You are here

Hotpoint-Ariston LST 116 mosogatógép átfolyásmérő REED poziciója

7 posts / 0 new
Last post
vadmalacka
vadmalacka picture
*

Kérem, Guest és guriga ne szóljon a topichoz!

Hi!

Tudnátok segíteni? Lenne ez a gép. A átfolyásmérő reed törött, a panel foglalata kicsit szétbarmolva labirintuson.  Azt kérdezném, mi a reed cső pozíciója? Merőlegesek az érintkezők a nyák lemezre, vagy párhuzamosak?

Kösz

Comments
MZperX
MZperX picture

Üdv'. Épp ma cseréltem Whirlpoolban F7 okán. Immár a sokadikat. Először időszakos aztán úgy maradt. Cseréltem már Bosch-ban, Beko-ban, stb.
SOSEM NÉZTEM MIKÉNT ÁLL. Legyen minèl közelebb a mágneshez és annyi. Mind jó lett.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Kösz mindenkinek, sokat segítettek!

0

Hugo
Hugo picture

Szia vadmalacka!
Szép napot!
Én egyszer szétszedtem egy Bosch gyártmányú mosogatógép átfolyásmérőjét, annak az volt a baja hogy a reed cső mozgó érintkezője mechanikusan összetapadt ugyan az állóval a forgó mágnes megfelelő pozíciójában, de nem adott elektromos kontaktust, ezért a mosogatógép a víz vételezése után azonnal űrített is a mosogatás elvégzése nélkül.
A Pic_1-es képen látszik, hogy a kis panelre úgy van beforrasztva a reed cső, hogy a belső érintkező lemezek merőlegesek a PCB-re.
A Pic_2-es képen a lapátkerék látható a mágnesgyűrűvel.
A Pic_3-as képen az látszik, hogy a lapátkerék és a nyáklemez nagyjából hogyan helyezkedik el egymáshoz képest az átfolyásmérő műanyag háza nélkül.
Ha jól értettem, akkor erre vonatkozott a kérdésed, gondolom, hogy nagyjából minden átfolyásmérőnek hasonló lehet a szerkezete.
Üdv. :-))

2

aztazeget
aztazeget picture

Szia!
Merőlegesen szoktam. Ha jól emlékszem, gyárilag is úgy van.
Üdv:
NA

2

zsugori
zsugori picture
***

szia
biztos arra fekszik az érintkező ami mozog
 

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A reed csőre akaszd rá a multimétert fütyülősben, és kezdd el beereszteni a vizet. Ahol határozottan csiripel, az a jó hely. Egy szöggel meg tudod keresni a mágnest.A reed cső harmadánál legyen a mágnes, ne a közepénél!

1