You are here

A futár....cég

23 posts / 0 new
Last post
stevepapa
stevepapa picture

Üdv mindenkinek !

Mennyire életszerű, hogy a szállító cég visszakéri a csomagomat leselejtezésre, ami náluk sérült meg ?  A  pár hete egy elektronikai terméket szállítottak el tőlem, másnap reggel mailban sajnálattal értesítettek, hogy a csomagom , egy ismeretlen csomag által megsérült. Elázott, a csomagolása tönkrement, a kárszakértőjük megállapította, hogy maga termék nem sérült. Ezért újracsomagolva cuccot visszaküldték.   A készülék nem működött, eleve kár ért, hogy nemért oda időben, illetve sehogy sem. Többszöri levélváltás után a szakértőhöz került az ügy a papírok kitöltése után , most egy hét múlva jött a levél, küldik a futárt csomagoljam be mert nekik kell leselejtezniük a terméket. Ez nóóóórmális ?   Köszönöm a figyelmet!

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nyugodtan írd ki a nevüket

Bálint

0

bélás
bélás picture

Normális!

0

otto54M
otto54M picture

Szia! Szerintem nem hiszik el,hogy nem működik.Az értéktől függően lehet,hogy szakértővel bevizsgáltatják.Így próbálják elkerülni a visszaélést.Ha nagyvonalúak lennének,akkor fizetnének és levonnák a tanulságot,hogy máskor gondosabban szállítsanak.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia, és most két héttel kb , hogy nálam van nem volt időm elbaszni? 20 ezer forintról beszélünk, eláztattak egy lcd tv-t, mi olyan hihetetlen ebben, hogy tönkrement, főleg ha be is dugták mikor kivették a dobozból ?

2

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Gondolom, ha leselejtezik, akkor adnak neked helyette egy újat! Vagy nem?
 

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!
Gőzömsenincs, az egész logikátlannak tűnik... mi az, hogy egy "másik ismeretlen csomagtól elázott. Az ismeretlen közben megszáradt, megszökött, mert ezek szerint ha abból kifolyt valami akkor az is megsérült. Valószínű, hogy jobban mint az enyém, azt nem látták, ha igen akkor nem ismeretlen, ha nem látták akkor miért gondolják, hogy egy másik csomag okozta a sérülést. Meg egyébként is kibontották a csomagomat, belegyezésem nélkül, képeket küldtek róla. Azt állapították meg akkor, csak doboz sérült a tartalom nem, akkor miért nem a címre küldték, egyébként a doboznak nincs baja . 3. nap reggel visszajött, csont szárazon egy hullám papír doboz, tehát vagy nagyon fűtöttek a csomagtérben, vagy egész éjjel szárogatták, vagy egész másért bontották ki ?   Se kirepedve, felszakadva, összenyomódva nincs a doboz most sem.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Olvasgatom a topikot, és mivel nem engem ért kár, így nyugodtabb aggyal tudom átgondolni. Neked lényegtelen, kinek a csomagja áztatta el a tiedet, ők viszont mivel náluk történt a kár kibontották, hátha megelőznek vele egy nagyobb kárt. Mivel a készüléken nem állt a fojadék, esetleg itt ott, betették egy száraz dobozba, és visszaadták neked, mert rosszabbul jársz, ha ez kipostázzák, és a vevődnél derül ki, hogy nem működik (bár nem egyértelmű, hogy ugyanabba csomagolták, amibe feladtad, vagy egy másik dobozba?). A feladás díját illett volna kapásból visszaadni. Hogy ők kipróbálták-e, azt nem tudni. Mivel jelezted nekik, hogy tönkrement a cucc, gondolom megnézetik, hogy valóban a belekerült folyadéktól ment-e tönkre, és megtérítik a károd remélhetőleg. Azt meg gondolom nem várod el, hogy fizessék ki a Tv-t, de maradjon is nálad. Remélem, jól végződik a történet. 

 

1

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Értem az érvelésedet, de több ponton nem stimmel. egyszer , abban a dobozban küldték vissza amiben elvitték, a másik nem mondtam, hogy fizessék ki az egész tv-t .Ha az autódban kárt tesznek mondjuk , akkor azt mondja a biztosító embere vidd be az autót selejtezni és kifizetik a kárt amit okoztak benne. Mert nehogymá megint üzletelj vele? Vagy hogy is van ez, megegyezünk a kár mértékében és annyi. Ők elismerték a károkozást, elfogadták a kárigényemet, tudomásul vették a követelésemet. Mi kedves lófasz közük van a maradékhoz ? Ez nem egészen logikus számomra.....Ha leég a tyúkólam a biztosítóé lesz a házam, ó uramfia mi jöhet még:?

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Gondolom ha bekérik az egész tévét, akkor az egészet megtérítik. Vagy azt mondták, náluk marad a Tv, de csak a TCON-t fizetik ki, mert az met tönkre benne? 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Melyik ez a cég? Csak hogy más el tudja kerülni. Manapság már annyi van (DHL, GLS, DPD, Posta, és kisebbek).

0

stevepapa
stevepapa picture

A  GLS   nevű csapat.

0

cssztivi
cssztivi picture

Üdv.
Én is párszor összevesztem már velük Olyan helyen lakok, hogy nehéz megtalálni, mert nincsenek utcanevek, ami nem az én hibám. Nem akarták kihozni a csomagot, és én futkssak utánuk. Na én keményen nekikmentem, mert a házhozszállítás volt kifizetve. Sóltam több cégnek is, hogy a GLS nem hozza ki a csomagot. Nem tudom mi történt, de azóta nem telefonálgatnak, hogy ide, meg oda menjek érte.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!  Ismerős, hússzor elmondasz nekik valamit rögtön megértik. Idejön nem tudja leolvasni a kártyát mert rossz a töltője, pofátlanul azt írja a csomagra nem vette át, nem otthon, sikertelen stb.

0

bélás
bélás picture

Az nem futár az csomag cég. De becsomagoltad elvitték és úgy maradtál hoppon, vagy most mit szeretnél itt elérni?
Azért akarják ők selejtezni, nehogy eladd még egyszer, aztán majd kapsz valamit ha ha el nem ugrasz.
Kíváncsi vagyok a végére, emberek vagyunk néha hibázunk. smiley

0

stevepapa
stevepapa picture

bélásom, a neved fémjelzi tudásod,intelligenciád, igaz ezt már évekkel ezelőtt bizonyítottad. Tudom, hogy ki ki kicsoda posztomban. Ha címet is elolvastad volna, nem kellene mérhetetlen tudásod rám pazarolnod . De azért köszönöm, írjál még légy szíves, eddigi hozzászólásaid felülmúlhatatlan értéket képviselnek a jövő nemzedéknek is.Még annyit mert látom az annyi,az eszed hogy csípi szemed, attól, hogy tönkretették még az enyém. Ez nem a  biztosító bélásom.....

2

bélás
bélás picture

A funda menta, de mit akarsz elkerülni? Még az ügy félidőnél tart, még lehet győzelem a vége. smiley

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Pl. azt akarom elkerülni, hogy ha én küldök/fogadok valamit, akkor ne legyen belőle "ügy" ahogy te fogalmaztál. Ezek alapján kerülöm azt a céget, ennyi. Ha csak telefonálgatni kell, vagy levelezni, akkor már felejtős a cég, nekik szállítás a dolguk és nem a kapcsolattartás.
Én mondjuk eleve nem vettem volna vissza a küldött árut. Hiszen...
1. kifizettem a szállítási költséget, tehát ne hozzám hozzák, hanem a címzetthez vigyék (vettem tőlük egy szolgáltatást, amire ők vállalkoztak... a kérdező nem írta, hogy visszaadták volna pl. legalább ezt a díjat, azaz fizetett és a cég nem teljesítette a vállalását, ezért kötbért is köteles lenne fizetni a szállító cég)
2. ha ők okoztak vele bármit is (hiszen a felvevő (elszállító) kolléga nem jelezte átvételkor, hogy sérült a csomag), akkor az ő biztosításuk ketyeg és a megadott áru-értéket kell nekik kifizetniük és nem visszavinni a terméket.

Szóval feladás előtt érdemes elolvasni és nem csak kipipálni az ÁSZF azon részét, hogy mit is fogad el az ember. Szerintem nem volt benne a visszaszállítás, max a kártérítés.

Dolgoztam én is szállítmányozó cégnél (Schenker), raklapos és kényes (ADR, törékeny, nagy méretű) szállítmányokkal.
Ha reggel sérült volt a raktárban, előbb fotóztam és csak azután raktam az autóba, majd a CÍMZETTNÉL jeleztem, hogy sérült a csomagolás, átveszi-e vagy visszaküldi. Ha visszaküldi, akkor "átvétel megtagadva - sérült áru" jelzéssel ment vissza a raktárba. Ha átveszi, akkor ha ott előttem kibontja és a beltartalom ép, az ügy lezárva. Ám ha a beltartalom sérült, akkor fotót készítek róla, ami a központba bekerül és ha biztosítva volt a csomag, a központon keresztül intézheti a kártérítést.
Tehát ebből annyi a lényeg, hogy NEM hagyja a sofőr a raktárban, hanem sérülten is kiviszi a csomagot és majd a címzett eldönti, hogy átvenné-e így is vagy sem.
Ez a korrekt eljárás és nem az, hogy már a központból ki se küldik a címre.
Viszont ha az "átvétel megtagadva" lehetőséggel él a címzett, akkor visszamegy a központba és utána a feladóhoz. (De itt már van egy aláírt jegyzőkönyv, miszerint a csomag elért a célhoz, de a címzett nem vette át!!!) Nem csomagoljuk át, nem bontunk dobozt.
Raklapot olykor bontottunk, mert a kiszállító autóhoz képest magasabbra rakták a raklapot, de azt is csak átlátszó fóliával csomagolt raklap esetében. (A fekete fóliás mondhatni titkos, így azt csak a címzett külön kérésére bontottuk meg, hogy még aznap megkaphassa és ne kelljen egy magasabb autót megvárnia.)

Szóval vannak szabályok minden cégnél. A Schenker annyiból jobb, hogy ha nem is veszik át, a kiszállító akkor is megkapja a szállítási díjat, míg a DPD, DHL, stb. csak leszállított csomagok alapján fizeti a sofőrt.
De alap esetben minden szállító cégnél így kéne működnie, ahogy fent részleteztem.

0

Julian
Julian picture

Már, ha van választási lehetőséged.
De gyakran nincs és az adott árut csak egy eladónál kapod meg, aki azzal szállíttat, akivel. A választási lehetőséged kimerül annyiban, hogy megveszed vagy nem veszed.
Az sem ritka eset, mikor szállításnak mondjuk a DHL van írva, aztán mégis a DPD hozza. Vagy nem hozza, mert akkora csomagot már nem vállalnak.
Volt már olyan esetem is, hogy választhattam az ingyenes Hermes szállítás vagy a fizetős másik között.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Mi is vittünk más futárcég cuccaiból, de az csak a DHL volt és a csomagok 2-5%-a lehetett mindössze csak az ő csomagjuk.
Persze volt is anygázás, mert mi nem hívtunk fel senkit érkezés előtt (nem volt céges telónk), meg főként cégekhez szállítottunk, csak ritkán magánemberekhez.
Szóval szállítócégek gondolom szerződés alapján besegítenek egymásnak... de nem azonos a szolgáltatása mindnek (lásd telefonálás érkezés előtt).

0

Julian
Julian picture

De itt szerintem nem ez történik, mert eleve olyan nyomkövetési számot kapok, ami nem a megjelölt futárcéghez szól. Vagyis a feladó nem ott adta fel, ahol kellett volna. Hogy az eladónak milyen szerződése van a céggel, azt nem tudom.
Ha valami Spedition-nal jön, akkor általában azért felhívnak. Az ilyenre úgyis szoktam kérni lakásba szállítási opciót is. Jellemzően csak nagyon nagy áruknál van ez így. Illetve ma már egy 138x68 cm nagyságú képkeret is nagyon nagynak számít, mert DPD biztos nem hozza ki. Most találtam egy eladót, aki tud ilyet postázni, a telefonszámom kell a Spedition-nak, hogy szállítás előtt felhívjanak.
Általában a nagyobb dolgokat vagy DPD hozza vagy Hermes. És nem telefonálnak. Sőt, nem is csöngetnek.
Esetleg direkt szállító részleget üzemeltetnek, mint a bútorboltok. A kisebb dolgok meg bármivel jöhetnek.

0

bélás
bélás picture

Most erre mit lehet mondani?! Örülök, hogy vannak tökéletes emberek! smiley

1

Sponsored links