam hozzá megfelelő drivert. Kisebb felbontású kamerákhoz van elég sok app, driver, ehhez nincs, nem találtam. Ha a kollégák közül találkozott valaki ilyen, hasonló eszközzel, tud valami megoldást, várom a válaszát.

           üdv.

       Billentyus

Comments
josef.48
josef.48 picture
*

Szia Billenytyüs ! Nekem van egy hasoló játékom,valószinüleg már nem játszom vele.Az enyém müködött ,túl fényes volt a kép .Nem volt állitható a háttér világitás és a fény.Közeli kép homájos volt a nagy fénytöl.Vissza akartam küldeni  ,a megadott telefonszám  a visszaküldés  érdekében ,nem létezett.Szétbontottam ,DC-DC amely az akkú fesz.emeli 5v-ra hibás volt.Kis nyákra épitettem egy megegyezö  fesz.emelöt.Amiota 5v-al tápláltam megszünt müködni ,csak fehér a kép.Félre tettem,egyenlöre nincs tovább.üdv.Jóska
 

File csatolás: 

0

Billentyűs
Billentyűs picture

   Üdv. Józsi!
Biztos láttad a feltöltött képeimet. A kijelződ nem látszik a játék panelben, gondolom, a szalagkábel mögött van. Elküldöm a kijelzőről a 2 képet. Ha meg tudod nézni a kijelződ típusát, kiderül, használható lenne-e nálam. Úgy lehet az alaplapról függetleníteni, hogy 1 hosszú lapkát kell megemelni, a szalag kijön. / a méretek: 105x67x3 mm / Ennél nagyobb méret nem fér a dobozba, de kisebb lehet valamivel. Ha megfelel, akkor a mostani állapotok szerint postán lehetne küldened. Az még kérdéses, maga az alaplap jó-e, mert a mostani állapotban csak a töltőt lehet indítani, lehet, az alaplap is rossz. Ha megfelelő, akkor megegyezünk. Köszi a segítséget idáig is.

           üdv.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ami kellene, az az eszközkezelőben a csatlakoztatott eszköz VID és PID száma.
Ez alapján azonosítható.
Az amcap nevű program elég sok kamerát kezel, érdemes még kipróbálni.

0

hcs
hcs picture

Linux live cd, kiadod az lsusb parancsot és elmeséli mit lát. Ugyanitt ha elindítod a cheese programot akkor szerintem lesz élőkép mókolás nélkül. Nekem az usb endoszkóp kamera szó nélkül ment.
Android telefonon a Camerafi alkalmazás az ami kezeli a különböző külső kamerákat. Átalakító kell hozzá, de ez nem nagy összeg.

0

Billentyűs
Billentyűs picture

   Üdv. hcs!

A cheese programot nagy nehezen sikerült letölteni, de csak képernyő képet ment. Ebből van ennél jobb. Nem tudom, mire gondoltál, lehet, máshonnan kellene letölteni, ez a CNET-ről való volt.
     üdv

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    
      Üdv. hcs!

A chees milyen program? Próbáltam a win.-en letölteni a store-ból, de 1 katasztrófa, állandóan azonosításokat kér, már megváltoztattam a jelszót is, ha újra keresek, újra azonosíttat, de letölteni nem tudok. Eddig a tableten nem sikerült működőképes app-ot találni, a beépített kamerát használja, nincs csatlakozás a külső USB eszközhöz. OTG kábel kezeli aa billentyűt, kulcsot, ezt nem látja.

       üdv.

0

hcs
hcs picture

Szia Billentyűs!

Camerafi2: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vaultmicro.camerafi2
Androidos telefonhoz usb otg átalakító kell hozzá. Samsung Galaxy J5-ön működik rendesen. Nem lehet hogy régebbi a tablet android verziója és ez okozza a gondokat?
Nem használom a win store-t. Linux alól szoktam dolgozni, amire nekem kell szinte mindig elég. Ott sok minden alapból megy, ha nem akkor viszont küzdelmes lehet.

A cheese program ha jól tudom fent van többek között a Linux Mint legutolsó verziójának live dvd-jén is. Letöltöd, kiírod és elindítod róla a gépedet. Core2 Duo -tól fölfelé elég jól működik, 1-2 giga memória elég neki.

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Hello hcs!

A laptopról tabletre töltöttem le az app-ot. Ugyanaz történt, mint ha az appot töltöm le. nem is érhető el a beállítás, nem látja a külső eszközt, leáll magától. Az android 8.1 van fent a táblán. Billentyűt, usb kulcsot kezel az OTG. Más hasonló app indítás után is ugyanez a helyzet, kéri, csatlakoztassam a külső eszközt.

     Hogyan tovább?

 

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Üdv. hcs!
Próbáltam a camerafi app-ot, változatait telepíteni, de leálltak az appok. OTG kábelre gondoltál? Azzal próbáltam. Valami más kell? A win store addig bosszantott, míg felhagytam vele. Küldözgetett SMS-eket, nem fogadta el. Az ingyenes letöltés nem sikerült. A többivel sem boldogultam.
 
         üdv.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
A kereskedö oldalán nincs ajánlott drive megnevezve ? Esetleg maga a drive ?

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Üdv. Janó.
Nincsen, mert a komplett egység tartalmaz 1 lijelzőt, abba van hardveresen beintegrálva minden. A Banggood-ról rendeltem, szállítás közben olyan ütés érhette, hogy a kijelző egység nem használható. Próbáltam rákeresni a panelon lévő IC-kre, még az sem vezetett eredményre. Lehet, az ütődéstől a NYÁK is elrepedt, azért nem megy semmi a töltőn kívül. Több mindent is rendeltem már a Banggood-ról eddig nem volt probléma. 1080P felbontású a kamera. Azért gondoltam, a kamera drájverének telepítése után tableten, laptopon esetleg használható lenne.

            üdv.
    Billentyűs

0

varga jano
varga jano picture
*****

A neve a kamerádnak egy fantázia név . Ezért nagyon nehéz lesz . Szerintem.
U.I.
Melyik ismert márkához hasonlít ?
Van-e a laptopodon a márkához kamera driver ?
Bróbálgatással ráhibázol-e , hogy neked melyikre van szükséged ?
Szerintem .

0

Billentyűs
Billentyűs picture

   Üdv Janó!
Küldöm a komplett egység kinézetét. Borescop camera az általános nevük, vannak 1080P-s kamerák is kijelzővel.

0

uniman
uniman picture
***

Szia! Én a helyedben a törött LCD-t gyorsan kicserélném...szédszedhetnéd, lássuk mi a LCD kijelző típusa.
Bár ilyen kicsi méretben Full HD LCD ? ....én gyanakszom, hogy kamu a felbontása. Itt egy másik fajta, ebben sem látom a FHD-t..
A bang..d téríti a kárt?

0

Billentyűs
Billentyűs picture

     Szia Uniman!

Küldöm a képeket a szétszedés után. A kijelzőn lévő kód nem egyezik a szalagon lévővel, esetleg az a szalag kódja?

0

uniman
uniman picture
***

OK...erről még a gyártó sem árul el adatokat!  Más betűvégzódéssel viszont csak 480 x 272 (40PIN)  felbontást emlegetnek.
Én be mernék próbálni a készülékbe bármilyen hasonló 40-es szalagkábeles LCD panelt, pl. GPS, Tablet, autós mp4 lejátszóból...
Kérdés, hogy a 40pines csatlakozás vajon elégséges-e a full HD-hoz?

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Üdv. Uniman!
Szétszedtem a dobozt, rákerestem a típusra, de annyiba kerül a kijelző, mint a komplett egység. Sajnos már nem cseréli. Esetleg úgy lehetne, rendelnék 1 újat, ezt visszaküldeném hibásként.  / esetleg? / Szétszedem újra, azért raktam össze, mert az IC típusokat sem találtam a neten. Esetleg nagyítóval átvizsgálva lehetne találni repedést a panelen. 

0

uniman
uniman picture
***

Valóban tudja azt a felbontást? Na, de írd már le a típust, a szalagkábel fotóját...rengeteg kacat akadt a "szakiknál". 
Az "ipari" jelző megdrágítja... 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Uniman !
Nekem szintén úgy tűnik , hogy a kínaiak rengeteg helyen használják konkrétan ezt a kijelzőt . Szerintem , amíg sérült a kijelző , én nem kisérleteznék a driverrel . Szerintem . Én  javaslom a kijelző cseréjét , bontásból . Szerintem .

File csatolás: 

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    
    Szia Janó!
 A kép, amit küldtél, lehet tudni, honnan való, vannak adatai a kijelzőnek?  A másik gond az, a kijelző csere nem biztos, hogy megoldja a problémát, mert a töltésen kívül semmit nem csinál a beépített alaplap. Lehet, el van valahol repedve, selejt, ... . Csak nagyon olcsó kijelzőt lenne érdemes próbára beszerezni. Most jobb lenne drivert találni a kamerához, valamilyen eszközzel megjeleníteni a képet. Ez elvileg ingyen lenne. A kollégák között volt 1, aki küldött driver lehetőségeket, várom, hogy válaszoljon.

        üdv.

 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
A képet a böngésző találta . Rendben .Várd be a kolléga válaszát . Ami bontott kijelző keresését illeti.pl. az "Alkatrészt keresek" dobozba felteheted a keresést .

0

Billentyűs
Billentyűs picture

   Üdv. Janó!

Újonnan annyiba kerül a kijelző külön, mint a komplett egység. Bontásból nem tudom, honnan lehetne találni. Ahhoz, hogy a dobozba vissza lehessen tenni, akkora méretű kell legyen. Ha nem akkora, akkor már 1 tableten egyszerűbb kezelni, csak megfelelő app kell. Idáig nem sikerült viszont találni olyat.

           üdv.

      Billentyűs
 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Billentyűs !
Ez így annyi mint halottnak a csók .
A Jácinthoz csatlakozom . A számokat kérjük szépen ! Köszönöm szépen,előre is .

0

Jaca
Jaca picture
****

Egy ilyennel többre mennénk. Ha csak a befőttes üveget nyaolgatjuk, nem fogjuk érezni az ízét.

De magad is rákereshetsz:
https://www.the-sz.com/products/usbid/

0

Billentyűs
Billentyűs picture

   Üdv. Jaca!
Ahogy nézem, lehet, USB3 aljazatba kellene csatlakoztatni a kamerát. Az USB2 résznél nem jelenik meg az usb mass storage. Az asztali gépen van USB3. Megnézem ott.

0

Guest
Guest picture

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Az ismeretlen eszközt nézd! Illetve azt, ami változik, miután bedugtad.

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Üdv!
3 db ismeretlen eszköz. Ha próbálom frissíteni, nem talál programot.
 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A 3 ismeretlen eszköz tulajdonságait nézd meg, keress VID és PID azonosítókat a füleken!

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
WIN10 alatt ?

0

varga jano
varga jano picture
*****

0

Billentyűs
Billentyűs picture

Üdv. Janó!
A program fizetős! Vizsgálat után fizetni kell az ilyen programokért, ha le akar tölteni, javítani akar.

            üdv. 

        Billentyűs

0

Sponsored links