You are here

DIGI és Mindig Tv közösítés

16 posts / 0 new
Last post
szundy
szundy picture

Sziasztok !

A következő témakörben kérném segítségeteket, véleményeteket!
A televízió típusa : LG37LV375S-ZC, kb: 9-10 éves típus.
Meglévő DIGI kábelszolgáltató mellé szeretnék Mindig TV szolgáltatást közösíteni.
Vásároltam egy kézi működtetésű SIGNAL switch típusú átváltó kapcsolót, amely értelemszerűen mechanikusan kiválasztja a két jelet a tv irányában.
A tv menüje szerint az automatikus hangolásnál külön lehet választani a két tunert, azaz az a tv antenna bemenetre kötött kábelt, két külön automatikus hangolással ( DVB-T és CATV) elvileg be lehet hangolni. Tehát először kiválasztom az "antenna ikont" a földi sugárzás bahangolásához, amely szépen végre is hajtódik.
Utána a kapcsoló átváltása után kiválasztom az automatikus "kábeltv ikont " a hangoláshoz, amely szintén végre hajtódik.
A probléma az pedig az, hogy minden esetben a második hangolás felülírja az elsőt, így az elsőre behangolt adók elvesznek.
Tehát, ha elsőre Mindig tv-t hangolok, utána pedig DIGI kábelt hangolok, akkor a DIGI kábeles hangolás felülírja az antennás hangolást, így hiába váltom át a kapcsolót, semmi sem lesz látható,
hanem csak a DIGI-s csatorna számok. És ugyanez fordítva is igaz. Azaz hiába van két tuner, hiába van menüből lehetőség mindkét sávon külön hangolni egymás után, egyszerűen a második hangolás mindig felülírja az első hangolást! Ez normális dolog, vagy esetleg valamilyen szoftver hiba, esetleg érdemes lenne firmware-t frissíteni, már látok egy újabb verziót az LG oldalán?
Milyen megoldás lenne erre az esetre, hogy nem szeretnék újabb távirányítót, és setup boxot, scart csatlakozóval, mert Anyukám használná, és ezért minél egyszerűbb technikai megoldást keresnék?  Esetleg közösítő szűrő, mondjuk egyik sáv VHF+UHF a kábeltv-nek, a másik pedig csak UHF, amely csak a 24 és 41-es csatornákat ( A és B multiplexer) engedné rá a kábeltv-re,
ahol ezek a csatornák úgy is ki vannak hagyva 480 Mhz-től 650 Mhz-ig.
Ebben kérnék segítséget, ötleteket, hogyan lehetne egy antenna bemenettel megoldani ( aktív eszközök nélkül ) a két szolgáltató közösítését és működését úgy, hogy adott esetben programszámok ne íródjanak felül.

 

 

Comments
csakyt
csakyt picture

Szia
 Nincs olyan választási lehetőség, hogy a DVB-T és CATV egyszerre hangolódjon? nekem is LG van, és abban a földi, a Kábel és a műholdas adásokat egyidejűleg keresi  és hangolja be.
 Tibi

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia szundy!
Mondok egy MŰKÖDŐ megoldást Neked.
Lehet, hogy tetszeni fog.
Vedd ki a DIGI kártyát (kell a DIGI-hez kártya egyáltalán?) a TV-ből. Kérj/vegyél a DIGI-től egy set-top-boxot, abba tedd (ha kell) a kártyát. Küld be a DIGI jelet a TV-d HDMI bemenetére. Válaszd ki bármelyik DIGI adást.
A MINDIGTV jelet továbbra is az antenna bemeneten hagyd. Válaszd ki bármelyik DVB-T adást
Kapcsolgathatsz a TV antenna és a HDMI között.
Nem állítódik el a csatorna sorrend többé.

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! A Digihez nem kell kártya. Ők, akik nem kódolt, szabadon vehető adást továbbítanak. Nekem is ők szolgáltatnak. Kártya csak a fizetős, vagy felnőtt csatornákhoz szükséges. Egy bármilyen levetett settopbox megteszi, aminek van HDMI kimenete. De a scart is megteszi. Sok ilyen hányódik, mióta van lapos tv, a CRT-ket meg leselejtezték. Azon nézheti a Mindigtv ingyenes adásait, a Digit meg úgy ahogy eddig.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , ehhez már két távirányító kell .

1

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
A lényeg, hogy a tuner egyszerre csak egyfajta rendszer képes kezelni. Vagy DVB-C vagy DVB-T jeleket képes fogadni illetve kezelni A szoftver aszerint állítja be a tuner tulajdonságait, hogy mit választottál az elején. A kért beállítást ez a rendszer nem tudja és nem is fogja tudni.
László

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Érteném a technikai feladatot, de a felhasználói mikéntjét azt nem fogom fel... 
A Digi ad vagy 100 csatornás reklámot. A Mindigtv meg 7 szabad reklámot és kb 50 fizetős reklámot... 
Tehát a Digi nyert 3 reklám fej hosszal... 
Minek a Mindig reklám???? 

0

szundy
szundy picture

Szia, az ok nagyon egyszerű, miden szolgáltató átvette a Pesti tv sugárzását, kivéve a DIGI. :)

0

agressiv
agressiv picture
*

Én is azon gondolkodom, hogy valyon milyen csatornát adhat a mindig tv, ami nincs a diginél?

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
A sok egészségügyi témájával a Főnix TV is hiányzik a DIGI-ről. Az idős, idősebb korosztály nagyon kedveli. Anyósom is él-hal érte. smiley

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Természetesen az automata hangolás felülírja az előzőt, ezért találták ki. Próbáld meg kézi kereséssel hozzáadni a többi csatornát. De lehetséges ezt a multiplex dolgot így ez a TV nem is fogja tudni. Az újabbaknál valóban kilehet választani egyszerre a légi és a kábel opciót, de ahhoz közösíteni kéne a két jelet, hogy egyszerre jelen legyen a tuner bemenetén, és le tudja hangolni.
Régebben láttam olyan automatikus átkapcsolót, ami 5V tápfeszültség megjelenésekor kapcsolt DVB-T-re, alapból KTV állásban volt, Tehát  a TV készülék antenna bemenetén ha tudott kiadni erősítőnek távtápot, az átváltotta az elektronikus kapcsolót. pl: https://bolt.sat.hu/dvb_tkbeltv_tkapcsol_pmsw_210_574

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Állítsd vissza gyárira a készüléket, és a hangolásnál be lehet állítani, hogy milyen felületeken keressen: analóg antenna, analóg kábel, digit antenna és digit kábel. Ha jól rémlik, többet is be lehet jelölni, és akkor mindegyiket letárolja. Ehhez viszont mindkét antennának rajta kellene lennie, vagyis kell egy közösítő.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Sajnos én úgy tudom hogy az összes LG lcd és led tv úgy kezeli az antennatípusokat, hogy ki kell választanod az elején hogy kábel tv vagy földfelszíni antennád van. Aztán a kiválasztott antenna típusa szerint lehet analóg vagy digitális vagy mindkettő hangolást csinálni.
Kézi hangolásnál ha beprogramozol mindent, akkor a kézi hangolás antenna típus váltogatással lehet váltogatni a két antenna típus között. A beprogramozott adók mindkét típusnál megvannak, de egyszerre csak az egyik választható és körülményes az átkapcsolás köztük...
Lehet hogy kényelmesebb ha az egyik antenna set top boxon keresztül HDMI csatlakozóról működik.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Hello!

A válasz nagyon egyszerű:
A kábeltévé analóg, azaz 1 frekin 1 adó lesz.
Hangold be automatikusan, majd írd le egyenként az értékeket egy papírra.
Hangold be a DVB-T-t, majd cserélj bemenő jelet, kézi hangolással add hozzá a papíron levő adókat. Gondolom nem kell az összes, tehát amit soha nem nézel, kihagyhatod.
Az egész művelet 2-3 csatorna után már gyorsan fog menni, mert rutinból csinálod már, szerintem fél óra alatt végzel.

A DVB-T-t is hangolhatod másodikra, az csak 5-10 csatorna, csak kérdés hogy kezeli 1 frekin a több adót kézi hangolásnál. Próbálkozz, ha enged választani, akkor egyszerűbb a kábel automatán és a digitális papírról manuálisan.

0

szundy
szundy picture

Hello, köszi az infókat!

Azt már kipróbáltam ugyan, hogy kábel-tv ( DIGI) automatikusan behangolva, és utána a DVB-t-nél pedig kézi hangolásnál megadva a 41.csati. ( 634 Mhz, B multiplex, elvileg 9 csatorna, amelyből elegendő lenne csak  egy csatorna, nevezetesen az új Pesti tv) szintén végrehajtva, de sajnos nem történik semmi, nem menti el sehová.
Viszont amennyiben pedig mindkét hangolást automatikusan végzem el egy más után, akkor pedig a már említett jelenséggel találkozom, a második hangolás, felülírja az elsőt, és kezdhetek elölről mindent :( Az LG szervizben sem tudott segíteni már három kolléga sem, azt mondják, hogy ez a 2011-es típus valószínűleg még nem tudja ezt a metódust !
Lassan feladom már, mert nincs több időm foglalkozni vele, marad a setup-box megoldás plusz távirányítóval, persze ezt szerettem volna elkerülni eredetileg is, hogy minél egyszerűbb legyen a kezelés és átváltás, ne kelljen használni még plusz kütyüket.

 

 

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ha csak az az egy adó kell, akkor HDMI-re rákötöd a settopboxot, és azon a csatornán bekapcsolva hagyod, Ha nézni akarod, akkor megnyomod a tv-n a forrásválasztót. Esetleg egy RF modulátorral rákevered az antennakábelre, és akkor más is nézheti.

0

Sponsored links