You are here

Samsung sütőhöz (BF10C4T212) vezérlő panelt keresek. Már nem aktuális.

23 posts / 0 new
Last post
otto54M
otto54M picture

Sziasztok!
A címben szereplő sütőhöz DE41 00379A vezérlő panelt keresek.
Amennyiben valakinek van ilyen bontott panele és attól
reális áron megválna,akkor kérem jelezze.

Köszönettel: Ottó
 

Comments
BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia,

Egy orosz fórumon azt írta valaki, hogy a hőmérséklet beállító gomb egy 10k-s poti és azt cserélve megszűnt a problémája...

1.6 MOhm az érzékelő szintén.
https://obrazki.elektroda.pl/4677532700_1507866293.png

A.

1

otto54M
otto54M picture

Valóban az eredeti 10kohm os poti helyett egy új 10 kohm "A" karakterisztikájú potit bekötve működni kezdett a készülék.Valószínűleg az eredeti poti pályája megkopott és az ebből adódó bizonytalansággal a szoftver nem tud megküzdeni. Ohm mérővel mérve a poti a különböző beállításokban jó értéket mutat,tehát egyszerű eszközökkel ez a hiba nem kimérhető. Sajnos eredeti potit nem találtam és a hőfok beállítót önállóan nem forgalmazzák,csak kompletten az elektronikával.

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Én láttam a neten a komplett panelt is a potival, amikor neked keresgeltem. Lehet ugyanazon a lengyel oldalon?

rk11k1140-103 farnell mouser rendelhető...

0

otto54M
otto54M picture

Szia!
Köszönöm az infót,kipróbálom.
 

1

otto54M
otto54M picture

Sziasztok!
A probléma még nem oldódott meg.
Tegnap hozzájutottam az általam hibásnak vélt NTC egy új példányához,melyet egy elektronikai szaküzletben rendeltem meg. Meglepetéssel tapasztaltam,hogy a 22°C-on mért értéke közel azonos a készülékben lévő "eredeti" érzékelő értékével.22°C környezeti hőmérsékleten mérve az egy 1,685 Mohm a másik 1.615 Mohm. Mivel vannak rossz tapasztalataim új alkatrészekkel,így próbáltam utána járni,hogy tulajdonképpen mennyi lehet egy jó érzékelő értéke a gyártók által megadott vonatkozási hőmérsékleten. Több helyen is találtam értéket ez pedig 13,796 kohm.
Az 1.68 Mohm körüli értékek számomra szokatlanok ilyen magas értéket még hőmérséklet mérés céljára használt NTC szondák esetén nem mértem azokon a készülékeken,melyekkel eddig találkoztam.
A képeket feltettem,várom a véleményeteket.

0

otto54M
otto54M picture

Sziasztok!
Annyi a fejlemény a szóban forgó témában,hogy a szaküzlet ahol a hőmérséklet érzékelőt vásároltam rendelt egy másikat és annak a beérkezésekor lemérték a beérkezett NTC értékét,mely szintén 1,6 Mohm körüli volt. Ez azt valószínűsíti,hogy talán jó az NTC. Szerettem volna bizonyosságot szerezni,így emailban felkerestem a gyártó vevőszolgálatát. Sajnos eddig semmilyen konkrét választ nem kaptam. Persze minden levelemre válaszoltak,de a kért információval még nem rendelkezem.A szakszervizük felkeresését javasolták,de én nem azt kérdeztem,hogy hol lehet ilyen készüléket javíttatni,mert azt magamtól is tudtam,ha meg nem,akkor a NET-en megtalálható.Még egy választ várok,de valószínűleg az is semmit mondó lesz.Amikor a "zöldek" a műanyag zacskókat szedetik az arra vállalkozókkal,akkor eszembe szokott jutni,hogy érdekes módon arra senki nem figyel,hogy a javíthatatlanság miatt hány ezer tonna elektronikai hulladék keletkezik évente.

1

otto54M
otto54M picture

Sziasztok!
Többszöri levél váltás után még nem kaptam konkrét választ a Samsungtól. "Szeretnénk tájékoztatni, hogy a korábbi megkeresését továbbítottuk technikus munkatársaink részére, az információk ellenőrzése céljából. Részükről az a visszajelzés érkezett, hogy a megjelölt BF1OC4T212/XEO modellkódú készülékhez tartozó Service Manual-t nem áll módunkban kiadni végfelhasználók számára."
Ennyit arról,hogy a nagy cégek érdekeltek a környezetvédelemben.
Mese,mese,mese....
Csak egy adatot kértem,vagy Service Manual-t egyiket sem voltak hajlandók megadni.
Történelem,de a szocialista vállalatoktól anno tudtam kérdezni a termékeikkel kapcsolatban és segítettek is.Ilyen volt pl. a Ganz műszerművek.
Ma már más szelek fújnak! 

 

2

thomas123
thomas123 picture

Sziasztok! Úgy 10 éve egy már akkor úgy 20-25 éves sertéskábító volt nálam javításon. Elektronikus, stabil áram, stb. Javítható volt, de egy elégett ellenállás nem tudtam. A osztrák ( vagy német ) cég ( Karl Schermer GmbH ) még megvolt, persze már újabb típusokat gyártottak. Írtam nekik mail-t. Service manual-t nem küldtek, de a válasz:
Dear Mr. Tamas,
G/9 is a resistor - 100 Ohm , 0,5 Watt.
Best regards,

Ilyen is van. És működött a cucc!! Pedig írhatták volna, hogy vegyek újat, ez már elavult, kifutott típus, nem foglalkoznak vele.

 

2

otto54M
otto54M picture

Szia!
Szerencsére van olyan cég aki segít. Ezek mások,ezek nem segítenek,sőt.... Valószínűleg nagyon sok esetben csak a hőfok beállító egységet kellene cserélni,de direkt felhívták rá a figyelmemet,hogy csak az elektronikai panellel együtt kompletten vásárolható meg. Szóval tudják,hogy a potenciométer a "gyenge pont",de ez őket nem érdekli,nekik ez csak jó,el lehet adni egy új készüléket.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:milyen potméter van benne?
Van róla kép?

Bálint

0

otto54M
otto54M picture

Szia! 
Itt vannak a képek a potiról.
A beszerelt potenciométerről a képet a NET ről töltöttem le.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:ez nem bontható szét?
Arra gondolok, hogy belül van külön szerelve egy potméter

Bálint

0

otto54M
otto54M picture

Szia!
Közben megtaláltam a poti típusát és a beszerzési forrását.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: akkor szerencséd van, 

Bálint

0

otto54M
otto54M picture

Azért még ki kell próbálni,hogy a poti cseréje után mennyire megbízhatóan dolgozik a készülék. 

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , szerintem ezzel védik saját szerviz szolgáltatását , így akarják biztosítani a munkát maguknak , hogy más ne tudja javítani az ő terméküket .

2

otto54M
otto54M picture

A probléma részben megoldódott,mert kiderült,hogy azaz információ,hogy az NTC-t cserélték a készülékben nem volt igaz.Mivel nem cserélték és gyakorlatilag hibás volt,így nem a panel A/D átalakítója okozza a hibás működést. Akinek van ehhez a sütőhöz való NTC-je és azt eladná,kérem jelezze.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

A sütőnők egész pontosan ez a típusa:
BF1OC4T212
Ezt keresed hozzá?

File csatolás: 

0

otto54M
otto54M picture

Szia!  Először potival kimértem,majd egy 22kohm-os NTC-t lógattam a sütőtérbe.Ezzel elkezdett működni és úgy néz ki,hogy hasonló paraméterekkel rendelkező lehetett az eredeti is.
Viszonylag a skálának megfelelő értéken  tartotta a hőfokot,mivel burkolat nélkül lógattam a térbe így gyorsan melegedett és hűlt így nem a megszokott módon szabályozott,de működött. Az általad csatolt képen szereplő PTC némileg ellentmond az általam tapasztaltaknak.Mivel úgy is árajánlatra várok,így kifogom próbálni,hogy különböző beállított hőmérsékleteknél is működik-e a 22 kohm-os NTC vagy csak egy adott ponton. A rossz hőmérséklet érzékelő is NTC-ként viselkedett,csak irreálisan nagy értékeket mutatott.

File csatolás: 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

0

otto54M
otto54M picture

Igen! Köszönöm!

0

Sponsored links