You are here

Orion CTV 225 M TV nem kapcsol be, de a led világít

10 posts / 0 new
Last post
Samu
Samu picture

Üdvözlet mindenkinek. Van egy Orion CTV225M típusú színes tévém. Hétvégi házban volttudom hogy merre, ritkán volt bekapcsolva. Egyik napon elhatároztam hogy kitakarítom. Ez meg is történt, de utána a következő hibajelenségek akadtak:  Bekapcsoláskor a led világít az elején a hangszóró is sistereg. Amikor csatornát váltok, a képcső gombnyomásra felvillan. Leszedtem a hátlapot, megnéztem belül mi történik, azt láttam hogy a képcsövön belül szikrakisülés van, a katódból kilépve a nagyfeszültség leföldelődik a képcső felfogató rugóinál. Meg szeretném javítani, de nem tudom hogy merre kezdjem el a hibakeresést. Takarítás előtt teljesen jól működött, néha 2 óra használat után a képernyő jobb oldalán elkezdett behúzni a kép. Az oldalon a Service Manual keresőben csak egy hasonló modellhez találtam kapcsolási rajzot, de az nem biztos hogy megegyezik ezzel. Valakinek van egy pont ehhez a típushoz készült rajza? 

Comments
Samu
Samu picture

A képcső típusa: Nokia A59EAF00X01 ha mégis lenne valakinek egy tartalék, ami nem gázos. 

0

guriga
guriga picture

Pucold meg a nagyfeszt a tappancs alatt, a rugó testjét nézd meg, és ha még mindig szikrázik akkor kocogtasd meg a képcső nyakát. Ha nem segít akkor cső csere.

0

Samu
Samu picture

Az anód tappancsot próbáltam pucolni, de nem onnan jön ki a szikra, hanem a képcső foglalatból. A kocogtatós módszert nem próbáltam, nem akartam megrepeszteni, de ha rossz a cső akkor úgy is mindegy.

0

guriga
guriga picture

A foglalatot is csiszold meg a fekete színétől.

0

Samu
Samu picture

A foglalat még fehér, a foglalat lemezei is fémtiszták.

0

guriga
guriga picture

Bocs félreérthető voltam, a képcső nyak tüskéire gondoltam.

1

Samu
Samu picture

Értem. Sajnos akkor a tévének lőttek. Ha találok is másik képcsövet, az is megrepedhet beszerelés közben, és az is gázos lesz. 

0

sandorverten
sandorverten picture

Szia!
Nagyon úgy tünik,kissé levegős lett a cső.A szikrák erre utalnak.Nekem egy Bekó lett ugyanilyen,pedig csak a hátlapját vettem le,néhány nap után ráugrott a macskám a képcsőre és lett kuka.Semmi nem látszott a képcső nyakán,sem törés,sem repedés és mégis.Szerencsére az enyém volt.
Üdv.

0

Szadista
Szadista picture

Szia Samu.

Ne legyen igazam de valószínűleg levegős lett a képcső.a takarítástól.

Üdvözlettel :Laci

0

Sponsored links