You are here

Gorenje K337/2BLA kombi hűtő nem hűt

3 posts / 0 new
Last post
LCDdoki
LCDdoki picture

Sziasztok !, Fenti 2 kompresszoros kombi hűtő (sajátom ) kb 2 napig  folyamatosan hűtött. Mire rájöttem , hogy elromlott a termosztát, addigra már teljesen tönkrement ,nem hűt pedig a kompresszor megy a termosztáttal (0 állás) ki lehet kapcsolni. A folyamatos hűtéstől mi mehetett még tönkre ?
Nem vagyok szakember én TV-ket javítok. Az érdekelne , hogy érdemes -e vele foglalkozni...
Köszi a tippeket

Comments
ityvity
ityvity picture
*

Szia , akkor is folyamatosan megy a kompresszor , ha nem tudja elérni a kikapcsolási pontot , és ez volta hűtőközeg szökésének az első jele . Attól hogy folyamatosan megy nem fog olyan gyorsan tönkre menni .
Én most cseréltem termosztátot egy hűtőládában , amely bekapcsolt szuper (sárga) kapcsolóval folyamatosan működöt 6 hónapig és attól semmi baja nem lett , igaz -31C volta ládában .

0

Phedra
Phedra picture

Szia! A hűtők, azon belül a komresszorvezérlés a kell/van érték vezérlésen alapul. Vagyis amíg a kell értéket nem éri el addíg menni fog a kompresszor. Egyszerűen ellenőrizd, hogy a van érték közelít e a kell értékhez egy külső hőmérővel, ha ez nem valósul meg akkor nagy valoszínüséggel a csőrendszered elengedte a gázt, de az is előfordilhat, hogy a kompresszor ment tönkre. A folyamatos menetteől nem megy tönkre csak akkor, ha nem zárt a rendszer és levegő kerül bele. Szerintem alap esetben is jó volt a thermosztát.
Üdv.

0