You are here

Whirlpool AVM 215/WP/WH SERVICE: 8538 215 44291 mikrosütő " LATE " hiba ( MEGOLDVA )

4 posts / 0 new
Last post
Ladakolyok
Ladakolyok picture

Sziasztok.

A címbeli mikróval van egy kis gondom. A mikanitlapok cserések benne, mert főleg az alsó tiszta zsír, ezért mindkettőt leszereltem és letakarítottam a helyüket. Úgy gondoltam, hogy csinálok a lapok nélkül egy próbát, hogy megnézzem, van-e még más baja is a készüléknek. Betettem egy bögre vizet és először maximális teljesítményen ( 1000 W-on ), majd kisebb fokozaton ( 750 W-on ) is elindítottam 1 perc 30 másodperces melegítésen.
Mindkét fokozaton 57 másodpercnél kiírta a " LATE " feliratot. A betett víz meleg volt, de nem annyira, mintha letelt volna a beállított idő. Én még ezzel a hibával eddig nem találkoztam mikrónál, ezért a kérdésem az lenne, hogy miért jelenik meg a " LATE " felirat? Előre is köszönöm aki válaszol.
Üdv: Ladakölyök

Megoldás: Amatőrműszaki tanyatársnak lett igaza, valóban "PLATE" feliratot írt ki a készülék és a tányért hiányolta.Összességében csak a mikanit lapokat kellett cserélni, más baja nem volt a mikrónak. Ma vissza is vittem a tulajnak.
Mindenkinek köszönöm a segítséget.

Comments
amatörmuszaki
amatörmuszaki picture

Hali.
nem Plate?
a tányér benne van?
Akkor az ajtón belül vannak piktogrammok,hogyan kell beállítai a súlyérzékelést áramszünet után.

0

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia.

Köszi, igazad lehet, azért majd még egyszer megnézem a feliratot. A tányért a tulaj vette ki belőle. Belül a sütőtér jobb hátsó sarkában van is egy fekete korongszerű valami, lehet az az érzékelője. Ezek szerint kell bele a tányérja. Elkérem a tulajtól. A fejleményekről beszámolok. Még egyszer köszönöm. Ilyennel eddig nem találkoztam, hogy tányér nélkül nem működik megfelelően.
Üdv: Ladakölyök

0

guriga
guriga picture

De a "late" is értelmes szó, "késő" a jelentése. smiley

1