You are here

TL-WA901ND Menű-be lépés hiba (Félig megoldva)

33 posts / 0 new
Last post
formasu
formasu picture
*

Üdv!

Van, egy régebben "CLIENT" üzemmódba beállított TL-WA 901ND Wireless Access Pointom. A beállításon kellene változtatnom. A megadott IP-vel, és név- jelszó párossal beléptem a Menü-be, egy-két mp-ig láttam a menüt, utána csak a fehér, tartalom nélküli ablakokat, tehát a tartalomból semmit. 

Gondoltam, hogy Resetelem, és utána majd vissza állítom. A Resetelés után bekapcsolva, látszólag beáll valamelyik üzemmódba, a Led-ek villognak, de a Menübe továbbta sem tudok belépni. Először egy pillanatra megjelent, majd ugyanúgy tartalom nélküli ablak..., majd ezután már kiírja, hogy nincs ilyen IP cím, pedig nem volt megváltoztatva, a gyárinak kellene lennie.

Szerk: Továbbra sem értem, hogyan működik ez? Reseteltem, ekkor alapállásba állt. A Win 10 hálózati tűzfal tiltotta le a hozzáférést. Engedélyezés után sikerült a rácsatlakozás a Menübe.

Köszi: formasu

Comments
Fecoka
Fecoka picture

Hello!

Ősöreg verziójú AP/CLIENT/REPEATER cuccok esetén idönként csak az internet explorerrel működik a menü.
PrinterSzerver-nél volt, hogy az explorer használaton túl kelett flash és java is.

Üdv.

Fecóka

u.i.: Ha sikeresen belejutsz, egy firmware update nem árthat...

0

formasu
formasu picture
*

Hali!
Csak access point-ban, és csak WiFi-n tudok belejutni ez a gondom. Így nem tudok frissíteni. 
Át tudom állítani Client módba, de akkor nem tudok belejutni, nem ismeri fel semmi. Valami IP hiány lehet... 

0

uniman
uniman picture
***

"IP hiány"...mert azt a PC-n, a windowsban is be kell állítani, nem elég az "automatikus" beállítások... 

Nem pont így, de ezeket kell "belőnni":
IP: 192.168.1.10
MASZK: 255.255.255.0
Átjáró: 192.168.1.1

DNS1: 192.168.1.1
DNS2:213.163.34.66
XP-ben még egyszerű volt...W10 passz!

De tudja még ez a cucc a "repeater" módot is...állítsd át arra, gyakorlatképpen.smiley

0

formasu
formasu picture
*

Biztosan van ezzel valami gond, mert egy másik ugyanilyen simán működik itt, ezen a helyen Client módban, és nem kellett semmit sem beállítani a Win-ben. Azt a másikat simán felismeri mindegyik sz. gép, és ezt meg csak WiFi-n ismeri fel. Ahhoz, hogy firmware-t frissítsek, kábellel kellene csatlakozom hozzá, mintha gyári állapotban lenne. Próbáltam Win 7/32 bittessel, és Win 10-el is. 
​​​

0

Janos.ro
Janos.ro picture

Szerintem pedig csak tul regi a softja es nem tudja kiszolgalni a modern bongeszoket (browser).
Probald meg ugyanazt Inetrnet explorer-el. (Meg a Windows 10-ben is ott van elrejtve).

0

formasu
formasu picture
*

Megpróbáltam: úgy tűnik, hogy a sz.gép beállításai megfelelőek. de az eszköz (192.168.1.254) nem válaszol. Ezt írja a hibakereső.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Próbáld meg a http://tplinkap.net-el, ha nem megy, akkor a címkéjén rajta kell legyen a MAC Address-e is. Lépj be a fő routeredbe, ott nézd meg a csatlakoztatott eszközöket és keresd azt, amelyiknek ez a MAC-je. Ott látni fogod, hogy milyen IP-n van valójában.
https://static.tp-link.com/1910012290_TL-WA901ND801ND_UG.pdf

0

uniman
uniman picture
***

Úgy látom ezen nincs is LAN kimenet...brrr.  Van ebből a típusból 5 féle!: V.1...V.5
Resetelgesd még... https://www.google.com/search?q=TP-LINK+TL-WA901ND&rlz=1C1CHBD_huHU912HU...
Nem kell öszzekapcsolni a modemmel, anélkül is be kell tudni lépni a menüjébe(leírása szerint!): http://tplinkap.net

0

formasu
formasu picture
*

A működését továbbra sem értem... 

Alap állapotban Access Point üzemmódban van. Ez azt is jelentheti, hogy nem kell bedugni sehová az UTP kábelt. /A leírás, és a rajz szerint ekkor nincs sehová dugva kábel./ Ha nem dugom be a Routerből ide az UTP kábelt, akkor nincs internet a WiFi-n. Ha bedugom, akkor van. ..

Szerk: A hozzáadott rajzok hibásak. Be kell dugni ebben az üzemmódban az UTP  kábelt a roterből...

A hozzáadott leírásban az IP címe is hibás, ott ez van írva: 198.168.1.1 van írva!

0

uniman
uniman picture
***

A hozádott leírást nem látjuk.... "UTP  kábelt a roterből" ...ezt nem értem mi lenne? Valaki emlegetett "főroutert" is.
Normál esetben van egy modem egyetlen LAN csatival (nekem ilyenem van)...nálad meg "DIGI üvegszálon".
"Access Point"...azaz elérési pont, köznyelven ez a wifi rúter. Ekkor igenis a modemmel össze kell dugni, csak így tudja elérhetővé tenni wifin a netet.
Üvegszál végére kötött kütyüdet nem ismerem, csak tudom, hogy több wifi routert egymás után felfűzögetni nem is olyan egyszerű...adódhatnak bizonyos problémák.
Továbbá még nem írtad le, hogy milyen módban használnád ezt a WA901-est...

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Digis üvegszálas a Netem. Van ott egy fogadó Router, ami Huawei. /Úgy emlékszem, hogy ez: 192.168 1.100 / Ez van a felső szinten. Innen megy egy UTP kábel a földszintre, ott megy egy TL-WR 1043ND Router. /Ez: 192.168.1.150/ Ez a két Router kb. besugározza az egész házat, és az udvart. A pincében van a műhelyem, és oda nem tudok egyszerűen levinni UTP kábelt a földszintről, de WiFi-n látom a földszinti Routert. Van olyan eset, hogy a pincében kell vezetékes Net is. Erre jó a TL-WA901ND, mert tudja venni a földszinti Rotert Client módban, és a LAN portján tud adni Netet, amikor szükséges egy gépnek. Remélem, hogy érthetően írtam le. 

Van egy TL-WA 901ND-m is, az hibátlanul működik a pincében, erre a feladatra Client módban. Annak az IP-je: 192.168.1.154. Ezt látja a Win10/64 Prof, bármikor be tudok lépni a menü-jébe is. Eddig nincs is gond, szépen működik.

Kaptam egy másik ugyanilyen, /a régebbi, szögletes dobozban van ez is/ TL-WA901ND-t, amit tartaléknak gondolok, és akkor állítanám üzembe, ha szükség van rá. Ennek az IP-je: 192.168.1.254. Ezt valamiért nem tudom ugyanúgy beállítani, mint a másikat. Ezt a Win 10/64 Defender Tűzfal /mint véletlenül megtudtam/ letiltotta.

Ezt miért tiltotta le, és a másik ugyanilyet  miért nem? Most engedélyeztem a tűzfalon, és már be tudok lépni a menüjébe, átállítom Client módra, újra indul. Utána lecsatlakozik a sz.gépről, és már nem tudom megint megnyitni a menüjét, de nem is működik Client módban. Valamiben különbözhet ez a másiktól, mert az bármelyik gépen működik Client módban. Most próbaként ennek is át fogom állítani az IP-jét a 100-as tartományba, hátha ez a gond...Letöltöttem hozzá /ver: 2.1/ firmware-t, megpróbálom frissíteni is, hátha...

0

uniman
uniman picture
***

Nekem tiszta... Ha beállítod client módba, ezután használd úgy,  azaz  a LAN portjáról kapod a netet... Ilyenkor már nem tudsz belépni a menüjébe.
 

0

formasu
formasu picture
*

Köszi az ötleteket. Most tartok ott, hogy feladom...

Access Point üzemben működik, még a titkosítás is. Belépni csak WiFi-n tudok, kábelen nem, pedig úgy is kellene. /Ezért nem is vállalom a firmware frissítést/ Át tudom állítani Client módra, csak használni nem tudom, mert nem ad internetet, és hibakeresésnél kiírja, hogy nincs IP címe, és nem is lehet rácsatlakozni. Valami gond lehetett már előzőleg is vele, úgy tűnik, hogy nem beállítási hiba volt.

Egy sima WiFi-s Routernek még lehet használni. Ennyi.

0

imrus101
imrus101 picture

Hali!
Lehet, hogy biztonsági okokból alapban wifiről nem lehet konfigurálni, dugd rá etherneten a gépet. Windowson a start menüben írd be, hogy cmd, ezzel indítasz egy parancssoros ablakot. Itt írd be, hogy ipconfig. A kimeneti listában keress egy olyan szakaszt, ami Ethernettel kezdődik és van benne egy Default Gateway nevű sor. Az abban lévő cím a router IP-címe. Oda próbálj csatlakozni. Ha nem tudod odavinni a gépet a routerhez, akkor vidd a routert a géphez. Nem kell, hogy a netre legyen kapcsolódva ahhoz, hogy átállítsd az üzemmódot.
imrus101

0

formasu
formasu picture
*

Hali!

Találtam: Ethernet adapter Ethernet, és itt a Default Gateway: nincs semmi ide írva, üres

Wireless LAN adapter Wi-Fi: itt: 192.168.100.1 van, de ezt sem találja, ill. talál itt egy Huawei készüléket  itt kiadja a név, és jelszó kérést.

Ez a DIGI Router, de ennek nem tudom a belépését, név, és a jelszó?

0

imrus101
imrus101 picture

Ahogy uniman írja, ezen nincs LAN kimenet, ezt elnéztem, bocs. Bár a V3 használatijában meg ezt írja: Connect to the Access Point with the Ethernet cable or via wireless. Bár mondjuk csak az ezt követő lépés az, hogy dugjuk be az access pointot a konnektorba...
Meg kéne nézni a hardware verziót és az alapján a megfelelő kezelésit letölteni:
https://www.tp-link.com/hu/support/download/tl-wa901nd/
Hátha van benne valami okosság.
imrus101

0

formasu
formasu picture
*

Van rajta LAN kimenet! Most erről kapja a Routertől a jelet, és adja ki WiFi-n. Ez most így működik is, de titkosítás nélkül, mivel Resetelve volt, és beállt gyáriba minden, csak belépni nem tudok!

Nekem arra kellene átállítanom /Cliens módra/ hogy vegye a jelet WiFi-n, és adja ki a sz.gépnek a LAN kábelen. Régen ezt be tudtam állítani.

Ehhez be kellene lépjek a Menü-jébe, amit nem tudok. Régen be lehetett lépni a 192.168.1.254-el, de most valamiért már nem lehet. 

Ez különben még szögletes, lehet, hogy V1-2-es, biztosan nem V5-ös.

0

uniman
uniman picture
***

Címkéjén rajta van a "V"erziószám...vagy nincs? V1 leírása, csak kérdés, hogy az alapos reset után mire áll át. Valószínűleg mezei wifi routerré, amit néha "AP"-nek is neveznek. Tehát, ha megjelenik a 2,4GHz-es SSID-je, akkor  rá kell csatlakozni...és hajrá! 
http://192.168.1.254/login.htm

0

uniman
uniman picture
***

Ha "kapja" a jelet akkor az "BEMENET"  (WAN) és nem kimenet... LAN kimenet-té akkor válik, ha ezzel veszed a WiFi jelet és "azt "betolod" a PC-be.

0

formasu
formasu picture
*

A LAN csati: Access Point állásban bemenet, Client állásban kimenet. Ez régen így is működött.

Szerk: Lehet, hogy nem így van... Most a Routerrel kábellel össze van kötve a LAN csati, és ad WiFi-t. Akkor nem tudom, hogy milyen állásba került...

Amikor Client állásban volt, akkor a WiFi-t vette, és a LAN csatin adott internetet a sz.gépnek.

0

uniman
uniman picture
***

Igen, de ez 4 féle képpen is használható..."Client Mode"-ban pedig össze van kötve a PC-vel és "veszi" a netet.

0

szoke
szoke picture

Szia.
Böngészőben a gyorsítótárat és a sütiket ürítsd ki, lehet csak annyi a baj.
Ha tényleg a routerrel van a gond, akkor is valószínűleg menthető. 
esetleg még a tápját cseréld ki kezdetben.

Üdv: Szőke

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Három gépen is próbáltam belépni. Mostanra már az első próbálkozásra is azt írja a böngésző, hogy nincs ilyen cím...

Tápot is cseréltem. Próbáltam másik böngészővel is...

Ha nem tudok belépni a 192.168.1.254-el /Már a belépési ablakig sem jutok el!/ Van mód arra, hogy frissíteni lehessen a szoftverét így is?

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Erre mit lép?

www.tplinkwifi.net

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Most a Digi Routerről vezetéken kapja a jelet, és  WiFi-n látom, fel is tudok csatlakozni rá  Access Point-ként, van internet. Tehát a Reset hatására beállt gyári beállításba, azaz access Point-ba. De... A menübe nem tudok belépni! Kiírja, hogy a webhely nem érhető el........ A 192.168.1.254 túl hosszú ideje nem válaszol, de az internet megy most róla WiFi-n. Az IPv4-es DNS kiszolgálk: 192.168.100.1

azért kellene belépnem, hogy Client módban tudjam használni.

Automatikus DHCP-n van az IP beállítások.

 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi! 

Ahhoz, hogy konfiguráld nem kell net, csak azt hogy legyen Ip címe.....
Simán LAN-on vagy WLAN-on keresztülcsatlakozz hozzá....

0

formasu
formasu picture
*

WiFi-n rajta keresztül van internet, csak nem tudok belépni a  menübe...

Lan kábelen sem tudok belépni, nem elérhető

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Helló

Miért nem azt írod be 192.168.1.1

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Ennek az eredeti IP címe /Az alján is ez szerepel.../ amivel eddig be is tudtam lépni: 192.168.1.154

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Helló
Nem.
Ennek az alapértelmezett ip címe az amit írtam.Nem értem miért nem próbálod meg azzal
Egyébként ha lan kábelen van interneted akkor meg tudod nézni az ip címet.
Ahogy imrus írta
Futattás >CMD>ipconfig /all és itt látod mi az alapértelmezett átjáró

0

formasu
formasu picture
*

Ez Access Point! Ennek más az IP címe! /Megpróbáltam az 1.1-el is, de azzal sem OK. Régen még be tudtam lépni az ... 1.254-el, csak valamiért most már nem.../

0

uniman
uniman picture
***

Leírását elolvastad?: "The default IP Address: 192.168.0.254"
Reset után ez lesz az "adress"....de még a V.1...5 kérdésemre nem jött válasz!

0

Sponsored links