You are here

Siemens Topline mosogatogep kezelopanelen minden led eg.

11 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok. Ma este huseges Siemens mosogatogepunk megunta a munkat. A kezelopanelen minden led eg, a visszaszamlalo kijelzojen levo 8-as karakterek minden szegmense is. A mosogatoter aljaban 2 ujjnyi viz van. Nem valtozik semmi, ha egy idore kihuzom a konnektorbol. Mi lehet a baja? Beazonositasra: Typ S9ETIS     SE59590/07    FD7710

Comments
varga jano
varga jano picture
*****

Szia Pika !
Bontott panelt keresnék a helyedben.az elektrotanya "Alkatrészt keresek"'topikjában. .

0

pika75
pika75 picture

Sziasztok ujbol. Fejlemenyek vannak az ugyben, sajnos nem epp megnyugtatok. Tehat kicsereltem a felrobbant triakot, az elegett ellenallast, es sikerult kissebb mennyisegu digitalis tranzisztort is rendelni, a hibasat kicsereltem. Jelenleg azt csinalja, hogy: bekapcs, kivalasztok egy programot, es....... semmi. Az kijelzett ido normalis utemben csokken, de se vizet nem vesz, se a gep aljaban levot nem uriti ki. Semmit. Mikor lejart a program, egy masik programon kezdi elolrol. Eddig birtam cernaval, nem lattam ertelmet tovabbra is a konektorban hagyni. Meg annyit, hogy mielott a panelt a helyere tettem volna, lemertem azt az omniozus csatlakozot, de a muszer nem mutatott semmit. Mivel egy 1A-s triakon keresztul van vezerelve, - barmi is legyen az, nem lehet nagy teljesitmenyu. Peldaul az urito pompa, magnesszelep. Ami nagyon nem tetszik, az az, hogy semmit sem csinal, es hibakodot sem ad, es a program vegeztevel kezdi elolrol. A tapasztaltaknak ezekbol osszeall valami kep?

0

S_D
S_D picture

Asszem van egy ilyene. Sajnos agyhalott. 
Majd ide fotózom. 

0

Istvan78
Istvan78 picture

Szia! Sanszos hogy a vezérlő zárlatos lett vagy valamely periféria....
Üdv Istvan78!

0

pika75
pika75 picture

Szia. Valahogy rájöttem a leszedes nyitjara. A panelon egy kis tranzistor eldurrant, valszeg drót lett, mert a sorosan kötött ellenállás szénné égett. Próbáltam minél jobb képeket lőni, remélem minden látszik ami kell. És most muszáj alapon felteszem a találós kérdést: milyen tranyo ill. milyen értékű ellenállás kell oda. Esetleg ha valaki értelmezni tudná a panel szélén látható ZUG2 milyen perifériát jelent.

0

primeoneplay
primeoneplay picture

Van.
 

File csatolás: 

0

pika75
pika75 picture

Lassan halad a dolog, az eldurrant tranyo valójában egy Z0103 triak. Még 4 drb ilyen van a panelon, az ellenállások is egyformák, tehát ez is megvan. Az elégett ellenállás egy 3 lábú izére megy, 2 közülük átvezet. Remélem a proci megúszta.

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
az a 100nf x2 is likas nem?

0

pika75
pika75 picture

Tudja valaki?

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , jobb híján le kellene követni mi a hibás  periféria a ZUG2 csatlakozón .   Mágnes szelep , szivattyú , öblítő vagy tabletta adagoló .

0

Sponsored links