You are here

AEGT8DEE48S Hőszivattyús szárítógép nem fűt

8 posts / 0 new
Last post
Bazsyk
Bazsyk picture

Sziasztok Mesterek!

A fenti szárítógéppel lenne olyan problémám, hogy nem megy a fűtés, tesztprogramban a kompresszort elindítja, a hőmérséklet azonban csak 2-3 fokkal emelkedik, majd a kompresszor leáll. Hibaüzenet nincs a tárolóban. Az indítókondenzátor jó, perifériákban nem találtam hibát. A rendszer bontatlan.

Köszönöm! Balázs

Comments
ityvity
ityvity picture
*

Szia , Csak a tesztben indul a komp ? Minden esetre kalorikus működést le kellene ellenőrizni , ezt pedig csak működő komp mellet lehet , de ha nem tudsz nyomó oldalon mérni , akkor nem egyszerű és egyértelműen megállapítani . Viszont , eddig ami kalorikus , vagy nem jó szárítás hibával volt nálam , mindnél ment a komp. és előbb azt kellene kideríteni , az miért nem indul , vagy indulna , csak tilt .

0

Bazsyk
Bazsyk picture

Szia!

A kompresszor elindul, és megy is egy ideig ruhával is. A kompresszort direktre kötve a kondenzátor ( nem az indító :) ) csak kb 30-fokra melegszik, éppen hogy langyos, az elpárologtató csövei hidegek, fagyosak. Kb 5-7 percig járattam, a kompresszor hűtése nélkül nem mertem tovább. Keresnem kell egy szakembert a hűtőkörhöz, sem lefejtőm, sem gázom sincs hozzá. A gondolat az , hogy nyomáspróbát kellene csináltatni, megnézetni hol szökött el a gáz, majd megjavítani, és újra feltölteni, de ehhez eddig nem találtam szakit. 

Köszönöm! Balázs

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Ha nincs bent nedves ruha, nem is fog szárítani...

0

Bazsyk
Bazsyk picture

Szia! Volt benne! Azt elfelejtettem írni. Szétszedem és kitakarítom, bár nem full dzsuva sztem. A teszt alatt ruha nélkül is fűtenie kellene, nem jól gondolom? 

Köszi!

0

primeoneplay
primeoneplay picture

Helló!
Ez nem fűt! Ez hőszivattyús. (Tudod az mit jelent?)
Mennyire értesz hozzá? Ha jól értelmezlek ez sima 220 voltos 1 fázisú kompresszor...
Indítsd be simán és ellenőrizd, hogy megy-e a kalorikus kör! (Azt tudod, hogy mi?)

Ha minden zárójeles kérdésemre igen a válaszod, akkor miért nem csináltad eddig?
Vagy fogalmad sincs miről kérdezlek?
Ha ez legutolsó kérdésem az igaz, keres szakembert vagy tanulj!

3

ityvity
ityvity picture
*

HI ! "Ez nem fűt! Ez hőszivattyús". (Tudod az mit jelent?)  Mivel féltet kérdésre kérdéssel válaszoltál , kérdem én tudnál ettől építőbb jellegű tanáccsal szolgálni , esetleg a tapasztalatodat e téren megosztanád a nagy közönséggel , hogy kell ellenőrizni kalorikusan működését egy hőszivattyús szárító gépnet , netán ahogy magad is írod , netán a zárójeles kérdéseidet válasszal is illetned , talán sokan tanulnánk is valamit .

7

BlackForce
BlackForce picture

Egyet értek veled ityvity.
Semmi közöm a dolghoz,de sokkal épitőbb jellegű lenne a téma ha primeoneplay (fórum társ) tapasztalatot osztasz meg a fórum társakkal,mintsem magasról pufogtatni a jó nagy semmit

 

4