You are here

E roller (kerékpár) vezérlés működése

13 posts / 0 new
Last post
cssztivi
cssztivi picture

Segítséget kérnék.
Ennek a vezérlésnek a működését szertném kideríteni. Az aku jó, Látszólag a többi alktrész is. Nem egy agyonhasznált gép. Összerakva, azon kívül, hogy a kijelztő világít, semmit sem csinál. Leírást nem találtam róla.

Típusszám:DQHB4.5P10CE

File attachment: 
Comments
tomirevesz
tomirevesz picture

Szia.
Van egy hasonló modulom, fűnyíróban volt. A tápjában a 180R 2W ellenállás forrasztása elengedett a melegedéstől és a feszültség lökések miatt a kontroller IC 5V-os ága zárlatos lett. Üres controllert tudtam venni, de nincs mit rátölteni.
A csatolt rajzon láthatod a kapcsolók bekötését.

0

cssztivi
cssztivi picture

Hálás köszönet. Ez már segítség lehet. Most már csak rajtam múlik.

0

Halk61
Halk61 picture

Üdvözlet!
Nem derült ki hogy roller, vagy kerékpár. Természetesen a rolleren nincs pedál  de a roller is "gáz" markolatos, vagy egy kis kar amivel a sebességet lehet szabályozni. Az eddigi tapasztalatok alapján érdemes megvizsgálni a motorból kijövő hall elemek vezetékeinek folytonosságát, A fék kar (karok) mikrokapcsolóit mert gyakori az kapcsoló szétesése, ebből fakadóan akár zárlata. A sebességszabályzó is hall elemmel működik amit a karba (markolatba) épített mágnes kapcsol. Ezek a kis mágneses lemez ki szoktak esni, mert elengedi a ragasztó. Ha roller, akkor valószínű hogy van rajta kitámasztó ami közelében van egy biztonsági mikrokapcsoló. Ezek a leggyakrabban előforduló hibák.

1

cssztivi
cssztivi picture

Elnézést mindenkitől, de egyéb ügyek miatt nem volt időm ezzel foglalkozni. 
Ez egy roller, azért tettem a kerékpárt zárójelbe, mert némelyikben ugyan ilyen vezérlő van. Ez egy egyszerű gép, nincs rajta sztender kapcsoló se indítókulcs. Egy jól működö, nem sokat használt gép, de az akuval volt gond. Az nem derült ki, hogy az aku miatt ment tönkre a töltő, vagy fordítva.  Szerintem inkább a töltő lehetett a ludas, mert az akupakban egy hármas csoport volt megszakadva. Nem zárlat volt, így ettől a töltő nem mehetett tönkre. A csoportot cseréltem, rendesen feltöltődik, Összerakva csak a kijelző világít. Sajnos nincs másik vezérlőm, hogy kiszűrjem az-e a hibás. Gondoltam van itt valakinek tapasztalata, hogy lehet egy ilyet kimérni.

0

zsugori
zsugori picture
***

kb1
kb2
saját képet adj legközelebb

File csatolás: 

2

cssztivi
cssztivi picture

Köszi. Erről van szó

0

Janos.ro
Janos.ro picture

Szerintem rossz helyen keresed a hibat. Ha a kijelzo vilagit, akkor ez megadja a szukseges feszultseget neki. A kijelzo siman egy tappal kellene mukodjon, csak nem tudna kommunikalni a motormeghajtoval.

1

Turcsanmiki
Turcsanmiki picture

Szia!

A fékek kapcsolóit ellenőrizd. A vezérlőnél egyesével zárd rövidre.

Üdv.

Miki

2

cssztivi
cssztivi picture

Szia
Csak hátsó fék van. Az ötlet jó, és éppen ezért keresek valami leírást,mert nem ismerem a bekötését a vezérlőnek. Ez a Portugál leírás jó lehet, de a fordítás miatt nem tudom értelmezni.

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia, szerintem a feknek semmi koze hozza, nekem ra sincs dugva. Ha a hall szenzorok meg a motor rajta van es gazkaros, akkor arra, ha gazkar nelkuli akkor meg a pedalfordulatra el kell indulnia a motornak, ennyi.
a fek kontakt csak letiltja a motort erheto okokbol.

A

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Ha pedeleces, akkor kell neki a pedalrol impulzus, csak akkor segit ra, ha nem az akkor meg gazkar, 1xuek mint a faek...

0

bélás
bélás picture

Szia.
Típus szerint ezt találtam, próbáld meg kibogozni. :)
https://www.ocompra.com/brasil/item/36v-48v-350w-bicicleta-eletrica-brus...

0

Sponsored links