You are here

100KHz-1.7GHz Full Band UV HF RTL-SDR USB Tuner Receiver RTL2832U_IRHID

24 posts / 0 new
Last post
braunv
braunv picture

Sziasztok! A címben szereplő Tuner-hez keresek softwere-t ,de nem sok eredménnyel jártam az RTLSHAP-al, már próbáltam de bekapcsoláskor mindig kapok egy hibaüzenetet hogy ,nincs kiválasztott eszköz ! A ZADIG programmal sikerült felhozni az eszközt az
RTLSDR programban meg is jelenik de a kiválasztható  eszközök közt csak a RTL 832 szerepel , indítás után pár másodperc szünet és a program bezáródik ezzel együtt a 
ZADIG programmal már nem tudom többet felhozni a tunert ! Ez nem az a kicsike USB stick Hanem jóval nagyobb két bemenetes ami 100KHz ről indul. Ha valaki már telepített ilyen eszközt vagy hozzáértők segítségét várom! 
 

Comments
braunv
braunv picture

Sziasztok ! Sikerült életre kelteni az eszközt a DriverHub program segítségével ami telepítette  az illesztő programot WIN10-en.Ez után a ZADIG program elvégezte az eszköz illesztését !Szeretném tudni más vételi tapasztalatát a vétel készség terén ! Nos nekem a az URH sávban működő adók rendben jönnek de 25MHZalatt csak néhány műsorszóró   jön be az is csak akkor ha kiiktatom az egyfokozatú erősítőt és direkt rakom az antennát a procira egy kondenzátoron keresztül  ,természetesen ki lett választva direct samling Q bemenet ! Szerintem egy pár méter hosszú antennával kéne jönni a HAM rádióknak !

1

uniman
uniman picture
***

RF Analyzer -rel nekem már a mobilomon is működik (2 félén is kipróbáltam)http://kepkezelo.com/images/a3jyf2julzkyz5tbcum9.jpg
...de kellett hozzá ez a "driver" .

1

Inhouse
Inhouse picture

Sziasztok!

Megérkezett az RTL-SDR USB kütyüm. Az azsiacenter.hu-ról jött, olcsóbb volt ingyen postával, mint az aliról. De ne legyenek senkinek illúziói, csak egy közvetítő cég, ugyanúgy Kínából jön, ugyanolyan lassan és bizonytalanul. Ilyen fajta, amit itt jól megmódosítanak.
A céges gépemen simán beüzemeltem, a zadig tette a dolgát (Win7 64bit). Otthon ugyanilyen alaplappal és processzorral szerelt gépem van, csak Win8.1 64bit-tel. Na, itt kezdődtek a bajok. Nem ugyanazokkal az azonosítókkal ismerte fel és bár a Zadig-gel frissítettem a drivert, nem látta az SDRSharp. Sőt a hozzá adott BlazeTV DVB-T program sem, tehát nem maradt a driver abban az állapotban. Nem akarok rajta TV-zni, jelfigyelésre kell, SDRSharp-ot akartam. Átolvastam az itteni segítségeket is, meg ami a neten elém került. Ilyen problémát konkrétan nem találtam. Viszont sok helyen láttam olyan véleményeket, hogy ez egy vacak (finomítottam), és semmire sem jó, nem működik...hamar feladták! :) A készülékről tudtam, hogy jó, hiszen egy gépen már üzemelt. Megpróbáltam a lányom gépén is, más hardver és szintén Win8.1 64bit, ugyanaz, ott sem látja semmi, pedig a Windows szerint minden rendben.
Nekiálltam és mindent megpróbáltam. Több órán keresztül próbáltam a drivert lecserélni, törölni, újra felrakni (az itt ajánlott és egyéb programokkal), sikertelenül. Ahogy bedugtam, egyből felrakta a nem jó drivert a Windows. Kikapcsoltam az automatikus driver részt, akkor is. Ő csak tette a dolgát, közbelépési lehetőség nélkül. A végén már kitöröltem a registry-ből a VEN_PID azonosítókhoz tartozó kulcsokat és a gépen levő mappákból is törölgettem. Aztán 23 óra körül egyszer csak sikerült! Előtte mindig RTL2828UHID-ként látta a Zadig, míg a működő gépen Bulk-In, Interface-ként volt jó. Most már az otthonin is így szerepelt, a Zadig-gal lefrissítettem és már látta az SDRSharp. Működik. Sajnos a konkrét lépéseket nem tudnám leírni, de biztos, hogy másnál is előfordulhat, hogy "hackerkedés" nélkül nem tudja beüzemelni. A tálca szélén, mint eltávolítható eszköz RTL2838UHID néven hozza, az SDRSharp Generic RTL2832U OEM néven mutatja. A drivernél a rossznál az USBdeView az USBclass, USBsubclass és USBprotocol mezőkben 00-val hozta, míg a jó változatnál itt ff szerepel.
Nem akartam elvágni a hozzá adott antenna kábelét és egyelőre nem akartam kiforrasztani a gyári aljzatot, ezért RF csatlakozót kerestem hozzá, amivel rá tudom dugni F, vagy koax végű kábelre. A leírásokban említett 75 Ohm IEC(Din) Connector-ral én nem sokra mentem, aztán egy oldalon megláttam a nekem eddig ismeretlen MMCX nevű csatlakozót. (átdúrtam a mobilos antenna kábeleim, de nem volt köztük ilyen) A HQ-tól meg is jött, aztán a csalódás is. Ezen nem MMCX van, az túl kicsi. Nagy valószínűséggel MCX lesz.
Mivel nem találtam a bevált OTG kábelem, abból is vettem egy újat, azzal összedugva a telefonnal (Samsung J7) semmi életjel. A LED sem világít. Rádugtam egy billentyűzetet, azzal sem megy. Gyenge kezdés után, erős visszaesést mutat a project. Az OTG kérdést megoldom valahogy. Van valakinek bevált Androidos programja hozzá? SDR-re, nem DVB-T-re kell.
 

0

braunv
braunv picture

Sziasztok ! Nekem ez az eszközöm van! https://www.aliexpress.com/item/4000215960047.html?spm=a2g0o.productlist...
Rendben települ az eszköz a ZADIG segítségével . A SHARRTLprogramot használom az eszközt a gépházban látja kijelölöm elfogadja de indításkor mindig az a válasz  az eszköz nem található ,már IT szakember is próbálkozott vele de ő sem ment többre ,az eszközkezelőben megjelenik ! WIN 10 en próbálkozom!

0

Julian
Julian picture

Szia!
Van, akinek gond nélkül ment W7 alól.
Mielőtt beletúrnék a W10 rendszerbe, mindenképp megpróbálkoznék egy virtualboxból futó W7-tel.
A másik lehetőség, hogy csökkentett módban indítod a W10-et és úgy próbálkozol a driver telepítésével.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Hasonló bajod lehet neked is. Órákon át próbáltam kiszedni alóla a Windows által automatikusan felrakott drivert, mindenféle módszerrel. A Zadig látszólag lecseréli, de mégsem. Illetve, ha nem jó eszközként ismeri fel, akkor utána hiába cserél, nem lesz jó. Az én fajtámnál, mint írtam Bulk-in, Interface-ként kell megjelenjen, hogy a Zadiggal feltelepüljön a jó driver és lássa a SDRSharp. Gondolom erre gondolsz, mert egyszer  RTLSHAP, máskor SHARRTL néven illetted. Amíg RTL2838UHID néven látta az eszközkezelő, a Zadig sem segített rajta.
Nézd meg az USBdeViewv-val, hogy az USBclass, USBsubclass és USBprotocol mezőkben 00-val hozza, vagy ff-el?

0

Inhouse
Inhouse picture

Sziasztok!

Ha valaki keresné, hogy milyen RF dugó kell a kék és fekete USB vevőhöz, akkor az interneten néhol fellelhető MMCX helyett a nagyobb testvére az MCX kell hozzá. Ezt is horror forrasztani, de milyen lehet a kisebbet?

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Ezeket nem forrasztani kell, hanem krimpelni.

Eleve a forrasztásnál nagyobb a csillapítás.
De itt találsz talán:
https://www.elektrobot.hu/termek.php?filename=DSO_MCX_to_BNC_type1.html&i=862

Üdv,
KN

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

De melegpontot hogyan krimpelik?

0

kovacsna
kovacsna picture

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Derékszögűt vettem, szerintem ott forrasztós a melegpont, és egy kis lukon kell benyúlni a forrasztó hegyével.

0

Inhouse
Inhouse picture

Érdekes módon a Samsung telefonnál van valami bibi. Nincs baja az OTG kábelnek, az otthoni legbutább tablettal is működött az Uniman által jelzett programokkal. Már csak egy megfelelő RF dugó kellene az antenna állításomhoz. :)
Ha valakinek lenne MCX antenna csatlakozója (remélem ez a megfelelő) és elcserélné 2db krimpelhető MMCX-re, szóljon! :)
Az Uniman által is jelzett működő program az RF anaylzer. A driver feltelepítése után a beállításokban át kell állítani RTL-SDR-re és már működik is. Szokatlanul kicsi a program és ezen a buta, gyenge tableten is jól futott eddig.

0

braunv
braunv picture

Sziasztok! köszönöm a segítőkész válaszokat .

0

braunv
braunv picture

Sziasztok ! 

0

uniman
uniman picture
***

Ha erről van szó, akkor csatolva vannak hozzá drv/prg-k: https://drive.google.com/drive/folders/0BydARxlA69WzNzBXeld4amI4eTQ 
De minden hozzávaló, előzőleg próbálgatott drivert le kell törölni a PC-ről...
Meg talán ez is úgy működik, mint az én pendrive verzióm: vagy TV, vagy SDR rádióként lehet feltelepíteni. A kettő egyszerrre nem megy, "ütik" egymást a diverek...

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: PÜ-ben küldj egy címet, másoltam egy kis irodalmat a témáról

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a ZADIG programot próbáltad?

Bálint

0

braunv
braunv picture

Szia ! Igen próbáltam látja tunert,de így is változatlan a helyzet!

0

Guest
Guest picture

Üdv!
Az eszközkezelőben nem is látja a gép?
Ha még nem találkoztál volna vele:  http://qrp.hu/radioamator/a-nagy-rtl-sdr-hogyancsinald/

0

braunv
braunv picture

Szia ! Billentyűzetnek látja!

0

Guest
Guest picture

Szia!
http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html
-
Egy jó kis segédprogram az USB eszközök kezelésére és egyebekre. A lap alján a letöltőlink és a magyarítás linkje is. Kicsomagolod őket egy közös mappába és használod. Telepítést nem igényel, hordozható.

0

lizakl
lizakl picture
*****

0

lizakl
lizakl picture
*****

0

Sponsored links