You are here

Felbontas megvaltoztatasa Win 10 alatt. Megoldva.

11 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok. A kerdesem tulajdonkeppen mar benne van a cimben. Az van, hogy nagyobbik fiam eddig egy regi tipusu monitort hasznalt, most betettem neki egy hdmi-s ujabb monitort, ami mar "wide", de a winfos nem ismeri fel, nem valtoztatott automatikusan a felbontason, igy a kep bal oldala es also-felso resze kilog a monitorbol. Es nem talalom sehol honnan tudman manualisan megvaltoztatni a felbontast a win 10 alatt. erre kernek iranymutatast. Koszonom. 
Udv.

Comments
pika75
pika75 picture

Sziasztok. Koszonom az otleteket. A problema magatol megoldodott eppen akkor, amikor neki akartam allni megoldani. A regi monitor dvi kabellel csatlakozott a gephez, az ujat hdmi kabellel csatlakoztattam de a kepmeret nem volt jo. Masodszorra mar nem huzgaltam ki a dvi kabelt az asztal alol, egyszerubb volt a monitorbol kihuzni. Mikor az uj monitort bekotottem a dvi kabellel, a felbontas es kepmeret egybol jo lett. Megoldva. Koszonom.

1

Fecoka
Fecoka picture

Szia!
Álltalános driver update-et javaslok, külön figyelve a videokártyára, annak ellenére hogy a windows azt hiszi tudja mi kell a kártyának. :) időnként elvéti, főleg a régebbi kártyák esetén.
Ha sehogy se javul, cserélt a videokártya drivert kézzel. Ha ugysem, akkor cseréld le álltalános video-ra és láss csodát, ok a felbontás.
Üdv.
Fecóka

0

kattila-1
kattila-1 picture

Szia, desktop-ra jobb klikk, majd „Display settings”, onnantól már egyértelmű.
(Nálam így működik...)

0

uniman
uniman picture
***

"Képernyőfelbontás"  ...lehet elég lenne a monitoron megnyomni egy "Automatic adjustment" (automaitkus beállítás) gombot. Persze, ha ismernénk a monitor pontos típusát!

1

pika75
pika75 picture

Szia. Ebben a tancban ez volt az elso kor, ezt mar eljatszottam, es nem valtozott semmi. Kulomben egy Benq FP222WH rol van szo.

0

uniman
uniman picture
***

Reméljük a VGA kártya meghajtóprogramja is rendben van...bár a W10-nek fel kéne ismernie azt. A kártyán keresztül pedig felismeri a monitort... 
Most akkor az a gondod, hogy windows 10 alatt nem ismered a felbontás beállítás módját? ...vagy az tudod, hogyan kell, csak nálad nem lehetséges azt beállítani? Reméljük van működő internet kapcsolata a gépnek... 
 Továbbá a W10 fajtáját is meg kéne adnod...azt már elárultad, hogy nem magyar W10-es...
 

0

Guest
Guest picture

0

pika75
pika75 picture

Koszi.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Gépház - Megjelenés - Kijelző - Kijelző felbontása

Üdv, lcsaszar

0

pika75
pika75 picture

Szia. Ezt angolul is leirnad? Es biztos igy van win 10 alatt? 

0

Sponsored links