You are here

A sokadik "milyen TV-t" téma

16 posts / 0 new
Last post
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Sziasztok!

Valaki (én?) azt mondta, olyan TV-t kell venni, amiről a TV szerelők semmit nem tudnak. Mivel nem romlik el, tehát nem találkoztak vele a javítási gyakorlatukban.
Ezt előrebocsájtva segítsetek TV-t választani. A költségkeret nem korlátlan. A szempontjaim:
- 55" - 65" között
- Android rendszer
- Lehetőleg nem Kínai összeszerelésű
Nézegettem a következő márkákat: Philips (Performance sorozat Ambilight-tal), Panasonic, Xiaomi 4S, Sony Bravia, ezek egyike sem OLED, csak sima IPS. Leginkább a Philips-ekkel szimpatizálok. A Sony-k kissé túlárazottnak tűnnek, annyival jobbak is? A Xiaomi telefonokban egészen jó, de TV-k terén szerintem nincs elég tapasztalata. Azt is olvastam, hogy kijelző paneleket nem a TV gyártók (összeszerelők) maguk gyártanak, hanem ők is úgy veszik, pl. a Sharp-tól. A Panasonic a cseheknél készül, ahol réven volt műszaki kultúra (Tesla gyár), nem tudom, most mi a helyzet. De azt hiszem, a Pana nem Androidos. Hallottam olyan véleményt is TV-szerelőtől (igaz amerikai), hogy mást nem is szabad venni. LG, Samsung biztosan jó, de fenntartásaim vannak.
Várom a véleményeket. Ja, hogy mire kell? Kábelcsatornák nézésére, Youtube, DVD-k, szóval semmi extra. Az elején biztosan kevés 4K tartalom lesz. Aztán majd meglátjuk.

Üdv, lcsaszar

Comments
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Sziasztok!

Megnéztem néhány tévét az egyik boltban. A Philips-ek nem nagyon tetszettek. A Sony-k képe nekem túl hideg. Kép szempontjából tetszett az LG egyik olcsó típusa (55UM7510), és természetesen a Panasonic és LG OLED típusai. Az OLED-nél azt tapasztaltam, hogy tényleg lehet oldalról is nézni, nem változik a fényerő és a szín. Kérdés, hogy melyiknek a legjobb a beépített hangrendszere? Soundbart egyelőre nem tervezek venni.
Ezek szerint az Androidról lebeszéltetek, de akkor véleményeket várok az LG WebOS-ről, a Panasonic MyHomeScreen-ről. Ezek mennyire jövőbiztosak? Fogok tudni mobiltelefon képet tükrözni (mint a Chromecast) a TV-re? Mert akkor nem fog hiányozni az Android.

Előre is köszönöm az eddigi és ezutáni tanácsokat.

Üdv, lcsaszar

0

uniman
uniman picture
***

Írtam: "okos" vagy androidos tévé... az "okos"*-ba a WebOS, meg a többi is beletartozik. Azok is rendkívül lebutított "okosítások"...használatuk nehézkes. Emiatt már több ismerősöm is a falhoz vágta a távirányítót.  én meg csak a karosszékben ülve belesusogom a távirányítómba az óhajomat és már nézhetenm is azt, még csak egy enter-t sem kell nyomnom   smiley
A képernyő tükrözés sem nem pont úgy működik, ahogy azt elképzeljük...ha netes tartalmakat nézünk, akkor azt az "okos" készülék már egyenesen a netről tölti le.
 

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Ezt kifejtenéd részletesebben? Tehát a telefonodon megnyitsz egy böngészőt, abban megnyitsz egy oldalt, pl. Youtube. A tévé megkapja ezt az URL-t (linket), és ő maga is megnyitja ugyanazt saját hálózati kapcsolattal? Ha a telefonon továbbléptetsz, ugrasz a videóban, a tévé is ugyanazt csinálja? Ezt némiképpen még el is tudom képzelni.
De én azt szeretném, hogy bármilyen app-ot nyitok a telefonon, annak a képe és hangja kerüljön át a tévére. Tehát ami a telefon képernyűjén megjelenik, az tűnjön el onnan (vagy akár maradjon), és ugyanaz látsszon/hallatsszon a tévén. Ez hogyan működik? Kell hozzá Chromecast vagy Miracast, vagy bármi?

Üdv, lcsaszar

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

A Youtubenál úgy megy, hogy átadja a linket, de sima képernyő tükrözés szerintem nem, ott a telefon streameli át, mint külső kijelzőre.
A Chromecast/Miracast érdekes dolog, eddig én csak klónokkal találkoztam, 2 fajtával. Nem vagyok elragadtatva velük. Jó Wifivel és jó okostelefonnal is előfordul, hogy akadozik. Fura, hogy LAN-osat nem csináltak belőlük, simán lenne létjogosultsága. Ezekhez feltétel, hogy tudja a telefon a képernyőtükrözést. Manapság már valószínűleg mind tudja, régebben előfordult olyan típus, hogy csak képeket lehetett kilőni TV-re.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Az, hogy mobillal tudj kommunikálni a TV-vel, nem feltétel az, hogy androidos legyen a TV.  Én kiválóan kommunikálok, a mobillal az LG.-vel és a Panasonic-al is. Sőt. Az LG.-nél távkapcsolóként is szoktam a mobilt használni.
Tibi

0

guriga
guriga picture

Nekem precision 2000 van mert azt mondták, hogy a külföldihez szótár kell.

Ezt a poént egy Kádári nyugdíjasnak sütöttem el, amikor még csak VT-Orion és jött be az NDK tv.
Samsung ha érdekel a véleményem, tizenegy hónapja nem volt kikapcsolva, mert nem bírom a magányt. Ja és már nem volt fiatal amikor megvettem.

3

csakyt
csakyt picture

Szia
 Azt, hogy mit vegyél, azt nem tudom megmondani, de azt igen, hogy nekem mik a tapasztalataim. 2010.-ben vettem egy LG tévét, és a mamámnak egy panasonic-ot. Mind a kettő szinte reggeltől estig megy, és eddig (lekopogom), hibátlan mind a kettő. Talán a panának élesebb a képe. Androidot meg érdemes elfelejteni, mert az olyan, mint a telefon, vagy a tablet. Nagyon gyorsan elavul és állandóan frissíteni kell. Aztán a sok frissítéstől meg lehal az egész.  Oled -nek nem tudom mi az értelme, mert azt szemből lehet csak nézni.  Túlságosan nagy átmérőért sem vagyok oda, mert szerintem felesleges.
Tibi
 

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! " Oled -nek nem tudom mi az értelme, mert azt szemből lehet csak nézni. " Szerintem ez a megállapítás egyáltalán nem fedi a valóságot, sőt. Ez a csöves Projektoros TV-re volt igaz.

0

lizakl
lizakl picture
*****

Sziasztok!
Nekünk összesen egy darab lapostévénk van egy Panasonic 106cm-es. Szerintem olyan 10 éves lehet és soha nem volt semmi baja. Pedig ez még nem LED-es, hanem CCFL van benne! Nagyon jók a színei, még a piros is szép élénk piros! Ebben már van Conax foglalat és lehet vele nézni a DVB-C adásokat is.
Üdv: lizakl

2

uniman
uniman picture
***

Ne vegyél "okos" vagy androidos tévét !
Az OK: A beépített hardver (proci, ram, videochip) hamar el fog avulni.
Megoldás: Külső Android TV BOX! Vételekor te dönthetsz a hardver összetételében: 2-8 magos CPU, 4-16 Gb RAM, 2-128 Gb ROM, 4-8-20K képfelbontás.
Ez az én véleményem! (TV BOX-om: CPU 8x, 3/32Gb RAM/ROM, Hangvezérlős távirányító !) 

1

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
LG hatter es processzorhibas, Samsung is processzorhibás , én ezekbôl semmit se vennék. Philips meg soha nem volt normális az ötleteikkel, tervezőit mind falhoz állítanám sortűzre. Sony-t az előző hozzászóló megmondta.

2

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Már a kiindulás sem jó! Ami nem kínai, az hamisítvány! cheeky

Kalex

6

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok!
2011 ota Samsung. Meg, lekopogom, nem volt javitva.

1

Vasmacska
Vasmacska picture

Ha olyan tv-t szeretnél venni ami nem romlik el akkor felejtsd el a vásárlást!
Bárki bármit mond még mindig az LG, Samsung amit ajánlani tudok. Egyébként igaz az előttem szóló mondása: amit meg tudsz javítani.
Az LG-k, Samsungok nagyrészében 3-6 év között tönkremegy a háttér. Aztán mivan: lehet kapni, csere és megy tovább. Jelenleg a munkám 70%-át a háttérjavítás teszi ki. Nekem is ilyenek vannak. 1986-ban vettem újat/ Jácint 26100Ft/.
A Panák közül sok az alaplaphibás. Bontva sem találsz. Sony olyan mainokat gyárt amik szinte javíthatatlanok. Sok kijelzőhibással is összefutok.

1

Mosószaki
Mosószaki picture

Jó kérdés.
Olyat vegyél, amit majd meg is tudsz javítani. 
Vagyis smiből sk van, tehát lessz törött donor. 

0

Sponsored links