You are here

SIEMENS INNO_WAWE mikróhoz tányérforgató csillagot keresek

20 posts / 0 new
Last post
nayan
nayan picture

Sziasztok! A mikróban már második alkalommal ég el a tányérforgató csillag, most az üveg tányér is szétrobbant. A csillag jó volt, másik készülékből került bele, de itt elolvadt, aminek az okát nem tudom. Keresek egy olyan tányérforgató csillagot, aminek az alsó hossza 22 mm és az átmérő pedig 10,8 mm. Mindenhol csak rövidebb szárút találtam, ami sajnos nem ér le a mélyre beépített motor tengelyéhez. A vastagság is fontos, de azon lehet változtatni könnyebben. Hátha van valakinek ilyen, amit el tud adni.

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

0

huszezres
huszezres picture

Üdv!
Van pár darabom, sőt motorjaim is!
Ha kell szólj, postáért tied!

File csatolás: 

0

nayan
nayan picture

Szia! Érdekelne a tányérforgató csillag, de kérlek mérd már meg a szárát, nekem a 22 mm hosszúság kellene. Vettem már több darabot ezekből, mert a méret sehol sincs közölve, de egy sem lett jó.

0

huszezres
huszezres picture

Szia! 
Na mégegyszer utoljára: lásd képet!

0

huszezres
huszezres picture

Szia! Mivel ez nem égett, ezért fejjel a hossz:29mm, fej nélkül a hengeres szár:23mm, tengely méret:7mm, lelapolva:6mm!

0

nayan
nayan picture

Én az alsó szárát mértem csak 22 mm hosszúnak, motor tengelyhez csatlakozó belső része lecsapott 7 mm-es és az külső átmérő 10,8 mm, d ez igazítható. Érdekelne, ha ezeknek a paramétereknek ez megfelelne.

0

huszezres
huszezres picture

Mert én mit írtam???? Hidd már el, hogy ugyanaz!

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Ha nem találsz, vedd meg a rövidebb szárút, és told meg a szárát, amennyivel kell. Ha nem tudod megtoldani, egy esztergályos pillanatok alatt megcsinálja a toldást...

0

nayan
nayan picture

Szia! Ezt sajnos nem lehet toldani, egyszerűen nincs mivel és hol. A tengely lecsapott oldalú 7 mm-es, azt akkor bele kellene marni valamibe, amit a mikro sugárzása nem olvaszt el. Ki vállalná el ennek a legyártását és az mennyibe kerülne?

0

S_D
S_D picture

Simán toldható. 
Légy kreatív! 

0

S_D
S_D picture

Nem forrósodik a forgató motor? 

0

nayan
nayan picture

Szia! A motor nem melegszik, akkor a tányérforgató tengely része olvadna meg. Itt a csillag felső része égett szét.

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Ha egyszer hazajutok megnézem milyen méretűm van, de ha már sokadszor megy tönkre én a helyedben elgondolkoznék a mikró működésének a helyességén!

András

0

nayan
nayan picture

Szia! Kérlek nézd már meg, hátha van bontásban 22 mm hosszú szárú csillagod.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Segíts már. Hogy tud ilyet a mikró? Mármint fizikailag...

Azt el tudom képzelni, hogy sérült a zománc a lyuk körül. Ívet húz. Megolvad. Azt is, bogy ez fém tányéros, sérült zománccal.. de ha ezek nem állnak fent.. akkor mi lehet rossz? 

Komolyan érdekel ;)

0

nayan
nayan picture

Szia! Ezt én sem tudom elképzelni. A fém tányér nem melegszik fel soha, mert az visszaveri a mikrohullámot. Ebben üvegtányér van és rozsdamentes acél az egész belső. A tányérforgató csillag alatt viszont az acél is elszíneződött azon a részen, ahol ráolvadt a csillag. Az  üveg tányér állítólag szétrobbant. Először arra gondoltam, hogy zsír folyt be a csillag alá és az kezdett elégni, de alatta teljesen tiszta volt minden. Esetleg elindíthatták több percre valami nem vizes dologgal, vagy pattogtatni való kukoricával és a túlterhelés miatt felmelegedett ez a része nagyon. A mikro működik, a biztiket sem verte ki, így a túlterhelés sem bizonyított.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Szerencsétlen pozícióban van a magnetron. Pont a tengelyvégre sugároz. 

0

S_D
S_D picture

Forgató motor tud olvadozni... Sokáig. Tapasztalat.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Igen. Nekem is volt ilyen, de ott a szára olvad gombócba, néha a lyukon se fér ki. Itt meg a felső fele.

Volt nálam egy pana mikro, ami nem forgö tányéros volt, hanem egy antenna forgott fent, szórta az rf púdert a sütőtérben. Ott érthető lenne, ha megáll, minden egy helyre fókuszálva okozhat gondot. De ez forgótányéros, hisz pont az a baja ;)

0

Sponsored links