You are here

Új mosogatógépet -de milyet?

17 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok. Kaptunk szülői hozzájárulást új mosogatógép vételéhez. És szeretném a szakik véleményét kikérni. Na nem úgy hogy milyen márkát/modellt, hanem úgy, hogy a nyugati piacra készült Privileg / Bosch / Siemens -et, vagy a keleti piacra készült Bosch / Siemens / Whirlpool / Samsung -o t. Merthogy nem ugyanaz a minőség. Ebből a szemszögből lenne segítségemre ha megosztanátok a tapasztalatokat. Előre is köszönöm.

Comments
Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Nemrég vásároltunk mosogatógépet. Sokat nézegettem, de végül a Bosch SMI2HVS20E típusnál maradtunk (van teljesen beépíthető változat is). A Mediamarktban vettük, az eladó majdnem lebeszélt, merthogy félig műanyag a belseje, 2-3 év múlva tönkremegy a tömítés, nincs garancia a vízzel kapcsolatos részeire, stb. Ennek ellenére megvettük.

Otthon derült ki, hogy az eladó állításával ellentétben 10év jótállás van a készülékre, továbbá élettartamra szóló vízkár biztosítás is van, ami megtéríti az okozott kárt is, ha az aquastop hibájából eláztatná a lakást.
A készülék egyébként szuper, jól mosogat. Nagyon jó a 3. felső evőeszköz fiók, értesítést küld a telefonodra, ha végzett, vagy ha valami problémája van pl. só utántöltés szükséges.
 

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , ezt a modellt már forgalmazzák pár éve , de lehet  hogy van frissíttet változata is . Már volt ilyen javításon ( E19) és kíváncsi vagyok a 10év garanciára , mire vonatkozik , mert lesz ott valami apró betűs írás is .

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Azt honnan fogod tudni, hogy keleti vagy nyugati piacra gyártották? Hacsak nem mész ki Bécsbe, és ott veszed meg. Van valami titkos jelzés a gépen, ami elárulja?

A többiekhez intézném a kérdést, hogy létezik-e 80,0 cm magasságú mosogatógép? Lábakkal együtt. Valahol olvastam, hogy ha a beépíthető mosogatógép tetejét leszerem, akkor nyerhetek 5 cm-t. Van valakinek ilyen tapasztalata?

Üdv, lcsaszar

0

rainbow555
rainbow555 picture

Szia!

Szüleimnek tavaly ilyet vettem, amit beépítettem pult alá: https://www.markabolt.hu/aeg/aeg_mosogatogep/15_teritekes_60_cm_szeles_m...
ennek le lehet venni a tetejét, úgy kb 80cm magas lehet (nem mértem, mert tetővel együtt lett beépítve).
Kb 10 éve magamnak ilyet, ezen 818-898mm között állítható a magasság, de erről nincs mit levenni.

Üdv.

0

Onionshed
Onionshed picture

Üdv. 82-est már vettem. Ez volt az

0

Julian
Julian picture

Szia!

Nem létezik.
Én is kerestem sokat, de nem találtam.
Van, amelyiknek le lehet szedni a tetejét, de ennyit nem nyersz vele. Általában 86 cm-nél kezdődnek.
A konyhapultot kell megemelni, ha van rá mód és senkinek nem okoz kényelmetlenséget.
Nekünk speciel túl alacsony volt, így az új konyhába magasabbra került és gond nélkül befért alá a gép. A régi konyhában meg a pult mellett kapott helyet.
Alternatív megoldás lehet az asztali mosogatógép, de az igazán csak 1 személynek jó.
Egy beépíthető lehet, hogy beférne. Eleve nincs teteje és elvileg lába se. De valami deszkára azért célszerű rátenni. Azokat annyira nem néztem, mert szabadonállót kerestem.

Az, hogy melyik piacra szánják a terméket, elárulja a gyártási szám. Feltéve, ha valaki tudja, hogy melyik hova megy.
A lényeg, hogy a (nyugaton) Németországban vett készüléket nem fogod megtalálni egy Magyarországra szánt honlapon/piacon(hivatalosan).
Erre jó példa a parkside cuccok. Ugyanaz a termék Magyarországon és Németországban is, de más szám alatt fut. A magyar oldal nem dobja ki a német számú használatit és fordítva is igaz.
TV-k esetén sokkal nagyobb a káosz. Ott azért a szoftver sem mindegy.

Nem hiszem, hogy ennyire elkülönülten gyártanának piacra minőség terén. Hacsak nincs a régiónak külön gyára régiónként. Akkor már el tudom képzelni, hogy más az anyagbeszerzés és az összeszerelési minőség.
De, ha mindet ugyan ott állítják elő, akkor a minőség is ugyanaz lesz. Funkciókban viszont lehet eltérés. Adott országhoz igazítják esetleg.

Nekünk egy Miele van pár éve. Drága volt. Jól mos.
Szüleim egy Whirepool-t vettek. Feleannyiba került és még az ajtót is kinyitja magától mikor végzett, meg zenél. A mienk ilyet nem tud. Pedig az automata ajtókinyitás nagyon hasznos lenne.
A Whirepool Magyarországon lett véve, a Miele Németországban.

0

pika75
pika75 picture

Szia. Ecceru : ha az itt forgalmazott modellre keresek rá a gugli-n, csak román nyelvű találatokat fog kidobni, és fordítva - ha a Privileg modelljét keresem, kizárólag német és osztrák oldalakat talál. Meg aztán van egy néhány német és osztrák márka amiket csak belföldi piacra szánták - ilyen a Privileg is. A Bosch-nak (ha jól emlékszem) van az IQ100, 300, 500 szériája ami megvan keleten is, nyugaton is, de ezeken belül egy-egy modellt nem forgalmaznak itt is - ott is. Üdv.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Igen. Szokás levenni . Igy befér a pult alá .

0

janyka30
janyka30 picture

Szia. Csak is Gorenje mosogatóbol. 

1

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Bosch

1

pika75
pika75 picture

Szia. Keleti vagy nyugati?

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Ne webáruházból . Személyes átvétellel. Ha nyugatit akarsz ahhoz utazni kell . A garancia is ehhez "nyugati" ' . Csak a vásárlás helyén érvényes .

0

pika75
pika75 picture

Szia. Talaltam Temesvaron egy ceget amelyik Nemetorszagbol hozza be a gepeket. Showroomban voltak kiallitva, ezert nincs meg az eredeti csomagolas, es nem utolso sorban olcsobbak. Es 2 (ketto) ev gari van ra. Itt.   https://techmax.ro/product-category/masini-de-spalat-vase/?filters=brand...  errol lenne szo. Szet lehet nezni az oldalon.  1500 ron = 100.000HUF

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Azért ezzel óvatosan...
2 év. Igen, ott, ahonnan hozták. Ahol veszed, ott meg örülsz, ha nem vágnak ki, mint macskát...
Nálunk is van egy ilyen bolt. Amikor elkezdtem feszegetni a német matricás gépet (3 év garancia), rögtön kiderült, hogy egy év, és hozzájuk kell visszavinni. No akkor tessék gondolkodni. Helybeni márka szerviz nincs, a boltba viszed vissza. Szerinted?

Én Bosch és Beko között vaccilláltam. Auchanos eladó nagyon korrekt volt. Megkérdezte: Ugye a Beko-t akarja választani? :-)
Hát azt választottam, mert hallgatok a jó szóra.
Azóta is nagyon-nagy örömmel és megelégedéssel használjuk.
Kiváló gép.

Gábor
 

0

thomas123
thomas123 picture

Üdv!

Nekünk is Beko van! Tökéletes, szépen mosogat.

Tomi

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Sziasztok

Én Beko szárítót és mosógépet vettem, bevallom kizárólag az 5 év garancia miatt.
Úgyis mind egykutya.
Két év garit adnak a neves nagy márkák, aztán 2 év 1 hónap múlva megy az E-hulladékba.
Sajnos mind egy kaptafa, kivéve talán a Mielle, de hát az meg a csillagos ég !
Szóval ha én most mosogatógépet vennék, az is Beko lenne.

Üdv. István.

0

Sponsored links