You are here

Lenovo T450s felrakott hátlappal nem indul el

6 posts / 0 new
Last post
Watt768
Watt768 picture

Sziasztok,
a tárgyi laptop érdekes jelenséget produkál, a két bekarikázott mikrokapcsolót a hátlapon lévő felöntés nyomja le felrakott állapotban. A pirossal karikázott alapesetben nyitott a kék pedig zárt, ilyenkor a hátlap nincs rajta, mindkét kapcsoló tökéletesen működik. A hiba, hogy lenyomott állapotban, piros ilyenkor zár, kék pedig nyit, egyszerűen nem indul el, nem reagál semmire. Adja magát a lehetőség, hogy a felöntést kicsípem a hátlapból és akkor minden működik tovább. Viszont a kérdés, hogy ez mitől lehetett ilyen? Esetleg szándékosság, hogy tessék, vigyed szervizbe?

File attachment: 
Comments
Onionshed
Onionshed picture

Hi. Miért került le a hátlap?  Mi az előtörténete? valami nem kerek. A beépitett akkumulátoros laptopokon mind van ilyen kapcsoló, ha leveszed lekapcsolja a gépet.

0

Watt768
Watt768 picture

Szia.
Egyik napról a másikra nem lehetett bekapcsolni, ezért lett szétkapva. Kivettem belőle az SSD-t ami igazából tévútra vitt, mert utána bekapcsolt én pedig azt hittem az SSD miatt nem indult, de azt másik gépben nézve 100% kondíciót mutatott. Aztán derült ki, hogy ha a két mikrokapcsoló lenyomott állásban van, akkor semmi életjelet nem ad.

0

szuts
szuts picture

A Hardware Maintece-ben ezt olvasom:
Before servicing the computer Carefully read this topic before servicing the computer. Disabling the built-in battery Before replacing any FRU, ensure that you have disabled the built-in battery by doing the following: 1. Disconnect the ac power adapter and all cables from the computer. 2. Restart the computer. When the ThinkPad logo is displayed, press F1 to start the ThinkPad Setup program. 3. Go to Config ➙ Power ➙ Disable built-in battery. 4. Press Enter. A Setup Confirmation window is displayed. 5. Select Yes in the Setup Confirmation window. The built-in battery is disabled and the computer turns off automatically. Wait three to five minutes to let the computer cool.
Nem lehet ennk valami köze az ügyedhez?

0

szuts
szuts picture

Nem tudom, hogy segít-e, de tettem fel kapcsolási rajzot.

3

Watt768
Watt768 picture

Átnézem, köszönöm.

0