You are here

toshiba 1terrás külsö vinyó nem müködik 3.0usb-én csak 2.0-án.

19 posts / 0 new
Last post
campes
campes picture

Üdv mindenkinek.
Vettem ezt a külsö vinyót de nem müködik 3.0 usb-én  csak  2.0-láson.
Kell  3.0 usb-hez külön driwer?  A  win 7-tem  van  azzal egyébként müködne?
vagy csak win 8-tól müködik a 3.0 usb?
Alaplapomon 2 kék szinu  3.0 usb port van. ASUS P8H67-V
Elöre is köszönöm.
Köszönöm mindenkinek, a segiteni akarását. Megoldódott a rejtély. WIN  8.1  ÉS  WIN 10  ALATT MÜKÖDIK.nekem  WIN 7  64. VAN FENN.
 

Comments
Janos.ro
Janos.ro picture

Ez szukseges neked:
USB

0

Fecoka
Fecoka picture

Szia!

Nézz be az eszközkezelőbe.
Ha nincs ? vagy !  , akkor nemkell.
Ha van, akkor az alaplapgyártótol kell letölteni a drivert.

Üdv.:

Fecóka

u.i.:Ha az alaplap gyártó nem ad az adott ophoz drivert, HW ID alapján akkor is lehet találni legtöbbször.

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Mindenképpen fel kell tenni az ASUS honlapjáról letölthető csipszet és USB3 drivereket. Anélkül ne is várj eredményt.
Elvileg működnie kellene W7-tel is.
Gyakorlatilag nem nem biztos.

Én a Lenovo G580-asommal jártam úgy, hogy ott van rajta 2db USB3-as ajlzat. Fel van telepítve az összes driver, ami hozzáférhető. Ennek ellenére valódi USB3-as eszköz nem 3-as USB-vel csatlakozik. A Lenovo saját diagnosztikai szoftvere jelzi, hogy nem ok az USB3-as működés, és telepítésre javasolja az egyébként már feltelepített drivereket. Így körbe értünk.
Ez a 7-es szériájú INTEL csipszetekkel szerelt valamennyi laptopot sújtja (HP, DELL), mindenhol ugyanerre panaszkodnak. Megoldás nincs sehol. Szerintem az INTEL valamit nagyon elrontott és hallgatnak, mint …. a fűben.

Gábor

0

campes
campes picture

Köszi. Ma hozták ki. 220votrol rendeltem. Akkor  az ASUS honlapjárol le kell töltenem az  alaplapom csipszet és a USB3 driverét. Egyébként én azt hittem a leirás alapján, hogy csak bedugom  az alaplap usb3-as portjába és automatikusan elinditja és feltelepiti ami kell.Ez az elsö külsö hdd-ém igy gyakorlatilag béna vagyok hozzá.
üdv  C

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Alap esetben, ha hozzáértő telepítette annó a gépet, az felrakta az összes szükséges drivert is nem winupdate forrásból, hanem a gyártói változatot. Ilyen esetben csak rádugod és megy.

Ha szakszerűtlen a Win telepítése (telepítőlemez felrak és ennyi), csak akkor kell vele szórakozni és a telepítő illető munkáját befejezni.

Nekem Inteles (I3-5005U CPU) a gépem W7x64-el, Adata HV620 USB3-ason tökéletesen működik vele (Acer laptopról van szó).

A HDD 1TB+ méretben leginkább exFAT formátumban működik rendesen és hibátlanul. NTFS-nél index hibák rendszeresek valamint keresztcsatolások, illetve hozzáférési problémák, ha másik gépbe teszed, valamint sok tévé, kütyü nem kezeli a NTFS rendszert... igaz az exFAT-ot sem, de nekem ez a fájlrendszer vált be leginkább minden tárhelyemen.

0

campes
campes picture

Üdv.  Fel telepitettem   a  win 10-et,és  a  usb3 , csipset  drivereket. Elkezdtem másolni az  adatokat,  a gépben lévö merevlemezröl a toshiba külsö merevlemezre. De  sajnos  az  állapot kijelzön,,,, csak  max.  101mbps  sebességgel másolta az  adatokat. 5mbps -101mbps közt  változott. Ez nagyon kevés  az  usb3  sebességéhez  viszonyitva. Azt  kérdezném töled ,hogy  neked  milyen  sebességgel másolja át az adatokat? És  hogyan lehet megnézni,( milyen programmal) lehet  ellenörizni  az usb3  sebességét illetve  menet közbeni  sebességet?  Mert nem hiszem,hogy  ez  a normális  sebesség.
üdv.

0

Josi
Josi picture

A másolási sebesség attól is függ, milyen USB vezérlőt szereltek a külső házba.
Az USB 3.0 pendrájnál is az egyiket csak 10 MB/s sebességel lehet írni, a másikat meg akár 180MB/s-sel.
Természetesen ilyen adatokat sajnos nem adnak meg a gyártók. Szóval csak a tapasztalat segít.
 

 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

A Kingston megadja ezeket az adatokat a pen csomagolásán.
Pen esetében több dolgon múlik a sebesség:
-a fizikai írási sebesség
-a low level format beállításai (nagyobb hely, de lassabb működés, vagy kevesebb tárhely, de gyorsabb működés)
-a memória chip adottságai

Olvasni többnyire max sebességgel tud, de írni sokkal lassabban.

De visszatérve a HDD-kre... nem mindegy az sem, hogy a HDD mekkora pufferrel rendelkezik (általában 8MB), mekkora a fordulatszáma (10000, 7200, 5400). A középső érték jellemző a normál méretű HDD-kre, az utolsó a laptopba való HDD-re, vagy a csendesekre és az első pedig egy ritka és drága kategória. De e nagy eltérésből is látszik, hogy közel 2x-es sebességgel is tud forogni a lemez, tehát gyorsabb lehet az adatátvitel is.

Tube oldalán több összehasonlító teszt is van fent. A mac gépes esetében nem azonos rendszerről van szó, így az indulási/leállítási idő nem kell azonos legyen, de több más videó van, ahol írás-olvasás tesztet végeznek.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Én 2 programot szoktam használni:
Total Commander és TeraCopy.
Mindkettőnél lehet másolási puffer méretet állítani, de pl. TC esetében ez a képernyőfrissítést befolyásolja... azaz a pufferbe bemásol 10%-ot pl extra gyorsan és mondjuk penre 10x lassabb sebességgel, amíg ki nem írja, addig 10%-on marad a jelző. Ha kis puffert állítasz, akkor folyamatosan látod az írás sebességét és az aktuális helyzetet.

Nem az illesztővel van a problémád. Az én külső USB HDD-m is max 80MB/s sebességgel tud írni SSD-ről/RAMDrive-ról másolva. Külső HDD-ről RAMDrive-ra másolva töredezett anyagot max 54MB/s sebességgel másol csak. Töredezettségmentesített részről 69MB/s a másolási (olvasási) sebesség. Tehát az is lehet, hogy amiről másolod (gépben lévő belső), az töredezett és az nem szolgáltat kellő sebességet a másoláshoz.

Ha a HDD töredezett, ez a sebesség arányosan csökken. Tovább csökken, ha nem 1 nagy fájlról van szó, hanem sok kicsiről, hiszen akkor a fej ide-oda mozog a tartalomjegyzék és az adat között, mert egyenként jegyzi be a fájlokat.
A HDD-nek megvan a maga teljesítménye, amit általában teljesen üres állapotban határoznak meg, hogy mennyivel lehet írni és azt mennyivel olvassa vissza. Ha már töredezett, ez a sebesség csökken, de magát pl. nálam a 80-as max sebességet nem lehet túllépni, hiszen a HDD ennyire képes. Esetleg egy nagyobb fordulatszámú tudhat többet, de az hangosabb és drágább is.

Pl. Win7 telepítő anyagának Adata típusú penre való másolása esetén látható a legjobban, hogy a nagy fájlok 5-8MB/s sebességgel mennek, de amikor a több száz kis fájlról van szó, akkor akár 0,05MB/s sebességre is visszaesik a másolás vagy meg is áll, mintha lefagyott volna és csak percekkel később megy tovább.

1

campes
campes picture

hello. köszi. akkor ez az usb3  akkor veszett gyors ha , például  2db  super sebességü hdd  közt  másolok. De ezt  a gyártók nem reklámozzák! Okosak, igy rákényszeritik az embereket a legújabb  és a legdrágább  cuccokra. Egyébként, én is észrevettem  amikor csak  3 filmet másoltam , kb. 20gigát  azt  sokkal  gyorsabban másolta. Egyébként  jó cucc ez a külsö hdd.
üdv

0

proba
proba picture

Nekem úgy rémlik némely alaplapnál a BIOS-t is bazirgálni kell az USB3 használatához...

0

Mr._V.
Mr._V. picture

A BIOS-ban csak letiltható a 3-as sebesség, azaz vissza butítható 2.0-ra. De ez alap esetben nincs bekapcsolva.

0

Inhouse
Inhouse picture

Azért sokkal több eszköz kezeli egyelőre az NTFS-t, mint az exFat-ot. Annyira nem rossz az. :)

0

campes
campes picture

üdv.  ez egy asztali gép.... ASUS  P8H64-V  alaplap  intel core  I3-2100  CPU. Én telepitettem , usb-röl a win 7-tet. Akkor ezek szerint még kell telepiteni , usb  és chipset drivert. most szedem le az ASUS honlapjáról.
Egyébként  lehet a külsö hdd-ét  folyamatosan rádugva  tartani az asztali gépen? vagy van idökorlát?
üdv.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Lehet, de függ a belső elektronikájától, hogy lepihenteti-e.
Nekem 3db külső HDD-t kezelő cuccom van, abból csak 1 képes arra, hogy 5-10 perc inaktivitás után lepihentesse, illetve a gép standby módba rakásakor kikapcsolja a HDD-t és ne forgassa tovább. Tehát ha komolyabb, újabb HDD tokban van, az pihenteti, ha nincs rá szükség, pont mint ha a gépben lenne.
De igazából szerverből 10 év nonstop működés után kivett HDD-ket még a mai napig használok, szóval amíg nem lesz hibás a lemez, addig nincs "időkorlát".

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Azért egy dedikáltan szerverbe szánt HDD-t ne hasonlíts egy 10-20e Ft.-os külső HDD-hez, semmilyen szempontból.
Mivel előbbit 24/7-es működésre terveznek, mind elektronikai, mind mechanika szempontból.

Üdv,
KN

0

Mr._V.
Mr._V. picture

A cég, ahol lecseréltem, nem szánt ilyesmire. Sima Maxtor DiamantMax Plus 80GB HDD-k voltak benne, amiből 10 év után elszállt 1, majd kicsit később mégegy, ekkor akarták lecserélni az egész szervert. A 2 hibáson átmentem HDD regeneratorral és láss csodát, a mai napig hibátlan mindegyik.
Ezek nem kifejezetten szerver HDD-k voltak, de a saját gépem is napi 10-12 órát üzemelt 10 éven át, a gép már nem él, de a HDD még igen.
Az, hogy milyen a hangja egyik-másiknak... de hát milyen volt a 40MB-osnak annó? Szóval ha nem lesz dobálva, hosszú életű egy HDD.

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia.

Kell.
Működik Win7 alatt is.

Üdv,
KN

0

Sponsored links