You are here

2sa726 és 2sc1313 tranzisztor helyettesítése

Sziasztok,
Adott ez a 2 tranzisztor, mivel nem mai gyerekek nehéz szerezni pont ugyan ilyet, de találtam helyettesítőnek valót.
2sa726 helyett jó lehet 2n3906?
És 2sc1313 helyett jó lehet 2n3904?
Ezek egy erősítő tone control circuit boardjába vannak! Kizárásos alapon és a sm szerint ezek tűnnek hibásnak!
Köszi minden segítőkész segítséget! És kérem azokat, akik csak azért írnának ide, mert ki szeretnének oktatni, meg leamatőrözni, azok kérem ne tegyék. Ezt is nagyon szépen megköszönöm!
És igen, amatőr vagyok, de szeretnék tudni! És tanulni!
 

Comments
uniman
uniman picture
***

"Tone control circuit boardjába"...kb. ebben:

0

Vitális Zoli
Vitális Zoli picture

Szia,a készülék egy sansui au 3900 as erősítő!Kizárásos alapon az f-2555 ös panelon lesz a ludas,sm szerint is a tr05 és tr06 os tranyókkal lehetne gond,azért is kezdtem ezekkel!A panelt leválasztva az őt meghajtó és egyben végfok panelról,az erősítő jól működik!A hiba a következő.sercegeő recsegő hang mind 2 csatornán,az egyiken erőteljesen jelentkezik,a másikon akár zenét is lehet hallgatni!Most vagy az ezt kiszolgáló panelon van táp hiba vagy ezen a panelon,nekem lajikuskéntz,úgy tünik,hogy az f-2555 ös panelon semmi egetrengető kapcsolás nincs ami ennyire beleszólhatna,talán fáradt kondik csinálhatnak ilyet?A panelra menő +-32 volt meg van.Azért gondoltam valamelyik tranyó vagy kondik lehetnek a ludasok!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

zsugori
zsugori picture
***

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

Vitális Zoli
Vitális Zoli picture

Szia,kiszedtem a gyanús  tranzisztorokat,teszterrel megmértem,következő értékeket kaptam:345 hfe 660 mv. Na már most adatlap szerint a 2sa729 nyitófeszültsége 100 mv,és min55 hfe.Kérdésem,a mért értékek jók?mert én nem tudom hova helyezni:(multival megmérve mérek értéket bázishoz(katód,pnp)e-c közt semmit.Valakitől szívesen venném,ha megjelőlhetném face-n,akivel tudnék ilyenekről beszélgetni,és nem sajnálná rám az időt energiát!

0

kallospeter
kallospeter picture

Szia!!

Velemenyem szerint a teszterrel mert ertekek jok.Viszont szilicium tranzisztor eseteben a 100mV B-E feszultseg kicsit furcsa.  2sa729-hez nem is talaltam adatlapot.Csak 2sa726-hoz.

Peter

0