You are here

Tornádó TRD018 E-bicikli vezérlő leégett(MEGOLDVA)

9 posts / 0 new
Last post
doboz
doboz picture

Sziasztok!Adott egy TRD018-as elektromos kerékpár,amelynek a vezérlője leégett.Rendeltem hozzá egy univerzális vezérlőt,beszereltem,de a próba során azt tapasztalom,hogy a gázadásra a kerék nem kezd el forogni,csak remeg.Mi lehet a baj,mit rontottam el szerintetek?

Comments
sandorverten
sandorverten picture

Szia!
Ha a hall jeladókat cserélted(márpedig azokból szoktak tönkremenni),a vezérlő új,univerzális,akkor az új vezérlőt tanítani kell!Sajnos most nem jut eszembe,pedi tizenévig voltam egy kerékpárszerelőnél és rengeteg elektromost javítottam(5 éve már nem).Talán ha a hátsó kereket a meghajtás irányába forgatod és így adod rá a gázkart?Talán.Tehát,a meghajtó kart forgatod,és úgy adod rá a gázkart.Ell kell indulnia,ha minden jól van bekötve.
Üdv:Sándor

0

guriga
guriga picture

Nem véletlen égett le az a vezérlő, de ha nem akarod hogy az új is leégjen akkor vizsgáld meg a motort.

Még egyszer olvasva a kérdésed, bennem is felmerült pár. Milyen volt benne, mit vettél stb.

1

doboz
doboz picture

A motort vizsgáltam szakadásra,zárlatra.Kicseréltem a vezérlőt a motorral összekötő köteget,mert ki volt dörzsölődve.Cseréltem a HALL-szenzorokat,mert hibásnak bizonyultak.Az új vezérlő berakásakor mégis ezt a kerék remegést tapasztalom.

0

doboz
doboz picture

A vezérlők:

0

uniman
uniman picture
***

Erre elfelejtettél választ adni: "Milyen volt benne, mit vettél?"
A fotódon melyik van? HALL jeladós elektromos kerékpár vezérlő elektronika kellene neked...

0

doboz
doboz picture

A régi vezérlő házán lévő kód: QSKWIMCC15  040331 006 QC2. A vezérlő panelján lévő szám:234 374. Ezen a panelon az STP 75 NF 75 jelű FET-ek kiégtek, valamint felhólyagosodott a fólia.Ennek a vezérlőnek az agya a PIC 16F 73_I/SP  03222EC kontroller.Az új vezérlő a fényképeken látható 36V-os vezérlő. A címkéjén lévő feliratokon kívül semmilyen jelzést, kódot nem látok rajta.Interneten utána olvasva,azt írják, lehet, hogy nem színhelyesen kell bekötni a HALL-szenzorok csatlakozóját (piros,fekete,sárga,kék,zöld), valamint a motor vastag fázis kivezetéseit (sárga,kék,zöld) új vezérlő beépítésekor. Most ezt próbálgatom. Hátha a tekercs sorrend felcserélésével megoldódik a bajom.

0

doboz
doboz picture

A szétszerelt elektronika a régi, az egyben lévő az új motorvezérlő.

0

doboz
doboz picture

És valóban, a kéket és a zöldet felcserélve,elindul a kerék!

1

Sponsored links