You are here

Hajdu bojler alkatrészeket keresek

17 posts / 0 new
Last post
spgabor
spgabor picture

Hajdu Z 120E típusú bojlerhez alaplap tömítést, valamint anód tömítőgyűrűt a képen látható alkatrészre keresek Szombathelyen vagy a környékin 2020.12.31-i átvétellel, személyesen elmennék érte.

Akinek van esetleg eladó, legyen kedves jelezni.

Köszönöm!

Comments
tibor555
tibor555 picture

Sziasztok,
Bár látom az alap probléma már megoldódott de ezzel kapcsolatban jutott eszembe az amit az anód tömítés és a fűtőszál tömítés mellett alkalmazni szoktam.
Mind az anód mind a fűtőszál alját bekenem sziloplaszttal és ez biztonságossá teszi a szigetelést még akár kicsit egyenetlen felületnél is.
Jártam már úgy, hogy a gyári szilikon tömítés önmagában nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Azóta mindig szilózok.  
Ezt merem ajánlani bárkinek az alap problémától függetlenül.
Üdv.
Tibor
 

2

spgabor
spgabor picture

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítséget! Azért írtam a hirdetést, mert féltem, hogy ma már semmi nem lesz nyitva.
A Pólus Műszaki Boltban, az Akács Mihány utcában vettem mindent hozzá. Komplettem alaplaptól, fűtőszálastól az egészet, mert az anód elfogyása miatt javasolta az eladó, hogy ezt már ne rakjam inkább vissza. Nagyon kedves az eladó, csak ajánlani tudom.

Boldog Új Évet Mindenkinek!

Üdv:
spgabor

1

zus
zus picture

Arra azért figyelj, hogy MINDENKÉPPEN GYÁRI tömítést vegyél, ne valami gagyi utángyártottat. Egyszer kicseréltem a tömítést egy valami utángyártottra. Az eladó megszopatott, gyárinak adta el azt a gagyit (csak azt akkor még nem tudtam). Gumi ez is, gumi az is, méretre, állagra, hajlékonyságra stimmel, jó lesz. Bírta vagy 1,5-2 évig. Aztán csöpogni kezdett a bojler, meg minden, úgyhogy inkább gyári eredetire cseréltem. Azóta tökéletes a gép és 3-4 évente mindent kicserélek a bojlerben gyári cuccosra.

2

spgabor
spgabor picture

Szia,
alaplapot vettem bele egyedül utángyártottat. Mutatta az eladó a gyárit és az utángyártottat is. Árban egyik fele a másiknak, minőégre semmi különbséget nem lehetett látni rajta. Ő az utángyártottat javasolta. A bolt, ahol vettem, csak ilyenekkel foglalkozik évtizedek óta, elég korrekt volt, így nem gondolom, hogy direkt egy rossszabb alkatrészt rámmelegített volna.

Üdv:
spgabor

0

hjozsefgosfa
hjozsefgosfa picture

Szia! Jó lesz utángyártottal is; a gondos előkészítésre, szerelésre helyezd a hangsúlyt! Miután a vízkövet kikotortad (kb. fél vödörnyi lesz), kösd vissza a vizet és mosasd ki a benn maradt vízkövet, amíg már tiszta víz folyik. Alaposan csiszold meg a peremet, ahova felfekszik a tömítés. Öblítsd vízzel, ellenőrizd, nem került-e a tömítéshez vízkődarab! Utána óvatosan vissza az alaplap, fokozatosan meghúzni a csavarokat és jöhet a töltés és a nyomáspróba. Ha nem csepeg, akkor mehetnek az elektromos alkatrészek is vissza.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: az idő megoldja

Bálint

0

Guest
Guest picture

MIT?  angry
Az ilyen "benyögéseknek" mi értelme?

2

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: 4-5 évenként szoktam én is komplett cserélni.

Bálint

0

Luke Skywalker
Luke Skywalker picture

Szombathelyen rengeteg helyen kapni.
-Savaria szálló melletti kis villamossági bolt
-Zanati úti villamossági boltok
-405-ös melletti kis utca, 2 villamossági/háztartási cucc alkatrész bolt is van
Ezért minek szilveszterkor teleszemetelni a fórumokat?
Kommersz alkatrészek, mindenhol kaphatók!
Legközelebb 6-os anyát keresel karácsonykor? Vicc...

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ebben  kb 25x 230 mm-es anód van
(elfogyott)

Bálint

1

spgabor
spgabor picture

Szia, ez azt akarja jelenteni, hogy az anódot megette a rozsda, azért kezdett rozsdásodni?

Üdv.:
Gábor

0

kovacsna
kovacsna picture

SZia!

Nem a rozsda, hanem az elektrolízis folyamata.
Mivel az anód elfogyott, így jött a bojlertest korrodálódása.

http://napkollektor.cser.eu/bojler-felulet-vedelem-anod/

KN

2

SzBálint
SzBálint picture
****

igen, víztől függően 3-5 évenként cserélni kell

Bálint

1

hjozsefgosfa
hjozsefgosfa picture

Szia! Boldog Új Évet!

Van BZT006 és BAN003 tömítés, de tudok adni fűtőbetétet, anódot is (a képen látható menetes végű alkatrész valaha anód volt). Gősfán van, de lehet, hogy járok ma Vasváron is.
0630/6533111

0

spgabor
spgabor picture

Szia!

Boldog Új Évet Neked is!
Körbenézek a városban, ha nincs nyitva semmi, akkor megvenném őket tőled. Vasvár és Gősfa is jó nekem, egyik sem nagy távolság. Az anóddal kapcsolatban viszont az a fura nekem, hogy mindenhol neten a normál méretű hengert látom, nekem meg ez a kicsi volt benne. Illetve az alaplap belső fele rozsdás is eléggé, valamint a tartály fent belülről foltokban. Így most nem tudom, hogy az a kis henger, ami a mellékelt fotómon is van, az tölti be az anód szerepét, csak a vizkőtől nem tudott funkcionálni, vagy anód nélkül működik-e. Ha anód nélkül volt eddig és rakok bele, az megszünteti-e a rozsdásodást. Mert akkor tennék bele, nehogy kilyukadjon idő előtt.

Üdv:
Gábor

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Az az anód egyszerűen elfogyott. Annak az a dolga. Új korában a tiéd is olyan nagy volt.

0

Sponsored links