You are here

LG 32LB561B-ZC TV, sötét, homályos kép

Üdv.Mindenkinek!

Van egy LG 32LB561B-ZC led TV.Nagyon sötét és homályos a kép.Gondolom valószínű hogy a háttér világítás hibás.
Érdemes vele még foglalkozni vagy inkább új TV vásárlás inkább az opció?
Kössz. a válaszokat!

Comments
Csatári Zoltán
Csatári Zoltán picture

Szia!
Ebbe a típusba érdemes komplett, új hátteret tenni. Cca 23 ezer kompletten, garanciával. Ha magad csinálod, olcsóbb, de lehet törik a kijelző.
Üdv, Zoli

0

SGabesz
SGabesz picture

Én szerintem érdemes foglalkozni vele. Persze sok egyéb külső befolyásoló tényező változtathat ezen (Saját magad megtudod oldani a javítást? Szerelőt kell hívni vagy el kell vinni hozzá? Esetleg szervizbe kell vinni? Van más egyéb hibája is a TV-nek? Mennyi idős? stb.). Én hasonló cipőben járok. Nekem egy LG monitoromba ment el a háttér világítás. Pár szaki azt mondta, hogy mindössze 1 db kondit kell kicserélni és újra működni fog. A hibás kondi bolttól függően 5-800 ft között van + postaköltség. Szerintem ez messze kedvezőbb, mint egy új monitor vásárlása, ami márkától, típustól, tudástól függően alakul (24"-os új monitort 30.000 ft-tól hirdetnek az egyik ár kereső oldalon). Mindez saját meglátás, nem kell senkinek megfogadnia.

1

proci gyilok
proci gyilok picture

Szia!
Ha nem vagy jártas az LED tv-k lelkivilágában, akkor felejtős.(saját vélemény)
Itt ugyanis háttérvilágításként led diódákat alkalmaznak. Ebből is kettő féle létezik.3 ill.6 voltos. A másik verzió ,vásárolsz innen: https://www.aliexpress.com/i/4000563496168.html
De elsőnek ki kellene venni a kijelzőt és a fényterelőket.
Könnyen háttérvilágítás mellé kijelző hiba is  társulhat.

 

0