You are here

Came BX-324 Kapunyitó motor hiba

Sziasztok!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy pár napja az autóbeálló kapu motorja nem működik. Azt csinálja, hogy nyit 3-4 másodpercig, majd csuk ugyan ennyi ideig és utána ezt ismétli 2-3x mire leáll.
Van esetleg valakinek tippje hogy mire utalhat? A kapu nem akad, és nem a fotocella ment tönkre. 

Köszi: Olivér

Comments
doveb
doveb picture

Sziasztok!
Köszi a válaszokat, megpróbálok a héten ránézni ezekre.
Az a fura hogy a gomb megynomására elkezd nyitni egy olyan 40cm-et majd 20-30at visszacsuk, majd még 2x ezt a folyamatot és utána megáll. És ha újra megnyomom a gombot (amikor már nyitott állapotban van a kapu) akkor meg kb 40et csuk és 20-30at nyit. Szóval úgymond működik csak mégse. Megnézem akkor ezeket, jelentkezek ha kiderült valami.

Olivér

0

uniman
uniman picture
***

Szóval....tolókapumotor, 24V-os.

0

gyimi1
gyimi1 picture

Szia. Szerintem tápellátás hiba lehet. Táphiba miatt leesik a feszültség, vagy a megnövekedett súrlódás miatt megnő az áram és tilt a nyomaték határoló.
Üdv.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , igen nálam is nyomaték határoló csinált hasonló hibát , ha olyanja volt , kinyitott egy kicsit aztán vissza csukot , de ezt nem 1 gomb nyomásra 3X-4X egymás után , ki tudja lehet hogy ez olyan vezérlő . Engem nagyon idegesített , de nem volt időm foglalkozni vele azt  ideglenesen átkötöttem a szabályozó triakot , és így maradt már két éve , csak egy kicsit nagyobbat csapódik becsukáskor mert nem lassít , ha majd egyszer ha lesz sok időm .....

0

names
names picture

Végállás kapcsolókat ellenőrizd!
 

0